Pagina 1 din 2 12 UltimulUltimul
Rezultate 1 la 10 din 14

Subiect: Configurare corecta Robots Meta plugin WordPress

Ericpolec este deconectat Junior SeoPedia
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    10th September 2010
    Locaţie
    Iasi
    Posturi
    245
    Putere Rep
    0

1 out of 1 members found this post helpful.

Implicit Configurare corecta Robots Meta plugin WordPress

Consider ca Robots Meta Configuration plugin pentru WordPress este unul din cele mai importante unelte pentru orice blogger care tine la cum arata in fata lui Google. Astazi dimineata mi-am configurat pluginul, si am vazut super multe optiuni si posibilitati disponibile oricui foloseste acest tool. Haideti sa discutam despre ce e bine sa activa, ce poate dauna si cum ar arata setarea optima in functie de necesitati.
    Prevent indexing:

This site's search result pages
    All admin pages
    Author archives
    Date-based archives
    Tag archives

Archive settings:

Disable the date-based archives
    Redirect search results pages when referrer is external

Internal nofollow settings:

Nofollow outbound links on the frontpage
    Nofollow the links to your tag pages
    Nofollow login and registration links
    Nofollow comments links
    Replace the Meta Widget with a nofollowed one

M-am interesat pentru fiecare optiune in parte, si cam astea sunt setarile pentru mine care doresc un proiect curat de calitate fara link exchange facut aiurea si alte prostii.

Krm
    Krm este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    30
    Data înscrierii
    13th October 2009
    Locaţie
    Targoviste / Bucuresti
    Posturi
    802
    Putere Rep
    30

Implicit

esti sigur ca ai ales setarile bune? eu n-as alege la fel ca tine pentru urmatoarele.
    Prevent indexing:
    Date-based archives
    Tag archives
    Toate drumurile duc la Targoviste

Ericpolec este deconectat Junior SeoPedia
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    10th September 2010
    Locaţie
    Iasi
    Posturi
    245
    Putere Rep
    0

Implicit

Citat Postat în original de Krm Vezi Post
    esti sigur ca ai ales setarile bune? eu n-as alege la fel ca tine pentru urmatoarele.
    Prevent indexing:
    Date-based archives
    Tag archives
    Daca fac PR 3 pe un articol nu vreau sa ofer "putere" catre taguri care sunt multisoare, in plus nu prea am vazut rezultate google care te trimit in tag.
    Am dezactivat tag archives pentru ca nu vreau sa fac duplicate cu posturile, mai incolo cand o sa detin o varietate intreaga de taguri, voi dezactiva optiunea.

der.fuhrer este deconectat Junior SeoPedia
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    24th September 2010
    Vârstă
    44
    Posturi
    18
    Putere Rep
    0

1 out of 1 members found this post helpful.

Implicit

Totul depinde de cum este setata pagina tag.php in wordpress. Eu am vazut intre rezultatele mele multe tag pages. Exista o regula in tags.php in wp:

Uite un exemplu de pe un blog de-al meu, in tag.php :
    <?php the_content(__('Cititi tot articolul'));?><div style="clear:both;"></div>
    Imi arata tot articolul, da? Deoarece apare the_content
    Daca in schimb, modific dupa cum urmeaza,
    <?php the_excerpt(__('Cititi tot articolul'));?><div style="clear:both;"></div>
    textul articolului se micsoreaza la 100 caractere (sau custom, depinde de template) si nu mai am probleme cu "duplicate".

Tocmai paginile alea "multisoare" cu taguri iti pot aduce linkuri interne importante... Just my 2 cents.

Krm
    Krm este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    30
    Data înscrierii
    13th October 2009
    Locaţie
    Targoviste / Bucuresti
    Posturi
    802
    Putere Rep
    30

Implicit

Citat Postat în original de der.fuhrer Vezi Post
    Totul depinde de cum este setata pagina tag.php in wordpress. Eu am vazut intre rezultatele mele multe tag pages. Exista o regula in tags.php in wp:

Uite un exemplu de pe un blog de-al meu, in tag.php :
    <?php the_content(__('Cititi tot articolul'));?><div style="clear:both;"></div>
    Imi arata tot articolul, da? Deoarece apare the_content
    Daca in schimb, modific dupa cum urmeaza,
    <?php the_excerpt(__('Cititi tot articolul'));?><div style="clear:both;"></div>
    textul articolului se micsoreaza la 100 caractere (sau custom, depinde de template) si nu mai am probleme cu "duplicate".

Tocmai paginile alea "multisoare" cu taguri iti pot aduce linkuri interne importante... Just my 2 cents.
    asa gandesc si eu. si eu ies la cautari cu taguri, deci depinde de fiecare.
    Toate drumurile duc la Targoviste

Cristi U este deconectat Super Moderator
    Reputatie:
    50
    Data înscrierii
    26th January 2008
    Locaţie
    Oradea
    Vârstă
    36
    Posturi
    3.172
    Putere Rep
    50

Implicit

Depinde si cum faci tagurile. Eu de obicei gandesc o structura a lor inainte sa dau drumul la un site, astfel incat sa nu am "duplicate tags" si nici sa nu raman cu taguri care au doar un singur articol (pe cat e posibil acum asta).

