Sunt invadat de mailuri venite de peste tot si am urat intotdeauna faptul ca in fiecare zi deschid mailul si ma trezesc cu 50 de instiintari noi cu care nu am absolut nicio treaba. Cu toate astea, am adresa de mail publica pe site-ul meu cu mentiunea " pentru colaborari sau sugestii puteti sa ma contactati la " asadar, nu ma plang prea tare.
Recent, un colaborator mi-a inmanat o lista cu cateva mii de mailuri pe care le-a ales pe spranceana, manual zice el, de pe diverse site-uri si m-a rugat sa ii trimit o oferta. Colaboratorul respectiv vinde mancare. Am refuzat si m-am contrazis cu el in ceea ce priveste legalitatea actiunii. Adevarul este ca nu am gasit niciunde bine conturat faptul ca ar fi ilegal sa trimiti mailuri catre adrese de email publice insa mi se pare o linie foarte fina intre spam si chestia asta. Asadar, este legal sa vinzi elicoptere personale, mancare sau blugi prin campanii de mailuri catre adrese publice culese din diverse locuri? Moral sigur nu este, deoarece stiu din proprie experienta ca este foarte deranjant..

Răspunde cu citat