Pune blogul în folder și lasă url-urile așa cum sunt. Pui shopul in locul blogului, dar faci paginile interne cu /shop.
O sa ai:
Index blog: site.com/blog
posturi site.com/articol
Index shop: site.com
Pagini shop: site.com/shop/
Pune blogul în folder și lasă url-urile așa cum sunt. Pui shopul in locul blogului, dar faci paginile interne cu /shop.
O sa ai:
Index blog: site.com/blog
posturi site.com/articol
Index shop: site.com
Pagini shop: site.com/shop/
As merge pe ce zice Alex Dumitru, astfel nu se schimba url-ul articolelor.
Mai e insa posibilitatea destul de mare ca pozitiile actuale sa fie reconsiderate de google daca va vedea ca dintr-un site informativ se transforma intr-un magazin. De ce nu profiti de trafic incercand sa-l redirectionezi catre un magazin existent prin mijloacele obisnuite (bannere, link pe poza mica, buton de "Cumpara")?
acum vreo 8 luni i am scos penalizare ptr doorway, sa o iau din nou?![]()
Tocmai, articolele sunt vechi, daca se poate dupa ce muti pe blog.site.ro dai un redirect doar la articole pe linkurile noi si automat se reindexeaza si prevad si o crestere in pozitile google, si pui magazinul pe index fara nici o problema.
Doamne ... deci ... blogul care il ai lasa-l unde e ... orice redirect inseamna pierderi de pozitii ...
Muti doar in 2 cazuri:
- nu ai pozitii ( aka nu ai trafic ) ( nu e cazul tau )
- ai un domeniu mult mai bun si vrei sa muti cu totul, si si atunci e discutabila treaba ( nu e cazul tau )
Shop-ul pe care vrei sa il faci punel in domeniu,xxx/ceva/
Parerea mea.
Vezi cum e vremea inainte sa iti faci planuri !
Peste 4000 iconite in ORICE culoare, ORICE dimensiune si in 5 formate: iconsDB.com
Cum zice si StarNET, ce e bun facut e bun facut si bine indexat. Nu m-as complica deloc cu subdomeniu daca vorbim de blog pe wp.
Pentru wp + woocommerce + yoast wp seo folosesc cu destul succes urmatoarea structura:
site.com/
site.com/categorie-blog/
site.com/articol/ sau site.com/categorie-blog/articol/ (slug cat mai scurt)
site.com/shop/
site.com/shop/categorie-produs/
site.com/produs/ sau site.com/shop/produs/ si mai putin site.com/shop/categorie-produs/produs/ (shop = kw 1 si categorie-produs = kw 2)
Parerea mea.
In principiu te poti folosi de actualele pozitii din blog ca sa pui pe ele magazinul.
Mai ales daca sunt categorii, e un avantaj imens.
Problema e ca vei schimba contentul, motiv pentru care iti propun sa folosesti mix de content din vechea pagina (post sau categorie) cu actualul magazin.
Daca esti bine pozitionat vei vinde destul de repede, iar cu profitul poti ridica de la capat blogul mutat pe subdomeniu sau folder.
Credinta la institutiile specializate. Aici facem Servicii de seo
Mi se spunea 1nesco
Eu unul nu am fost de acord niciodata cu subdomeniile. Sunt tratate diferit, e ca si cum ai avea un alt site pe care trebuie sa il promovezi separat. Prin subdomeniu mai pierzi din autoritate, chiar daca ai un link din site.tld catre subdomeniu.site.tld, sau invers. Atunci cand aduci linkuri catre subdomeniu, ele nu vor transmite toata valoarea lor si domeniului. Cel mai bine este sa concentrezi toate linkurile doar catre domeniul tau. Cand iti vin linkuri catre /blog, /articole sau /produse atunci vei concentra toata valoarea linkurilor intr-un singur loc.
Cel mai bine cred ca ar fi sa faci cum a spus Alex. Articolele deja sunt indexate cu URL-urile site.tld/nume-articol si nu are rost sa le schimbi structura, doar ca acum le vei linkui din site.tld/blog/.
SEOarch.ro - Strategii si Tehnici de Optimizare. SEO nu inseamna SPAM.
Eu as muta blogul pe domeniu.tld/blog si nu pe subdomeniu pentru a pastra autoritatea domeniului. As face redirectarile de rigoare.
Si as crea magazinul pe domeniu.org avand grija sa fac trimitere si catre /blog atat prin link intr-un post explicativ, cat si printr-un banner top.
Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)