Pagina 1 din 2 12 UltimulUltimul
Rezultate 1 la 10 din 11

Subiect: Structura corecta pentru wordpress

edy12006 este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    42
    Data înscrierii
    26th January 2009
    Locaţie
    Brasov
    Vârstă
    34
    Posturi
    3.260
    Putere Rep
    42

Implicit Structura corecta pentru wordpress

Salutari!

Vreau sa imi fac un site de reviews in genul nasul.net si as vrea sa aleg o structura corecta pentru a nu intampina probleme din cauza contentului duplicat in index, categorii si pagina de articol.

Ca sa nu am duplicat in pagina de categorie pun excerpt, dar daca apare articolul pe index va avea acelasi excerpt si in categorie si index. Elimin categoriile sau afisarea pe index?

Nasul vad ca spre exemplu in index nu afiseaza rezultatele ci doar unele posturi featured pe care le alege el. Categorii nu are, probabil pentru a nu avea duplicat, insa consider ca ar fi nevoie pentru utilizator. Eu spre exemplu daca vreau sa caut un produs acolo am doar solutia de cautare.

Care ar fi cea mai buna varianta?
    1. Afisez ultimele articole in index, cu paginare 1,2,3... dar nu folosesc categorii pentru site.
    2. Afisez in index articole aleatorii, o singura pagina si nu folosesc categorii.
    3. Folosesc categorii/subcategorii, dar nu le indexez.
    4. Folosesc categorii/subcategorii, le indexez, dar nu mai afisez articolele in index si fac un meniu de categorii gen la wonder.ro ?

Va rog sa imi spuneti o varianta corecta. Sincer mi se pare ok cum e la nasul.net, fara categorii, fara duplocate, insa e greu de navigat.
    Ultima modificare făcută de edy12006; 6th November 2014 la 17:44.
    Într-o zi, riscând, poți să rămâi fericit pentru toată viața !
    Contează ce produci nu cine pretinzi a fi.

Reputatie:
    42
    Data înscrierii
    26th January 2009
    Locaţie
    Brasov
    Vârstă
    34
    Posturi
    3.260
    Putere Rep
    42

Implicit

Chiar nu vrea nimeni sa spuna cum ar fi recomandat?

Olivian Breda este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    29
    Data înscrierii
    14th September 2012
    Locaţie
    Bucharest, Romania
    Vârstă
    44
    Posturi
    217
    Putere Rep
    29

Reputatie:
    42
    Data înscrierii
    26th January 2009
    Locaţie
    Brasov
    Vârstă
    34
    Posturi
    3.260
    Putere Rep
    42

Implicit

Mersi, insa as dori si niste pareri din partea celor care au testat aceste variante.

florea este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    28
    Data înscrierii
    15th March 2011
    Locaţie
    Timisoara
    Vârstă
    43
    Posturi
    355
    Putere Rep
    28

1 out of 1 members found this post helpful.

Implicit

Daca folosesti paginare pe index nu isi are rost ca pagina 1 2 3 sa mai fie index follow (eu am pe no index si nu am nici o eroare in w tools).
    Daca nu folosesti categorii, site-ul nu ti le indexeaza, insa siturile mele urca automat si pe categorii odata ce autoritatea domeniului creste. Aici faci cum crezi tu. E aceeasi chestie si la categorie (no index in pagina 2 3)
    Eu am dat noidex la search, la tag, la paginatie, la arhive, la autor. Astea iti aduc dublicate.
    Poti face la ceea cea ma spus mai sus, ca paginarea sa fie no index din 2, dar asta iti creeaza cateva dublicateuri, in timp din ce in ce mai multe.

Eu am de toate pe site, ultimele articole, categorii pe index, nu am paginare pe index. Faci cum crezi tu.

Stiu ca nu vei lua mesajul in serios, dar eu ti-am raspuns totusi in ciuda faptului ca m-ai facut in toate felurile. O alta varianta contra dublicate-urilor mai are roby. Poate sa-si spuns parerea. El o are facuta in robots eu in header

Reputatie:
    42
    Data înscrierii
    26th January 2009
    Locaţie
    Brasov
    Vârstă
    34
    Posturi
    3.260
    Putere Rep
    42

Implicit

Eu vreau sa curat siteul cat mai mult ca sa nu mai pierd din autoritate. Taguri nu folosesc, arhive pentru autor nu apar, am doar categoriile listate pe o pagina "sitemap" si in index "ultimele postari" cu paginare.

