12th September 2015, 15:53
1 out of 1 members found this post helpful.
Noțiune de SPAM cuprinde trimitere de mailuri nedorite/nesolicitate de către destinatar.
Nu contează cum intri în posesia adresei mele de mail, dacă trimiți mail nesolicitat tot SPAM este...
12th September 2015, 19:25
3 out of 3 members found this post helpful.
Legea 365/2002 si respectiv HG 1308/2002 (normele de aplicare)
Citez din HG 1308 (sublinierile imi apartin)
Art. 7.
(1) Este interzisa efectuarea de comunicari comerciale prin posta electronica,
cu exceptia cazului in care destinatarul si-a exprimat in prealabil consimtamantul expres pentru a primi asemenea comunicari.
(2) Consimtamantul prevazut la alin. (1) poate fi obtinut in orice forma si
poate fi probat cu orice mijloc de proba. Sarcina probei revine furnizorului de servicii.
(3) Consimtamantul comunicat printr-un mesaj transmis prin posta electronica este valabil exprimat daca sunt indeplinite cumulativ urmatoarele conditii:
a) este expediat din cutia postala in care destinatarul doreste sa primeasca comunicarile comerciale;
b) subiectul mesajului este format din concatenarea textului "ACCEPT COMUNICARI COMERCIALE DIN PARTEA", scris cu majuscule, si numele sau denumirea persoanei in numele careia se vor transmite comunicarile comerciale.
Art. 8.
(1) Subiectul mesajelor transmise prin posta electronica, care constituie comunicari comerciale, trebuie sa inceapa cu cuvantul "PUBLICITATE" scris cu majuscule.
(2) Comunicarile comerciale trebuie sa cuprinda cel putin urmatoarele informatii referitoare la persoana in numele careia sunt facute:
a) numele sau denumirea completa;
b) codul numeric personal sau codul unic de inregistrare, dupa caz;
c) domiciliul sau sediul;
d) numerele de telefon si fax;
e) adresa de posta electronica.
Faptul ca cineva imi gaseste adresa de email pe internet (sau o cumpara cu 150 de lei, alaturi de alte 300.000) nu inseamna ca are acceptul meu sa-mi trimita mesaje comerciale.
Daca autoritatile romane se misca zero in aceasta privinta, abuse.ro filtreaza 90%+ din spamul romanesc.
.:|:.