Pagina 1 din 3 123 UltimulUltimul
Rezultate 1 la 10 din 30

Subiect: Cum faci SEO de calitate? opinie de incepator

Afișare hibrid

razva este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    28
    Data înscrierii
    20th May 2013
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    38
    Posturi
    345
    Putere Rep
    28

8 out of 8 members found this post helpful.

Implicit Cum faci SEO de calitate? opinie de incepator

Nu sunt un experimentat in ceea ce priveste optimizarea, ba chiar nu ma preocupa foarte tare acest aspect. Momentan traiesc in lumea creatorului de continut si imi place varianta asta. Cu toate astea, faptul ca scriu m-a facut sa citesc foarte mult si inevitabil am citit si despre SEO si as vrea sa spun punctul meu de vedere in ceea ce priveste acest subiect si as dori sa accentuez sau sa distrug, daca este cazul, niste mituri:
    SEO inseamna continut mult, mult, mult. Este ca si cum ai spune ca o avere inseamna cantitate mare, dar nu spui si ce reprezinta cantitatea respectiva. Nu este tot una sa ai 1 kg de aur si un kg de gunoi. Daca sunt elemente care lucesc din gunoi, probabil vor atrage atentia unor oameni, dar odata ce au pus mana pe ele vor fugi cat ii tin picioarele. In schimb, chiar daca este putin acoperit de pamant, odata descoperit, aurul va atrage alti si alti oameni. Deci, un prim pas pentru un Seo de calitate este un continut de calitate. Scrieti cam ce credeti ca v-ar atrage pe voi, nu incercati sa multumiti Google-ul si nu incercati sa scrieti cantitati industriale doar de dragul de a le scrie. Sau, scrieti-le, dar cu inspiratie!
    Seo inseamna linkuri cat mai multe. Este adevarat, inseamna linkuri, dar nu linkuri pe care le pui tu pe alte site-uri. Este exact ca si cand ai vrea sa formezi o multime si in loc de oameni reali ai aduce manechine. E adevarat, Google va fi pacalit si va trimite alti oameni in multimea ta, dar acestia nu vor sta mult. Ghici de ce? In plus, la o verificare amanuntita, Google va descoperi falsul si iti va distruge toate manechinele.
    Seo inseamna o optimizare cat mai atenta onsite. Intr-adevar, cu cat mai putine erori pe site, cu atat mai bine. Cu cat sunt aranjate mai bine cuvintele cheie, cu atat mai bine. Este exact ca si cand ai avea un magazin fizic, in centrul orasului. Conteaza fiecare aranjament, conteaza aspectul magazinului din exterior, conteaza din interior si conteaza sa nu fie gauri in podea sau gandaci care sa circule pe tavan. Cu toate astea, conteaza marfa. Degeaba ai un magazin pus la punct 100% daca marfa ta nu atrage pe nimeni. Pana la urma, tot magazinul de cartier din coltul blocului, care aduce marfa de calitate pe sub mana va vinde mai bine, chiar daca el are un amarat de chiosc, cu rafturi facute din scanduri de la un dulap vechi.
    Daca o tehnica a mers pentru cineva, va merge si pentru tine. Asta este exact ca in viata. Daca cineva a avut succes vanzand guma de mestecat imbracata in ciocolata, cu siguranta tu nu vei avea acelasi succes cu acelasi produs. Poate vei avea cu ciocolata imbracata in guma, dar pentru asta trebuie sa iti gasesti propria cale. Inchipuie-ti ca esti intr-o multime de 100 000 de oameni la un super concert si vrei sa ajungi la scena. Toata lumea vrea asta. Daca eu ma strecor printre oameni si ajung acolo unde vreau, este aproape imposibil ca si tu sa te strecori printre aceiasi oameni ca si mine, sa faci aceiasi pasi si sa ajungi in acelasi loc. Daca esti perseverent vei ajunge la scena, pentru ca ai vazut, intotdeauna este spatiu pentru toata lumea si foarte multi se multumesc sa stea mai in spate, dar pentru asta iti trebuie propriul drum.

