Rezultate 1 la 9 din 9

Subiect: Densitatea cuvintelor cheie

gabau86 este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    25
    Data înscrierii
    15th March 2013
    Locaţie
    Braila
    Vârstă
    39
    Posturi
    167
    Putere Rep
    25

Implicit Densitatea cuvintelor cheie

Salut,

Ma puteti lamuri cu o problema ? In ultima perioada am cautat pe internet care este cea mai buna densitate a cuvintelor cheie si binenteles procenstul variaza destul de mult. Stiam ca la un anumit moment era intre 2 si 8 %. Voi ce densitate de cuvinte cheie recomandati ?

Multumesc.

O. Cosmin este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    28
    Data înscrierii
    16th March 2013
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    39
    Posturi
    332
    Putere Rep
    28

Implicit

Nu stie nimeni exact dar se banuieste ca procentajul dat de tine e cel corect. Cred totusi ca trebuie sa ti cont si de nisa. Daca nu ai concurenta, cred ca procentajul ar trebui sa fie cat mai mic pentru a nu risca o penalizare.

Dar sunt niste teori care sunt contrazise de cel putin un exemplu care imi vine in minte acum.

La alegerile prezidentiale, cei de la digi24 au cam abuzat de sintagma "rezultate alegeri prezidentiale 2014". Foarte multe voci au spus ca pagina va fi penalizata cu siguranta. A trecut aproape un an si inca se afla in primele 5 pozitii. La mine e pe 4 dar pozitia cu siguranta e influentata si de istoric.

imagini este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    34
    Data înscrierii
    29th June 2011
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    677
    Putere Rep
    34

Implicit

Stiu ca se recomanda intre 3 si 5%. Chiar si asa, personal nu sunt de acord cu acest procent, mi se pare destul de mare. Asta inseamna ca intr-un text de 500 de cuvinte, densitatea sa fie intre 15 si 25 de cuvinte cheie. Enorm dupa mine, voi explica de ce.

Am analizat cateva texte de 500 de cuvinte in limba romana. Un counter de cuvinte considera cuvinte inclusiv prepozitiile, locutiunile etc (exemplu pe, de, in, a, al etc). Daca excludem acestea, raman aproximativ 350 de cuvinte, sa le spunem complexe. Reiese ca vom avea un procent de 4-7%. Aparent mic, dar...

Aceleasi texte de 500 de cuvinte au aproximativ 25 de propozitii (fraze), adica aproape sau fiecare propozitie (fraza) contine cuvantul cheie. Chiar daca acel cuvant cheie (sa luam papagal) este folosit in diverse constructii (papagal verde, papagal rosu, papagal cu pene, papagal vorbitor) tot suna a keyword stuffing.

Daca totusi crezi in aceasta strategie, cu o densitate crescuta, incearca sa gasesti sinonime. Ai cuvantul cheie "masina", poti folosi autoturism, autovehicul si altele astfel incat sa nu para prea evidenta folosirea in mod repetat a cuvintelor care te intereseaza pe tine. Google stie ca autoturism este sinonim cu masina, iar textul tau nu pare suspect.

Si inca ceva. Pe nisele aglomerate devine tot mai important vocabularul de nisa. Una este sa scriu eu un articol despre seo, unde as folosi un limbaj de lemn si greoi si alta sa il scrie cineva cu experienta, unde limbajul ar fi altul.

gabau86 este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    25
    Data înscrierii
    15th March 2013
    Locaţie
    Braila
    Vârstă
    39
    Posturi
    167
    Putere Rep
    25

Implicit

Ok,

Multumesc pentru sfaturi. Incerc sa cresc un site pe nisa de laptopuri si nu stiu unde gresesc.

imagini este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    34
    Data înscrierii
    29th June 2011
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    677
    Putere Rep
    34

Implicit

Este posibil sa nu gresesti, nisa este una extrem de disputata unde ai de-a face cu concurenta brandurilor (fie producatoare, fie de retail). Daca mai adaugi proiectele de afiliere, blogurile si altele, deja poti avea o imagine asupra aglomeratiei de aici.

RedJohn este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    25
    Data înscrierii
    7th April 2013
    Posturi
    199
    Putere Rep
    25

Implicit

Eu pana acum am mers pe reteta la ~300 cuv = doua keyword. Numai ca google indexeaza in SERP pagina dupa titlul si anchorele care fac referire la pagina respectiva (implicit in anchore si titlu sa se gaseasca kw vizat)

Alex`andra este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    24
    Data înscrierii
    28th June 2013
    Locaţie
    CLUJ
    Vârstă
    34
    Posturi
    31
    Putere Rep
    24

Implicit

Nu stiu daca am facut bine sau nu, dar consider ca 2kw la 500 cuv e .. prudent.

Infrasunete este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    20
    Data înscrierii
    14th August 2015
    Locaţie
    Bucharest
    Posturi
    65
    Putere Rep
    20

Implicit

Hmmmm sunt derutat. Eu fiind invatacel in ale SEO folosesc pluginul de la Yoast si stiu ca in mod sigur acel plugin incurajeaza sa folosesti de mai mult de doua ori un kw la 300-500 de cuvinte. Deci unde sa fie adevarul?

aligaby este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    37
    Data înscrierii
    1st September 2006
    Posturi
    92
    Putere Rep
    37

Implicit

Keywordul va trebui sa fie in forma targetata de tine in title, heading (h1) si url.

Greutatea keywordului:
    Pentru articol, headings(h2, h3 ... h6), descriere produs, etc poti pastra vechiul raport de 3-5% daca vei avea in vedere familia lexicala si formele flexionare ale cuvantului nu doar repetitia de sine statatoare a acestuia.

Proeminenta keywordului:
    E bine sa nu o pierzi din vedere pentru cele 3 zone: title, heading si url desi este o optiune care si-a pierdut din valoare.

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Viitorul analizei cuvintelor cheie
    De Pami în forumul Google
    Răspunsuri: 0
    Ultimul Post: 4th February 2013, 08:20
  2. Numarul Cuvintelor Cheie
    De Pîrvan Marian în forumul Discutii generale privind optimizarea si motoarele de cautare
    Răspunsuri: 5
    Ultimul Post: 25th March 2012, 19:33
  3. Densitatea cuvintelor cheie
    De valentin în forumul Stiri despre motoarele de cautare, SEO si Marketing
    Răspunsuri: 3
    Ultimul Post: 22nd December 2011, 10:06
  4. Despre densitatea cuvintelor cheie in text
    De Tyna în forumul Google
    Răspunsuri: 25
    Ultimul Post: 22nd May 2011, 18:08
  5. Logica alegerii cuvintelor cheie
    De matryx în forumul Discutii generale privind optimizarea si motoarele de cautare
    Răspunsuri: 8
    Ultimul Post: 25th January 2005, 21:49

Permisiuni postare

• Nu puteţi posta subiecte noi.
  • Nu puteţi răspunde la subiecte
  • Nu puteţi adăuga ataşamente
  • Nu puteţi modifica posturile proprii
  •