Am avut si eu probleme cu trimiterea mailurilor. Un simplu update la softul de pe server mi-a dereglat unele scripturi care foloseau mail(). Am inlocuit mailerul cu PhpMailer si de atunci nu am mai avut probleme.
Iar in ceea ce priveste captcha, uite aici un exemplu implementat folosind captcha din PHPLD, pentru itbox: http://www.itbox.ro/utile/contact.php.
Principiul e foarte simplu: Cand deschizi pagina, ti se genereaza un cod, de orice fel... si acesta se pune in sesiune. Pagina cu formularul va include o imagine ce va contine codul generat si stocat in sesiune. Se practica adaugarea unor elemente care fac imposibila detectarea automata a codului folosind diversi bots, gen linii, umbre, blur-uri, etc. Formularul contine si un camp unde utilizatorul trebuie sa introduca codul din imagine. La trimiterea formului, scriptul de pe server verifica daca codul introdus de utilizator este acelasi cu cel din sesiune. Daca e ok, trimite mesajul, daca nu, nu.
Ca tot suntem la capitolul asta, nu uita sa te protejezi impotriva la Email Injection.

Răspunde cu citat