Odata ce indexez categoriile va aparea duplicat paragraful care il folosesc in excerpt (apare in categorie si in index).
    Daca scot categoriile e rau pentru utilizator. Daca nu le indexez presupun ca se considera oricum duplicate?
    Daca nu afisez in index ultimele articole ci ele apar doar ca pagini noi, dar cu linkuri numai din categorii este ok?

Daca daca fac ca nasul.net si nu afisez nici categorii, nici index, e mai bine? De unde mai ia autoritate paginile interne daca ele nu se gasesc nicaieri linkuite?
    Am mai vazut o alta varianta ce pune in index articolele noi dar nu are deloc categorii.

Care ar fi cea mai buna varianta?
    1) sa am sau nu categorii, sa le indexez, sa le dau follow, sau nu?
    2) sa am pe index ultimele articole sau doar niste articole care nu apar in alta parte, gen stiri?

Reputatie:
    28
    Data înscrierii
    15th March 2011
    Locaţie
    Timisoara
    Vârstă
    43
    Posturi
    355
    Putere Rep
    28

Implicit

Daca e cum zici tu, la mine in webmaster tools de ce nu apare chestia asta? Nu are cum sa se considere dublicate ca nu apare tot textul. Ce zici tu eu am facut si nu imi apare dublicate. Inainte cand foloseam taguri, search etc aveam cu duiumu dublicate. Pe urma treptat le-a curatat google si nu mai apare in webmaster tools nimic.

Eu zic sa lasi categoriile, folosesti descrieri bune cu un plugin (seo meta tags parca ii zice) si iti urca si alea. Cel putin la moda, tunsori, mi-au urcat singure.
    aaa.jpg

Am atasat . Asta zici tu sa fie curat nu?

Reputatie:
    42
    Data înscrierii
    26th January 2009
    Locaţie
    Brasov
    Vârstă
    34
    Posturi
    3.260
    Putere Rep
    42

Implicit

Eu am categorii generaliste pe care nu vreau sa rankez. Nici indexul nu ma intereseaza, decat paginile interne, iar in astea vreau sa se duca autoritatea.

Nu cred ca doar daca iti apar sesizari in webmaster
    tools pot fi probleme.

Reputatie:
    28
    Data înscrierii
    15th March 2011
    Locaţie
    Timisoara
    Vârstă
    43
    Posturi
    355
    Putere Rep
    28

Implicit

Atunci nu stiu... poate vede altcineva care a mai experimentat asta... chiar as fii curios si eu ca am cautat ceva timp multe prin google despre asta...Am incercat cu pluginuri si pana la urma tot codat am facut

Astea am dat NO INDEX
    is_date()
    is_author()
    is_tag()
    is_search()

La astea doua dupa pagina 0 sa faca no index
    is_home()
    is_category()

Am lasat follow
    is_page()
    is_single()

Geany este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    30
    Data înscrierii
    4th June 2013
    Locaţie
    Romania
    Posturi
    58
    Putere Rep
    30

3 out of 3 members found this post helpful.

Implicit

Bună,

Cum cred eu că este bine să se procedeze pe WP:

- noindex la paginaţie, autor, ataşamente, taguri, arhive, dată;

- categoriile eu le las să fie indexate (fără paginaţie). Chiar dacă nu vrei să rankezi cu categoriile, pentru SEO este bine să le întăreşti, să aduci linkuri spre fiecare categorie, pentru că ele vor transmite mai departe link juice spre paginile cu articole;

- e bine să foloseşti excerpt la categorii, cum ziceai, dar ŞI introducere la fiecare categorie, pentru SEO, în primul rând, dar şi pentru vizitatori, pentru că fără o introducere e ca şi cum vizitatorii "aterizează" direct pe paginile cu categorii, fără să li se explice ce urmează să găsească în acea categorie. Iar pentru SEO se înţelege că e pe placul lui Google combinaţia dintre conţinut static (introducerea categoriei) şi actualizarea constantă a categoriei (noile postări care vor apărea în categorie). Dacă tema nu permite adăugarea de text introductiv la categorii trebuie modificat category.php. Vezi AICI;

- in general folosesc pagină statică pe index, dar depinde şi de tipul site-ului. Eu prefer să am controlul pentru cea mai importantă pagină din site (de regulă fiind pagina cu cele mai multe backlinkuri) şi nu vreau să o las la voia întâmplării, să apară ultimele postări cum se nimereşte, mai ales dacă e o nişă competitivă. Pentru cititori, ca să vadă ce mai e nou pe site, şi pentru Google, ca să vadă că se mai schimbă ceva, folosesc un widget cu ultimele postări în sidebar. Chiar dacă nu vrei să rankezi cu indexul tot trebuie să ajuţi indexul cu linkuri, ca să capete autoritate şi să transmită mai departe link juice spre categorii, care vor transmite mai departe spre postări;

.................................................. .........................................

