La update se pierde orice modificare adusa fisierelor de WordPress.
Formularul de login nu are nimic special. Orice WordPress are asta by default, trebuie doar sa activezi chestia asta din setari (ca sa se poata inregistra userii adica).
Pentru plugin, vedeti ca e trecut in footerul siteului "Using Article Directory plugin"

Si o chestie strict despre site, designul nu imi place. E prea sters, pare invechit.