Salut.
Gasesc discutii pentru domenii cu - si fara - insa sunt pus in fata situatiei de a alege un domeniu de forma (DOMENII PUR FICTIVE) :
manusi-piele*net
sau
manusidinpiele*ro
fara - nu mai exista
ceva sfaturi?
Va multumesc
Salut.
Gasesc discutii pentru domenii cu - si fara - insa sunt pus in fata situatiei de a alege un domeniu de forma (DOMENII PUR FICTIVE) :
manusi-piele*net
sau
manusidinpiele*ro
fara - nu mai exista
ceva sfaturi?
Va multumesc
vand ace acupunctura SuJok si ace acupunctura argint, in Bucuresti si in tara
Salut.
Presupunand ca nu ar fi un exemplu fictiv... Vad ca manusi piele are 1000 cautari exacte, pe cand manusi din piele doar 110. Eu as alege prima varianta .net. Arata ceva mai bine cu cratima, e si exact match pe keyword-ul cu mai multe cautari... clar optez pt primul domeniu
Acuma, fiind un domeniu fictiv, tre sa vezi cate cautari au keyword-urile respective, dar eu tot as alege varianta cu cratima.
Signatura lipsa
Pune cafeaua la rece.
Cel mai simplu, cauta "despre noi", fara ghilimele si vezi ce-i place la unchiu google.
Aici ai si un studiu despre relevanta cuvant cheie in url, penteru acasa, despre noi si contact.
Concluzie (parerea mea): alege cu "-" si .ro.
Credinta la institutiile specializate. Aici facem Servicii de seo
Mi se spunea 1nesco
Eu optez pentru manusidinpiele*ro. Pe langa faptul ca este mai uman decat manusi-piele.net poti sa il dezvolti mai bine chiar daca nu este exact m. Plus de asta suna mult mai bine. Daca vrei sa faci ceva pe termen lung cred ca manusidinpiele*ro este mult mai potrivit ... iar daca sti sa il optimizezi cum trebuie va fi mult mai bun decat .net.
Edt.
De ce sustin varianta manusidinpiele*ro? Pentru ca acum ceva vreme am pierdut un domeniul destul de bun doar ca sa il iau exact match. Sa luam ca ex muzicadecalitate.net sau muzica-calitate.com (poate ca nu este cel mai reusit ex dar...). Cei care iti vor da like pe Fbk sau +1 ori sa trimita link ce crezi ca ar alege? cam asa si cu domeniile astea. Au unul prefer pentru proiecte pe termen lung ceva care sa sune bine, sa fie atractiv. Si argumentele pot continua ...
Ultima modificare făcută de Sandu Stefan; 13th August 2012 la 12:36.
În timpul liber scriu sfaturi utile și articole interesante.
Va inteleg punctul de vedere. Insa ma gandeam ca:
1) manusidinpiele.ro imi pare mai corect ca formulare.
2) am avantajul SEo al extensiei RO, fata de oricare alta gasita libera cu - , gen net , org..etc
Edit , am postat odata cu Stefan..si vad ca are aceeasi parere.
vand ace acupunctura SuJok si ace acupunctura argint, in Bucuresti si in tara
@1nesco - care e faza cu "despre noi"? nu vad relevanta.
@diasomie - gandeste-te la publicul tinta. pentru un publi tinta tehnic, poti sa alegi chiar si domenii cu doua liniute sau extensia .xw. pentru public tinta non-tehnic, atunci cel mai indicat este .ro (cu sau fara liniuta e totuna).
Citeste primul meu curs SEO - principii de baza. Vezi oferta mea de advertoriale PR5.
Cu exceptia unei melodii de pe youtube, nimeni nu promoveaza asa ceva.
Am vrut sa vad ce prefera google. In anii precedenti am facut greseala cu "acasa" care e si brand (multi se refera cu anchor "acasa") si similar cu "contact" care se pare ca e nume de film.
In momentul in care cauti "despre noi" vezi ce versiuni prefera google in mod natural.
Credinta la institutiile specializate. Aici facem Servicii de seo
Mi se spunea 1nesco
Ordinea preferintelor mele:
1. manusipiele.net
2. manusidinpiele.net
3. manusi-piele.net
Las la urma pe cel cu cratima pentru ca are cele mai mici sanse sa fie retinut corect de catre utilizatorul final. Practic, esti 100% dependent de trafic organic, in cazul in care nu ai si promovare offline.
Si prefer expresia "exact match", chiar daca cateodata suna un pic ciudat. O prefer pentru ca asta cauta oamenii, deci targetului meu nu i se pare ciudat, si asta prefera si Google (cred eu).
Conteaza mult domeniul exact match. Google le vede mai bine pe cele fara cratima totusi si poate sa isi dea seama ca este vorba de 2 cuvinte diferite. Acum daca vrei sa rankezi pe cautarea "manusi piele" eu zic sa iei manusi-piele.net. Sunt convins in acelasi timp ca acelasi lucru il poti face si cu manusidinpele.ro, doar ca iti trebuie ceva mai multa munca. Pe cel cu cratima il poti optimiza mai osor sa rankezi si pe cautarea manusi din piele. Pui un titlu ca: Manusi Piele - Manusi Prelucrate din Piele Naturala si o sa iesi bine.
SEOarch.ro - Strategii si Tehnici de Optimizare. SEO nu inseamna SPAM.
Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)