Pagina 1 din 2 12 UltimulUltimul
Rezultate 1 la 10 din 18

Subiect: Locul 1 in google fara nici o ancora sau backlink

matrimo este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    28
    Data înscrierii
    26th January 2011
    Locaţie
    Bruxelles
    Vârstă
    46
    Posturi
    142
    Putere Rep
    28

Question Locul 1 in google fara nici o ancora sau backlink

Salutare tuturor,

Este posibil sa vezi un site pe locul 1 in serp pe google.ro la o cautare a unui cuvant cheie, fara a avea in prealabil nici un backlink sau o ancora. Acel cuvant nu este nici macar utilizat pe acel site.

Este vorba despre cuvantul: matrimo

Pe locul 1 apare un competitor (matrimoniale .ro ) care se afla in situatia descrisa mai sus.

Siteul meu ( matrimo .ro ) apare mereu pe locul 2....desi cuvantul matrimo il folosesc si ca ancora si in continut, peste tot.

Nu inteleg cum este posibil asa ceva. Repet nu am gasit vreun link sau continut in cadrul sau inspre acel site competitor , ori element care sa motiveze rezultatul acesta.

Poate ma ajuta careva sa inteleg de se intampla asta si sa imi spuna ce as putea face pentru a recastiga prima pozitie. Toate parerile sunt binevenite.

Multumesc anticipat.

Sorin Frumuseanu este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    65
    Data înscrierii
    2nd August 2005
    Locaţie
    Orsova
    Vârstă
    53
    Posturi
    3.946
    Putere Rep
    65

1 out of 1 members found this post helpful.

Implicit

Verifica mai bine linkurile competitorului. 100% are si pe matrimo, mai ales ca acest cuvant are 165.000 cautari medii lunare.
    Ca solutie, adu si tu inca 20-40 linkuri dofollow pe acest anchor si aia e.
    Credinta la institutiile specializate. Aici facem Servicii de seo
    Mi se spunea 1nesco

Avatarul lui Cristian-Iulian Calin
    Cristian-Iulian Calin este deconectat Junior SeoPedia
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    15th September 2013
    Posturi
    22
    Putere Rep
    0

2 out of 2 members found this post helpful.

Implicit

Cuvantul "matrimo" se regaseste in constructia cuvantului "matrimoniale", de aceea Google il considera probabil ca o prescurtare a aceluiasi cuvant.
    Dupa cate observ, concurentul tau are o structura de backlink-uri mai puternice si de aceea este posibil sa il pozitioneze in fata ta.
    Incearca ceva campanii de branding pentru a face vizitatorii sa caute brand-ul tau "matrimo" pe google si sa intre pe rezultatul tau, astfel Google isi va da seama ca este defapt un Brand si nu o prescurtare / sinonim.
    Din cate observ si in KeyWord Planner este acelasi volum de cautari pe cuvintele voastre de brand.

Ethos este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    19
    Data înscrierii
    14th June 2016
    Locaţie
    Bistrita-Nasaud
    Posturi
    44
    Putere Rep
    19

Implicit

Citat Postat în original de Cristian-Iulian Calin Vezi Post
    Din cate observ si in KeyWord Planner este acelasi volum de cautari pe cuvintele voastre de brand.
    Mă gândesc că e posibil ca acest volum de căutare să apară identic tocmai datorită faptului că Google ar considera „matrimo” ca o prescurtare a cuvântului „matrimoniale”, conform informațiilor de pe https://seomonitor.ro/blog/urmatoare...tare-agregate/

Reputatie:
    28
    Data înscrierii
    26th January 2011
    Locaţie
    Bruxelles
    Vârstă
    46
    Posturi
    142
    Putere Rep
    28

Implicit

Intradevar, este posibil ca plasarea "concurentului" inaintea mea sa fie datorata numai semanticii acestui cuvant, considerata de google ca o prescurtarea a cuvantului intreg. primul exemplu relativ care imi vine in minte ar fi "POF" / de la - PlentyOfFish.

Cand am inregistrat cuvantul "matrimo" atat ca nume de domeniu cat si ca Marca comunitara am sperat ca Google va considera in timp cuvantul "matrimo" ca o prescurtare a cuvantului matrimoniale, asemeni cuvantului "expo" /expozitie sau "resto"/restaurant, sau "frigo"/frigider. Din acest punct de vedere, cred ca sunt pe drumul cel bun. Inainte cuvantul "matrimo" nu iesea niciodata in cautari relative la "matrimoniale", din cate imi amintesc. Fac o paranteza. Un alt webmaster din aceeasi nisa, ironiza candva faptul ca am ales cuvantul matrimo ca brand, deoarece, in opinia lui am facut o alegere gresita, greu de perceput...pe scurt nepotrivita.

