Pagina 1 din 2 12 UltimulUltimul
Rezultate 1 la 10 din 15

Subiect: bounce rate mare de la vizitatorii straini

Afișare hibrid

ValentinMilea este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    25
    Data înscrierii
    17th June 2013
    Locaţie
    Iasi
    Vârstă
    42
    Posturi
    68
    Putere Rep
    25

Implicit bounce rate mare de la vizitatorii straini

Salut,

Am citit pe aici pe forum cum ca bounce rate-ul afecteaza pozitia paginilor unui site pe google. Am inteles de ce si cum, are sens.

Problema mea este ca de ceva timp, a inceput sa vina lumea de pe Google pe site-ul meu (un site care nu are nici o luna de la lansare), asta e vestea buna.
    Ce am observat la cei care vin de la Google este ca au un bounce rate foarte mare (~80% fata de ~15%) si astfel, media ajunge peste 60%. Am studiat problema si motivul este ca majoritatea celor care ajung pe site nu sunt din Romania ci din SUA, Rusia, Canada samd. Siteul fiind in romana, e evident de ce pleaca.

Intrebarea mea este: Ar trebui sa ma ingrijorez, ce as putea face in privinta asta?

Multumesc,
    -Valentin

Bukum este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    31
    Data înscrierii
    10th September 2010
    Vârstă
    33
    Posturi
    417
    Putere Rep
    31

Implicit

Ai putea seta in GWT tara de referinta ca fiind Romania (nu mai stiu exact unde era optiunea), poate in felul asta nu mai rankezi pe celelalte si primesti doar vizite din .ro

Marius Cristian este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    53
    Data înscrierii
    14th January 2007
    Locaţie
    Bucuresti, Romania
    Posturi
    1.519
    Putere Rep
    53

Implicit

Presupun ca sistemul de va autoregla in felul urmator: bouncerate-ul te va afecta negativ pentru acele tari (localizare geografica si/sau limba). Asa ar fi logic.
    Nu vorbesc din experienta.
    Oricum si pe RO feedbackul vizitatorilor poate determina modificare de pozitii pana la nivel de localitate.

Alexandru Ionut este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    25
    Data înscrierii
    19th March 2013
    Locaţie
    Brugge
    Vârstă
    36
    Posturi
    43
    Putere Rep
    25

Implicit

Pot exista romani care sunt stabiliti in alte tari. Nu stiu exact cum de intra la tine, dar si la mine vin din America, Anglia, si alte tari. Eu folosesc statcounter, si imi arata destul de multe detalii. La inceput am crezut ca nu sunt romani, am primit si comentarii in romana. De exemplu, cineva care a comentat era din Franta.

In GWT setezi sa vizeze vizitatorii din Ro. Accesezi dashboard-ul site-ului, apoi in dreapta sus (sub imaginea care o ai in Google+) e un buton ca o rotita. Gasesti acolo "setari petru site", apoi la destinatie geografica setezi ce te intereseaza.

PS: la mine am observat ca exista vizitatori care imi traduc paginile cu google translate.

Reputatie:
    25
    Data înscrierii
    17th June 2013
    Locaţie
    Iasi
    Vârstă
    42
    Posturi
    68
    Putere Rep
    25

Implicit

Multumesc pentru raspunsuri.

La GWT scrie clar: Your site's domain is currently associated with the target: Romania

Ideea e ca pe site-ul exista pagini despre niste specii de pesti destul de rare si, evident mai putin cunoscute. Acelea sunt cele mai vizitate de straini. Problema este ca acestia vin, (probabil) se uita la poze si pleaca.

Banuiesc ca nu prea am ce sa le fac, domeniul e .ro si fiind un agregator de oferte disponibile in Romania, o versiune in engleza nu prea ar avea sens.

Nu pot decat sa sper ca Google va vedea ca vizitatorii din Ro au bounce rate mic si time on site mai mare si va folosi informatia asta in avantajul meu.

O zi buna,
    -Valenitn

-Valentin

DRG
    DRG este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    35
    Data înscrierii
    24th September 2010
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    32
    Posturi
    442
    Putere Rep
    35

Implicit

Bouncerate-ul poate varia de la un site la altul, eu nu cred ca Google stie sa faca diferenta.
    De exemplu: un site cu raspunsuri la intrebari, eu vin de pe google cautand cel mai mare oras din romania, dau click vad raspunsul si pa, am iesit ca am aflat ce-mi trebuie, are bouncerate mare si totodata e un site calitativ.
    Un site de stiri,blog generalist,etc in schimb trebuie sa aibe un bouncerate mic, intrucat articolele trebuie sa capteze atentia vizitatorilor.

Cum poate sa diferentieze ce categorie de site are un bouncerate mic si e calitativ si altele unu mare si tot de calitate e continutul...
    D R G

Nichita este deconectat Super Moderator
    Reputatie:
    94
    Data înscrierii
    19th February 2009
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    45
    Posturi
    3.422
    Putere Rep
    94

Implicit

Dupa ce cautari ajung pe site? Daca sunt romani stabiliti in strainatate, ar trebui sa fie valori normale de trafic.