Ce vreau sa scot in evidenta este ca pana la urma Seo inseamna oameni si nu trebuie sa se uite asta. Pana la urma te adresezi unor oameni si ei trebuie sa fie multumiti, nu Google, nu Bing si nu Yahoo. Atata timp cat omul stie ca la tine pe site citeste lucruri de calitate, nu conteaza ca site-ul tau nu este indexat si ca se numeste sdkfsdjldkfj.biz . Cu siguranta toata lumea si-l va nota si va intra pe el, iar Google va avea grija sa il vada.

Poate ca asocierile mele nu sunt cele mai bune, dar tanjesc dupa un www de calitate si dupa o societate de calitate si se pare ca din ce in ce mai mult se intersecteaza si se imbina intre ele, iar cei de pe Seopedia sunt fara doar si poate o buna parte din cei care decid sau vor decide calitatea www, deci automat si calitatea societatii intr-un viitor mai apropiat sau mai indepartat.
    Ofer servicii de content writing !

ioanab este deconectat Junior SeoPedia
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    31st October 2013
    Vârstă
    36
    Posturi
    11
    Putere Rep
    0

Implicit

Sunt de acord la partea legata de continut. Am vazut foarte multe bloguri cu PR iar autorii nu facuse niciun fel de optimizare, doar o tema free luata de pe net si atat.

mariamarin este deconectat Junior SeoPedia
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    2nd December 2013
    Locaţie
    buzau
    Vârstă
    36
    Posturi
    6
    Putere Rep
    0

Implicit

Seo inseamna continut unic 100% si o optimizare buna dar continutul face totul. O spun pentru ca am ridicat siteuri in google doar cu un continut bun.

ioanab este deconectat Junior SeoPedia
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    31st October 2013
    Vârstă
    36
    Posturi
    11
    Putere Rep
    0

Implicit

Asa zisele teme seo friendly, se numesc asa pentru ca sunt optimizate?

Thomass este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    23
    Data înscrierii
    13th January 2014
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    41
    Posturi
    57
    Putere Rep
    23

1 out of 1 members found this post helpful.

Implicit

SEO inseamna continut mult, mult, mult.
    Google zice: daca ai fi in locul utilizatorului pe care incerci sa-l convingi, ai da click pe link-ul tau? ai sta pe pagina respectiva?
    Daca da (fara a fi subiectiv), atunci poate o va face si utilizatorul

Seo inseamna linkuri cat mai multe.
    Matt Cutts a pus o intrebare: Daca Google n-ar exista, oare mi-as dori/mi-ar fi necesar, acest link ?

Seo inseamna o optimizare cat mai atenta onsite.
    Google zice: creeaza site-ul pentru UTILIZATORI, nu pentru tine si nu pentru Google.

Daca o tehnica a mers pentru cineva, va merge si pentru tine.
    (strict parerea mea) - total neadevarat. Fiecare business e unic in felul sau, chiar si prin mentalitatea conducerii => fiecare site este unic in felul sau. Se doreste ceva diferit, intr-un mod diferit, intr-un timp diferit, exista continut diferit ... deci daca a mers pt cineva merge si pt mine - nu cred ca se aplica, insa sunt multe persoane aici cu un bagaj de cunostinte mult peste al meu care pot fce observatii.

Bafta

CalinB este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    26
    Data înscrierii
    20th January 2014
    Posturi
    447
    Putere Rep
    26

Implicit

Din pacate, in fiecare domeniu daca analizam cel putin 2 site uri de pe prima pagina, observam ca ele nu respecta niciunul dintre aspectele mai sus amintite. Si totusi, ele sunt pe prima pagina si stau bine merci.

Robert este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    98
    Data înscrierii
    7th August 2007
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    48
    Posturi
    4.029
    Putere Rep
    98

Implicit

Ca sa il citez pe Tom, seo inseamna links. Nu multe, bune. Punct. Restul e poveste.
    Daca te pot ajuta cu un sfat sau daca doresti o oferta de optimizare pentru siteul tau, da-mi un mesaj!