Apropo de branding, as indrazni sa adaug brandul in meta "Title" inlocuind prezentul titlu : "Matrimoniale femei barbati. Relatii serioase. Casatorie" cu alt titlu: "MATRIMO - Relatii matrimoniale femei barbati, casatorie". Este o mutare indrazneata, deoarece de pe locul 10 la cautarea principala "matrimoniale" (care imi aduce trafic) voi cadea pe 12 (testat in trecut). Ezit in a amplasa brandul "MATRIMO" la inceputul sau la finalul titlului, intrucat plasandu-l la inceput risc sa perturbez importanta cuvintelor cheie. Ce parere aveti ?

Reputatie:
    28
    Data înscrierii
    26th January 2011
    Locaţie
    Bruxelles
    Vârstă
    46
    Posturi
    142
    Putere Rep
    28

Implicit

Citat Postat în original de Sorin Frumuseanu Vezi Post
    Verifica mai bine linkurile competitorului. 100% are si pe matrimo, mai ales ca acest cuvant are 165.000 cautari medii lunare.
    Ca solutie, adu si tu inca 20-40 linkuri dofollow pe acest anchor si aia e.
    Am verificat cu Ahrefs, nu exista nici un link al competitorului pe ancora "matrimo". Iti multumesc pentru sugestia de linkuri suplimentare. Lucrez la asta.

Avatarul lui Cristian-Iulian Calin
    Cristian-Iulian Calin este deconectat Junior SeoPedia
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    15th September 2013
    Posturi
    22
    Putere Rep
    0

Implicit

Citat Postat în original de matrimo Vezi Post
    Apropo de branding, as indrazni sa adaug brandul in meta "Title" inlocuind prezentul titlu : "Matrimoniale femei barbati. Relatii serioase. Casatorie" cu alt titlu: "MATRIMO - Relatii matrimoniale femei barbati, casatorie". Este o mutare indrazneata, deoarece de pe locul 10 la cautarea principala "matrimoniale" (care imi aduce trafic) voi cadea pe 12 (testat in trecut). Ezit in a amplasa brandul "MATRIMO" la inceputul sau la finalul titlului, intrucat plasandu-l la inceput risc sa perturbez importanta cuvintelor cheie. Ce parere aveti ?
    Probabil a fost temporara acea depozitionare, nu vad de ce ar afecta pe termen lung includerea brand-ului in titlul meta, in special pe homepage.

Arunca o privire si la alte brand-uri de pe alte domenii de activitate si o sa vezi ca in 90% din cazuri au brand-ul inclus in titlul meta, cel putin pe homepage.

Eu intotdeauna recomand includerea brand-ului in titlu pentru toate paginile site-ului, la sfarsit, pentru nu a afecta vizibilitatea asupra titlului paginii.

Reputatie:
    28
    Data înscrierii
    26th January 2011
    Locaţie
    Bruxelles
    Vârstă
    46
    Posturi
    142
    Putere Rep
    28

Implicit

Multumesc Cristian. Voi aplica solutia pe toate paginile inlocuind la sfarsit cuvantul "Matrimoniale" cu "Matrimo".

koobie este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    22
    Data înscrierii
    24th October 2014
    Vârstă
    29
    Posturi
    152
    Putere Rep
    22

Implicit

căutat matrimo si site-ul tau e primul.

Reputatie:
    28
    Data înscrierii
    26th January 2011
    Locaţie
    Bruxelles
    Vârstă
    46
    Posturi
    142
    Putere Rep
    28

Implicit

Citat Postat în original de koobie Vezi Post
    căutat matrimo si site-ul tau e primul.
    Probabil nu ai cautat pe google.ro sau probabil nu te afli in Romania.

Pagina 1 din 2 12 UltimulUltimul

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Backlink-uri fara anchor deloc (fara text, fara imagine, fara nimic)
    De tymbark în forumul Discutii generale privind optimizarea si motoarele de cautare
    Răspunsuri: 12
    Ultimul Post: 14th May 2012, 21:34
  2. Locul 1 in google dupa 40 de zile
    De Vali D în forumul Studii de caz
    Răspunsuri: 50
    Ultimul Post: 5th February 2012, 14:37
  3. Puterea textului ancora in google.ro
    De Andrei S în forumul Google
    Răspunsuri: 21
    Ultimul Post: 15th January 2011, 12:12
  4. Pozitii bune in SERPS fara nici un backlink
    De lovelife în forumul Google