Reputatie:
    25
    Data înscrierii
    17th June 2013
    Locaţie
    Iasi
    Vârstă
    42
    Posturi
    68
    Putere Rep
    25

Implicit

Dragos: ca mai toate lucrurile legate de Google, sunt putini cei care stiu exact cum merge treaba (si cei care stiu nu spun mai departe).
    Dar, dupa parerea mea, bounce rate-ul este un criteriu foarte bun de a departaja site-urile. Hai sa incerc sa dezvolt un pic exemplul tau:

pentru cautarea "cel mai mare oras din Romania" pe Google primele rezultate sunt siteA si siteB, de la google 50 de oameni au intrat pe siteA, 50 pe siteB.
    Pe siteA au intrat, au gasit raspunsul, 40 au iesit, 10 au citit si alte articole
    Pe siteB au intrat, au aflat raspunsul, 10 au iesit, 40 au mai citit si alte 2 - 3 articole.
    Asta inseamna ca siteB este "mai calitativ" ? Eu zic ca da.

Mai exista un aspect foarte important: eu am gasit doua definitii pentru bounce rate:
    1) Vizitatori care vad o singura pagina a site-ului (asta e definitia folosita de Google Analytics)
    2) Vizitatori care vad o singura pagina a site-ului si apoi se intorc la Google si refac cautarea

Daca primul sens al "bounce rate" e folositor doar pentru a compara doua site-uri, al doilea spune foarte clar despre site ca nu ofera informatii relevante termenilor cautati.

Si acum revenind la site-ul meu:
    Daca un canadian a intrat pe site-ul meu si a vazut spre dezamagirea lui ca e in romana si s-a intors la Google pentru a reface cautarea, ce concluzie poate trage Google despre site-ul meu?

Ca nu e bun sau ca nu e bun pentru canadieni?

Nichita: asa cum spuneam si mai sus, majoritatea ajung la paginile destinate unor specii de pesti (unele relativ rare) iar termenii de cautare sunt denumirile in latina

DRG
    DRG este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    35
    Data înscrierii
    24th September 2010
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    32
    Posturi
    442
    Putere Rep
    35

Implicit

Citat Postat în original de ValentinMilea Vezi Post
    pentru cautarea "cel mai mare oras din Romania" pe Google primele rezultate sunt siteA si siteB, de la google 50 de oameni au intrat pe siteA, 50 pe siteB.
    Pe siteA au intrat, au gasit raspunsul, 40 au iesit, 10 au citit si alte articole
    Pe siteB au intrat, au aflat raspunsul, 10 au iesit, 40 au mai citit si alte 2 - 3 articole.
    Asta inseamna ca siteB este "mai calitativ" ? Eu zic ca da.
    Dupa parerea mea treaba sta altfel, depinde cum privesti lucrurile. Daca intra 50 pe B si 40 cauta mai departe, mai adanc in site inseamna ca nu au gasit raspunsul si inca cauta dar tot pe acelasi site.Daca pe A ies toti inseamna ca siteul le-a oferit raspunsul rapid fara alte texte ca sa ii faca sa cotrobaie prin site. Rezulta site B mai slab decat site A. Sunt doua puncte de vedere diferite si de aceea argumentez ca Google nu are cum sa tina cont ATAT de mult de bouncerate, o poate face in cazul in care identifica tipul de site (probabil tot dupa comportamenul utilizatorilor, lungimea articolelor etc.) dar asta e valabila doar pentru cei cu Analytics, altfel nu are de unde sa stie ce fac utilizatorii mai departe, deci nu au cum sa includa atat de mult bouncerate in algoritmi.

Daca tot consideri ca te trage in jos acei utilizatori din Canada, poti bloca IP-ul sau sa nu afiseze codul analytics daca intra cineva cu ip de Canada. Sunt cateva solutii dar nu cred ca au prea mare importanta. In ultimul rand e doar vina lui Google ca afiseaza o pagina in romana in rezultatele canadienilor...
    D R G

Reputatie:
    25
    Data înscrierii
    17th June 2013
    Locaţie
    Iasi
    Vârstă
    42
    Posturi
    68
    Putere Rep
    25

Implicit

N-am nimic cu canadianul, de ce sa-l banez?

Intrebarea mea era "ar trebui sa-mi fac griji" ?
    Si din ce inteleg, cred ca nu. Nu pot decat sa sper ca numarul vizitelor din Romania va creste atat de mult incat cele din Strainezia isi vor pierde relevanta.

Pagina 1 din 2 12 UltimulUltimul

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Răspunsuri: 4
    Ultimul Post: 12th December 2011, 21:50
  2. Răspunsuri: 34
    Ultimul Post: 30th October 2010, 11:01
  3. Bounce rate afecteaza pozitia in SERP ?
    De Carcotas în forumul Google
    Răspunsuri: 75
    Ultimul Post: 20th July 2010, 20:34
  4. Bounce Rate
    De eamc în forumul Discutii generale privind optimizarea si motoarele de cautare
    Răspunsuri: 12
    Ultimul Post: 19th February 2009, 15:16
  5. Bounce Rate
    De Ioan Margineanu în forumul Bar, lobby...
    Răspunsuri: 9
    Ultimul Post: 18th June 2007, 11:19

Permisiuni postare

• Nu puteţi posta subiecte noi.
  • Nu puteţi răspunde la subiecte
  • Nu puteţi adăuga ataşamente
  • Nu puteţi modifica posturile proprii
  •