In unele situatii tagurile vor ranka. Pe .ro rankezi mai des, insa pe international foarte rar si pe kw-uri care nu au competitie mare. Ce mai fac eu in plus este sa redenumesc tot timpul "tag" din url, ca sa nu... sune a tag. Nu stiu cat conteaza sau daca conteaza cu adevarat, insa e si mai estetic. De ex am un site de video-uri... prefer la tag sa am domain.com/video/tagul1 in loc de domain.com/tag/tag1.
    Mai dau cate-un sfat juridic aici, uneori chiar despre online. Nu-l rata! :) Vezi și sfaturi de nutritie.

der.fuhrer este deconectat Junior SeoPedia
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    24th September 2010
    Vârstă
    44
    Posturi
    18
    Putere Rep
    0

Implicit

Citat Postat în original de Cristi Ursut Vezi Post
    Depinde si cum faci tagurile. Eu de obicei gandesc o structura a lor inainte sa dau drumul la un site, astfel incat sa nu am "duplicate tags" si nici sa nu raman cu taguri care au doar un singur articol (pe cat e posibil acum asta).

In unele situatii tagurile vor ranka. Pe .ro rankezi mai des, insa pe international foarte rar si pe kw-uri care nu au competitie mare. Ce mai fac eu in plus este sa redenumesc tot timpul "tag" din url, ca sa nu... sune a tag. Nu stiu cat conteaza sau daca conteaza cu adevarat, insa e si mai estetic. De ex am un site de video-uri... prefer la tag sa am domain.com/video/tagul1 in loc de domain.com/tag/tag1.
    Google prefera sa stie exact care sunt paginile "insemnate" ca tags. Chiar si pentru utilizator este considerat ca "natural", listarea unor taguri, in special pentru bookmarking aferent (daca vizitatorul are chef).

Cat priveste o structura initiala de tags, nu se merita. Brainstorming de tags vine doar dupa ce faci kw research si scrii un articol optimizat pentru cuvintele respective. Google stie despre ce e vorba in articol. Postezi putine taguri (de obicei dupa kw density, daca articolul e optimizat) iar restul de taguri le poti afla de la google, dupa cautarile utilizatorilor.

In wordpress, nu exista duplicate tag. Poate duplicate tag page content.

De obicei, folosesc "tagurile" ca masura de a popula "lista de articole recomandate", folosind pluginuri ca "yarp" etc. Paginile de taguri sunt foarte eficiente pentru siturile mele, daca stii ce sa faci cu ele.

Pe google.com, sau orice google strain, poti face ranking foarte bine daca bagi putin efort de linking spre paginile de taguri, asta daca ai si un blog masiv (pe putin 150-200 posts). Citisem undeva, dar nu mai tin minte sursa, ca paginile de taguri pot fii boostate intens si cu succes daca ai cel putin 20 articole pe ele (care sa fie relevante pentru tagul respectiv).

Daca as avea de ales intre o pagina de categorii si una de tags, cand vine vorba de links, as alege tags (pentru blog, nu vorbesc de alte php cms).

P.S. Nu exagera cu tagurile. Ce nu are legatura cu articolul (mai exact, ce tag nu exista scris ca text in articol) nu va avea nici o relevanta ca tag pentru articolul respectiv.
    Google is spy!
    Ultima modificare făcută de der.fuhrer; 4th November 2010 la 16:31.

Alex Dumitru este deconectat Administrator
    Reputatie:
    62
    Data înscrierii
    20th April 2006
    Locaţie
    Pitesti / Bucuresti
    Vârstă
    35
    Posturi
    3.339
    Putere Rep
    62

Implicit

Eu am un blog cu 10,500 posturi unice si aveam foarte mult trafic pe taguri, dar de vreo 5-6 luni mi-a scazut traficul la cateva sute pe zi pe toate tagurile.

zoso este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    32
    Data înscrierii
    11th September 2007
    Locaţie
    brasov
    Vârstă
    44
    Posturi
    326
    Putere Rep
    32

Implicit

exista două abordări.

1. taguri multe. punem tag orice, de la "a" la "vasile popa metalurgist popesti-leordeni". scopul final e indexarea a cat mai multor pagini in google si varii forme de spam.

2. taguri utile. eu am 125 taguri de 2 ani. am sters 2-3, am pus altele in loc. le folosesc pentru a tria continutul dupa un anume subiect, interesandu-ma in special experienta utilizatorului. google nu imi indexeaza tagurile in mod voit, ci accidental. de pilda, nu ma ajuta cu nimic sa ma gaseasca lumea dupa tagul "idiocracy" sau "new media".

cam așa arată setările mele:

Indexation ‹ zoso.ro — WordPress_1288893150959.pngIndexation ‹ zoso.ro — WordPress_1288893150959.png

Emil este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    30
    Data înscrierii
    15th October 2010
    Locaţie
    Brussels
    Posturi
    604
    Putere Rep
    30

Implicit

asta "Nofollow the links to your tag pages" e criminala. Iti diminuezi PR flowul in paginile interne. Daca ai 4 linkuri interne si 3 au nofollow, numarul 4 nu ia 100%, ci 25%.
    "Wire telegraph is a kind of a very, very long cat. You pull his tail in New York and his head is meowing in Los Angeles." Albert Einstein

Pagina 1 din 2 12 UltimulUltimul

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Plugin seo pt wordpress
    De leandrud în forumul Metode de promovare, Analiza trafic.
    Răspunsuri: 5
    Ultimul Post: 30th July 2010, 13:02
  2. Best robots.txt for Wordpress?
    De Nosfer în forumul Server side
    Răspunsuri: 1
    Ultimul Post: 9th September 2009, 21:34
  3. Plugin Wordpress - HELP
    De RoManiac în forumul Google
    Răspunsuri: 8
    Ultimul Post: 19th January 2009, 15:41
  4. meta name= robots
    De prodan_13 în forumul Client side