Salut,
Sper sa fie ok topicul meu de aici, deoarece am nevoie de niste pareri sau mai degraba niste raspunsuri dar nu neaparat cu privire la design (nu e cazul meu) ci cu privire la optimizare site din mai multe puncte de vedere.
Am cateva intrebari si sper sa primesc ajutor desigur in masura in care va permite timpul/cheful.
Sunt nou pe forum, am inceput sa citesc rubrica pentru incepatori, facand asta mi-am raspuns singur la unele intrebari dar sunt si chestii care mi-au scapat.
Discutia este despre "infrasunete.eu" (este "tinerel", abia saptamana trecuta am migrat pe un domeniu propiu).
Cu privire la "scop", este un blog ce isi propune sa intre pe mai multe niste: recenzii filme, recenzii muzica si carti (in curand), grafica vectoriala, schite in creion, beaturi, grafica veche etc. (este vorba pe scurt de cam toate hobby-urile mele centralizate sub forma unui blog).
Intrebarile sunt urmatoarele:
1. Cu privire la statisticile de trafic, pe ce plugin ma pot baza? In momentul de fata am trei (cu scop de testare) dar ma bulverseaza si nu prea se pupa intre ele. Ca exemplu, pentru ziua de ieri:
- google analytics zice ca am avut 6 unici cu 164 de view-uri (ceea ce mi se pare ireal);
- wp statistic zice ca am avut 46 de unici cu 69 de view-uri (fara vizitele mele si fara roboti, aia sunt contorizati separat gen - adica pentru ieri erau inregistrate vreo 1000 de view-uri din cauza lor);
- daily stat zice ca am avut 43 de unici cu 72 de view-uri, la fel ca la punctul doi.
Dupa cine sa mai iau, sau ce setari sa fac in ele ca sa-mi reflecte cat mai bine realitatea? (eu zic ca am facut setarile de baza sper sa nu-mi fi scapat ceva). Nu ma intereseaza sa vad botii sau etc. ci vreau sa vad info reale ca sa pot progresa. Exista undeva niste setari care spun ca peste un anumit numar de view-uri pe zi sa fie considerat bot un vizitator. Imi puteti spune va rog ce cifra sa pun? 10, >10?
2. Am creat pe blog categorii, ca sa fie usor de gasit informatia. Este vreo problema daca la fiecare post, in titlu trec si categoria gen "Recenzii filme - nume film - an?" Deranjeaza cumva din p.d.v seo/indexare?
3. Am inceput sa primesc mailuri cum ca dom'le am useri inregistrati, dar acei useri sunt foarte dubiosi (o parte din adrese le-am gasit pe net ca fiind cunoscute pentru spam). Este deajuns sa sterg acei useri pur si simplu, sau cum ii pot bloca? Sunt oare contorizati pe parte de statistica si din cauza lor sunt "umflate" statisticile?
New Bitmap Image.jpg
4. Tipul de continut creat de mine imi permite sa am link-uri pe doua forumuri ce se ocupa de filme. Ma ajuta asta la indexare/page rank? De asemenea, daca postez cu link pe wikimedia commons, ma ajuta? Inca ceva, de exemplu link in semnatura afisat pe forumuri ca softpedia, ma ajuta la indexare/pr? Risc ceva in situatiile de mai sus? Mentionez ca este vorba despre continut relevant in situatiile respective, nu este vorba de spam.
Multumesc,