Pentru rankare pe long tail contează on-page-ul: cuvintele-cheie vizate trebuie să fie în URL + în titlu, h1 pe titlul postării, contează lungimea articolului, nr de linkuri interne care duc spre acea pagină, la câte click-uri distanţă se află acea pagină de index...

Am înţeles că tu vrei să rankezi bine doar cu articolele. Şi tocmai aici e problema pe WP, fiecare articol publicat va ajunge, cu timpul, de pe prima pagină a categoriei, pe pagina 2, 3, 15...n. Cu timpul se poate avea senzaţia că deşi se tot adaugă conţinut, blog-ul parcă nu mai creşte, se stagnează ca nr de vizitatori, sau mai rău, chiar scade traficul. Motivul e ca pe WP atunci când se publică un articol, "se îngroapă" un altul. Am văzut cazuri pe WP de site-uri şi cu mii de articole care au rămas la traficul pe care l-au avut când aveau doar câteva zeci-sute de articole, sau chiar au scăzut, dacă au "îngropat" postări care le aducea trafic.

Cum se poate evita:

- articolele care aduc trafic nu trebuie lăsate să ajungă la nu ştiu câte click-uri distanţă de index. Trebuie făcute sticky în paginile cu categorii sau republicate, actualizată data (ca să rămână mereu la maxim 3 click-uri distanţă de index), eventual făcute şi câteva mici modificări la pagină pentru ca Google să vadă că pagina a fost actualizată;

- ideal ar fi să setezi să se afişeze mai multe postări în fiecare categorie, tot pentru SEO, din acelaşi motiv pe care l-am menţionat mai sus. Eu las să se afişeze vreo 20, având pagină statică pe index nu mă deranjează şi bănuiesc că nici pe cititori nu-i deranjează să vadă dintr-o privire mai multe articole din aceeaşi categorie, fără să fie nevoiţi să dea un click suplimentar;

- eu folosesc un plugin care să afişeze TOATE postările dintr-o anumită categorie (un Related Posts by category, nu by tag, în sidebar, pentru că dacă sunt multe articole într-o categorie nu e loc la sfârşitul postărilor), deci să fie afişate DOAR articolele din acea categorie. În felul ăsta fiecare articol va primi linkuri de la fiecare articol din acea categorie. Site-urile autoritare reuşesc să rankeze şi cu pagini la distanţă mare de index, fără multe linkuri interne spre acea pagină, dar pt site-urile noi, sau fără autoritate, trebuie un pic de grijă. Atenţie când alegi un Related Posts să verifici să nu consume prea multe resurse, eu am dat de multe ori peste pluginuri Related Posts care consumau resurse cât pentru o sută;

- dacă site-ul e nou (sau cu autoritate scăzută) ar fi bine să ai grijă să nu ai linkuri interne fără rost (link spre autor, etc) sau să apară acelaşi link de 2-3-4 ori în pagina, mai ales pe index. Eu la site-urile noi am grijă să am maxim 15-20 linkuri interne pe index, doar cele pe care le pun în meniu, strictul necesar. Şi nici un link extern în paginile importante (index şi categorii). Un pic de zgârcenie câteodată nu strică.

Pagina 1 din 2 12 UltimulUltimul

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Alegere corecta domeniu
    De edy12006 în forumul Subiecte pentru incepatori
    Răspunsuri: 11
    Ultimul Post: 29th October 2014, 23:15
  2. Forma corecta a linkurilor
    De Robert în forumul Discutii generale privind optimizarea si motoarele de cautare
    Răspunsuri: 14
    Ultimul Post: 1st September 2011, 16:22
  3. Structura categorii in wordpress
    De Clawdel în forumul WordPress
    Răspunsuri: 0
    Ultimul Post: 7th August 2011, 14:05
  4. Structura categorii in wordpress
    De Clawdel în forumul Discutii generale privind optimizarea si motoarele de cautare
    Răspunsuri: 0
    Ultimul Post: 7th August 2011, 14:05
  5. Configurare corecta Robots Meta plugin WordPress
    De Ericpolec în forumul Discutii generale privind optimizarea si motoarele de cautare
    Răspunsuri: 13
    Ultimul Post: 4th November 2010, 20:51

Permisiuni postare

• Nu puteţi posta subiecte noi.
  • Nu puteţi răspunde la subiecte
  • Nu puteţi adăuga ataşamente
  • Nu puteţi modifica posturile proprii
  •