Pagina 1 din 3 123 UltimulUltimul
Rezultate 1 la 10 din 21

Subiect: legal sau ilegal sa trimiti mailuri catre adrese culese de pe internet?

razva este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    28
    Data înscrierii
    20th May 2013
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    38
    Posturi
    345
    Putere Rep
    28

Implicit legal sau ilegal sa trimiti mailuri catre adrese culese de pe internet?

Sunt invadat de mailuri venite de peste tot si am urat intotdeauna faptul ca in fiecare zi deschid mailul si ma trezesc cu 50 de instiintari noi cu care nu am absolut nicio treaba. Cu toate astea, am adresa de mail publica pe site-ul meu cu mentiunea " pentru colaborari sau sugestii puteti sa ma contactati la " asadar, nu ma plang prea tare.
    Recent, un colaborator mi-a inmanat o lista cu cateva mii de mailuri pe care le-a ales pe spranceana, manual zice el, de pe diverse site-uri si m-a rugat sa ii trimit o oferta. Colaboratorul respectiv vinde mancare. Am refuzat si m-am contrazis cu el in ceea ce priveste legalitatea actiunii. Adevarul este ca nu am gasit niciunde bine conturat faptul ca ar fi ilegal sa trimiti mailuri catre adrese de email publice insa mi se pare o linie foarte fina intre spam si chestia asta. Asadar, este legal sa vinzi elicoptere personale, mancare sau blugi prin campanii de mailuri catre adrese publice culese din diverse locuri? Moral sigur nu este, deoarece stiu din proprie experienta ca este foarte deranjant..
    Ofer servicii de content writing !

O. Cosmin este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    27
    Data înscrierii
    16th March 2013
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    39
    Posturi
    332
    Putere Rep
    27

Implicit

Vorbeai si de spam printre randuri. Stiu ca nu confunzi termenii legalitate/spam, dar am avut si surprize.

Din punctul meu de vedere, nu e ilegal sa trimiti un mail pe o adresa facuta publica de cel care o detine pentru ca si-a asumat riscul. Acum ramane la latitudinea ta daca platesti pentru o lista in care ar exista si adrese "culese" dupa metode nu tocmai ortodoxe. Ia in calcul faptul ca e o pura opinie bazata pe principii de drept si nu pe articole de lege.

Prometeu este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    41
    Data înscrierii
    27th October 2007
    Posturi
    1.434
    Putere Rep
    41

1 out of 1 members found this post helpful.

Implicit

Noțiune de SPAM cuprinde trimitere de mailuri nedorite/nesolicitate de către destinatar.

Nu contează cum intri în posesia adresei mele de mail, dacă trimiți mail nesolicitat tot SPAM este...

Reputatie:
    28
    Data înscrierii
    20th May 2013
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    38
    Posturi
    345
    Putere Rep
    28

Implicit

Citat Postat în original de O. Cosmin Vezi Post
    Acum ramane la latitudinea ta daca platesti pentru o lista in care ar exista si adrese "culese" dupa metode nu tocmai ortodoxe. Ia in calcul faptul ca e o pura opinie bazata pe principii de drept si nu pe articole de lege.
    Intrebarea mea a fost pur teoretica . Nu vreau sa trimit mailuri si cu siguranta nu o sa cumpar vreo lista. Ideea este ca vreau sa ii demonstrez colaboratorului meu ca nu este tocmai ok ce face. Tot incearca metode de genul asta: a trimis mesaje catre diverse numere, si-a adaugat zeci de prieteni pe Facebook ( s-a ales si cu numarul blocat si cu contul ) si tot insista. Nu are rabdare sa isi construiasca afacerea in mod natural si normal si nici nu prea intelege cum. Eu i-am scris cateva articole, a vazut ca am oarecum habar de ceea ce se intampla prin online si s-a agatat de mine . Acum macar ma intreaba inainte de a face ceva.