Dan
    Dan este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    111
    Data înscrierii
    17th November 2004
    Locaţie
    Cluj
    Posturi
    3.358
    Putere Rep
    111

Implicit

Citat Postat în original de robyroy Vezi Post
    Ca sa il citez pe Tom, seo inseamna links. Nu multe, bune. Punct. Restul e poveste.
    Stie cinev ce inseamna linkuri bune? o definitie ceva?
    Trust, but verify.

Tom
    Tom este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    131
    Data înscrierii
    25th September 2010
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    48
    Posturi
    3.169
    Putere Rep
    131

Implicit

Citat Postat în original de razva Vezi Post
    Nu sunt un experimentat in ceea ce priveste optimizarea, ba chiar nu ma preocupa foarte tare acest aspect.

SEO pentru "money keywords" inseamna continut mult, mult, mult. NU
    Seo pentru "money keywords" inseamna linkuri cat mai multe. NU
    Seo pentru "money keywords" inseamna o optimizare cat mai atenta onsite.NU
    Daca o tehnica a mers pentru cineva, va merge si pentru tine. NU

SEO pentru "long tail" inseamna continut mult, mult, mult. DA, dar structurat corect.
    Seo pentru "long tail" inseamna linkuri cat mai multe. NU
    Seo pentru "long tail" inseamna o optimizare cat mai atenta onsite. DA
    Daca o tehnica a mers pentru cineva, va merge si pentru tine. NU
    E mult de scris si de povestit, e forumul plin de astfel de discutii si am scris deja fix despre acest subiect aici: Lectia de SEO (1/2014) : Cautari, link-uri si continut

Am preferat sa-ti raspund, pentru faptul ca multi alti useri sau vizitatori o sa considere postul tau "de bun".

Trebuie sa separi seo intre seo pentru money keywords si long tail. Ce ai scris tu este fix pentru long tail (mai putin partea cu tehnica).

Daca vrei sa rankezi pe un "money keyword" cu competitie, atunci ai nevoie doar de LINKS de calitate = putine si bune.

Daca o sa ai timp sa analizezi o sa vezi ca site-uri cu 2 links sunt peste site-uri cu 200, sau site-uri cu 300 links sunt peste site-uri cu 3000. Deci numarul nu este un factor, calitatea da.
    Nu trimite PM cu intrebari, posteaza pe forum! Nu ofer sfaturi, audit sau raspunsuri pe PM.

razva este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    28
    Data înscrierii
    20th May 2013
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    38
    Posturi
    345
    Putere Rep
    28

Implicit

Salut Tom, exact asta am spus si eu. Toate afirmatiile respective le-am contraargumentat, nu le-am promovat ca fiind adevarate .
    Eu ma gandesc in ansamblu. Pana la urma Seo nu cred ca este o stiinta fixa, este exact ca politica sau religia, fiecare are propriile convingeri. Singura constanta mi se pare faptul ca toti cei care detin site-uri trebuie sa se adreseze oamenilor, in primul rand. Practic, atentia, banii, aprecierile, vanzarile, etc, toate vin de la oameni reali, nu de la robotei.
    Ofer servicii de content writing !

Pagina 1 din 3 123 UltimulUltimul

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Cum sa faci linking de calitate tutorial
    De Claudyou în forumul Subiecte pentru incepatori
    Răspunsuri: 50
    Ultimul Post: 7th August 2013, 15:23
  2. Sondaj de opinie
    De SeerKan în forumul Hosting
    Răspunsuri: 11
    Ultimul Post: 16th September 2012, 14:41
  3. O opinie despre aceasta situatie
    De lovelife în forumul Comunitatea Seopedia
    Răspunsuri: 16
    Ultimul Post: 24th January 2012, 18:38
  4. Webmasteri din Romania (opinie personala)
    De Scorpiono în forumul Bar, lobby...
    Răspunsuri: 4
    Ultimul Post: 17th April 2007, 00:23
  5. Site-uri noi: o opinie? o parere?
    De McQuiet în forumul Studii de caz
    Răspunsuri: 2
    Ultimul Post: 20th March 2007, 17:08

Permisiuni postare

• Nu puteţi posta subiecte noi.
  • Nu puteţi răspunde la subiecte
  • Nu puteţi adăuga ataşamente
  • Nu puteţi modifica posturile proprii