Prometeu este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    41
    Data înscrierii
    27th October 2007
    Posturi
    1.434
    Putere Rep
    41

Implicit

Citat Postat în original de O. Cosmin Vezi Post
    nu e ilegal sa trimiti un mail pe o adresa facuta publica de cel care o detine pentru ca si-a asumat riscul.
    La fel de bine nu ar trebui să fie ilegal să spargi o mașină care nu e parcată în garaj pentru că și-a asumat riscul parcând-o acolo public, ce zici ?

Cât despre mail, am scris mai sus....

O. Cosmin este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    27
    Data înscrierii
    16th March 2013
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    39
    Posturi
    332
    Putere Rep
    27

Implicit

Citat Postat în original de Prometeu Vezi Post
    La fel de bine nu ar trebui să fie ilegal să spargi o mașină care nu e parcată în garaj pentru că și-a asumat riscul parcând-o acolo public, ce zici ?

Cât despre mail, am scris mai sus....
    Confunzi grav termenii.

TEORII!

1. Daca imi pun pe site-ul meu adresa de contact e ilegal sa imi trimiti un mail !? (asta am inteles eu ca a intrebat Razvan)
    2. Nu am comentat despre spam si am zis doar ca nu trebuie neaparat pus "semnul egal" intre el si termenul "ilegalitate". Spamul poate fi penalizat de motoarele de cautare dar din punct de vedere legal ai o problema cand trimiti mailuri in mod repetat pe o adresa de email in ciuda opozitiei destinatarului. In plus, s-a intrebat daca e ILEGAL, nu definitia spamului.
    3. Daca imi las masina parcata, nu iti dau voie tie sa intri in ea. Daca imi pun adresa pe mail, o fac cu intentia de a primi mailuri pe ea.

MINGE LA FILEU

Daca e ilegal sa imi trimiti mail pe adresa pusa pe blogul meu, ce articol incalci ca stiu sa te dau in judecata !?

Argumentatie

Cand mi-am spus opinia, m-am bazat pe faptul ca in Codul Penal nu este incriminata o astfel de fapta si e foarte putin probabil sa fie incriminata intr-o lege penala speciala.

In Codul civil nu am gasit ca ar fi interzisa o astfel de conduita. Daca ar fi, in mod normal ar trebui prevazuta in art. 70 / art 77 (respectul vietii private).

Nu exclud posibilitatea sa existe o lege speciala care sa ma contrazica, dar daca exista, asta ar fi singurul argument cu care imi puteti combate opinia. Zic eu, dar poate gresesc!

Reputatie:
    28
    Data înscrierii
    20th May 2013
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    38
    Posturi
    345
    Putere Rep
    28

Implicit

Citat Postat în original de Prometeu Vezi Post
    Este putin exagerat exemplul Eu ma refeream strict la adresele de mail care sunt in sectiunea de contact cu mentiunea : " pentru colaborari, sugestii si intrebari ne puteti contacta la ". Exemplul tau presupune spargerea malului si folosirea lui in nume propriu, fapt care este clar ca e ilegal . Ar putea sa fie exemplu, daca iti lasi masina intr-un loc public si te trezesti sub stergator cu vreo 20 de flyere...e legal, sau nu?

Sergiu B. este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    27
    Data înscrierii
    18th July 2011
    Locaţie
    Mediaș
    Posturi
    56
    Putere Rep
    27

Implicit

Citat Postat în original de razva Vezi Post
    Sunt invadat de mailuri venite de peste tot si am urat intotdeauna faptul ca in fiecare zi deschid mailul si ma trezesc cu 50 de instiintari noi cu care nu am absolut nicio treaba. Cu toate astea, am adresa de mail publica pe site-ul meu cu mentiunea " pentru colaborari sau sugestii puteti sa ma contactati la " asadar, nu ma plang prea tare.
    Recent, un colaborator mi-a inmanat o lista cu cateva mii de mailuri pe care le-a ales pe spranceana, manual zice el, de pe diverse site-uri si m-a rugat sa ii trimit o oferta. Colaboratorul respectiv vinde mancare. Am refuzat si m-am contrazis cu el in ceea ce priveste legalitatea actiunii. Adevarul este ca nu am gasit niciunde bine conturat faptul ca ar fi ilegal sa trimiti mailuri catre adrese de email publice insa mi se pare o linie foarte fina intre spam si chestia asta. Asadar, este legal sa vinzi elicoptere personale, mancare sau blugi prin campanii de mailuri catre adrese publice culese din diverse locuri? Moral sigur nu este, deoarece stiu din proprie experienta ca este foarte deranjant..
    Îmi mențin poziția în ceea ce privește intrarea acestor date sub incidența legii protecției datelor cu caracter personal, deși și în alte topicuri am întâlnit și opinii contrare.
    Culegerea acelor adrese de mail și întocmirea bazei de date intră sub incidența legii protejării datelor cu caracter personal.

Poate o persoană cu studii juridice ne-ar putea lămuri.

IulianC este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    25th August 2013
    Locaţie
    Ialomita
    Vârstă
    44
    Posturi
    362
    Putere Rep
    0

Implicit

Activez intr-o ramura a agriculturii si am avut " sansa " ca alte persoane ce activeaza in aceasta ramura sa imi trimita (mie si altora) email-uri cu ocazia unor sarbatori sau pentru a ma anunta ca vor avea loc anumite evenimente etc.

Acele email-uri au fost trimise mai multor persoane simultan fara a se utiliza functia Bcc.

Pot trimite acelor email-uri o invitatie de a se abona la un newsleter?
    Pot trimite reclame sau anunturi din domeniul agricol?

gupi este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    45
    Data înscrierii
    15th March 2008
    Locaţie
    Timisoara
    Posturi
    420
    Putere Rep
    45

3 out of 3 members found this post helpful.

Implicit

Legea 365/2002 si respectiv HG 1308/2002 (normele de aplicare)
    Citez din HG 1308 (sublinierile imi apartin)

Art. 7.

(1) Este interzisa efectuarea de comunicari comerciale prin posta electronica, cu exceptia cazului in care destinatarul si-a exprimat in prealabil consimtamantul expres pentru a primi asemenea comunicari.
    (2) Consimtamantul prevazut la alin. (1) poate fi obtinut in orice forma si poate fi probat cu orice mijloc de proba. Sarcina probei revine furnizorului de servicii.
    (3) Consimtamantul comunicat printr-un mesaj transmis prin posta electronica este valabil exprimat daca sunt indeplinite cumulativ urmatoarele conditii:
    a) este expediat din cutia postala in care destinatarul doreste sa primeasca comunicarile comerciale;
    b) subiectul mesajului este format din concatenarea textului "ACCEPT COMUNICARI COMERCIALE DIN PARTEA", scris cu majuscule, si numele sau denumirea persoanei in numele careia se vor transmite comunicarile comerciale.

Art. 8.

(1) Subiectul mesajelor transmise prin posta electronica, care constituie comunicari comerciale, trebuie sa inceapa cu cuvantul "PUBLICITATE" scris cu majuscule.

(2) Comunicarile comerciale trebuie sa cuprinda cel putin urmatoarele informatii referitoare la persoana in numele careia sunt facute:
    a) numele sau denumirea completa;
    b) codul numeric personal sau codul unic de inregistrare, dupa caz;
    c) domiciliul sau sediul;
    d) numerele de telefon si fax;
    e) adresa de posta electronica.
    Faptul ca cineva imi gaseste adresa de email pe internet (sau o cumpara cu 150 de lei, alaturi de alte 300.000) nu inseamna ca are acceptul meu sa-mi trimita mesaje comerciale.

Daca autoritatile romane se misca zero in aceasta privinta, abuse.ro filtreaza 90%+ din spamul romanesc.
    .:|:.

Pagina 1 din 3 123 UltimulUltimul

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Promovare site legal pe un cuvant cheie "ilegal"
    De Guess Who în forumul Webmaster Tools
    Răspunsuri: 9
    Ultimul Post: 19th September 2012, 17:29
  2. Cum trec un site ilegal intrunu legal
    De Guess Who în forumul Discutii Social Media
    Răspunsuri: 24
    Ultimul Post: 3rd February 2012, 14:21

Permisiuni postare

• Nu puteţi posta subiecte noi.
  • Nu puteţi răspunde la subiecte