Pagina 2 din 5 PrimulPrimul 1234 ... UltimulUltimul
Rezultate 11 la 20 din 44

Subiect: Asigurari.com a doua oferta peste 10.000 $

sergiuliano este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    40
    Data înscrierii
    15th October 2010
    Vârstă
    44
    Posturi
    499
    Putere Rep
    40

Implicit

Cu atat mai mult ...
    GeoRanker - Local SEO Reverse Engineering Platform

Tom
    Tom este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    131
    Data înscrierii
    25th September 2010
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    48
    Posturi
    3.169
    Putere Rep
    131

Implicit .com vs .ro

Nu ma pricep la valoarea domeniilor, dar eu am cumparat si sunt in curs de dezvoltare 2 domenii: vacanta .com si bilete .com

Cand le-am achizitionat logica a fost urmatoarea.
    vacanta .com portal de turism, intern si extern.
    bilete.com portal dezvoltat pentru toate tipurile de bilete, de la bilete de avion la bilete la cinema.
    Cand le-am luat nu stiam prea multe despre seo, deci nu a contat ca e .com, a contat ca nu se gasea nimic disponibil, la un pret acceptabil.

Daca .com genereaza probleme din punct de vedere seo, banuiesc ca voi stiti mai bine, dar in acealsi timp eu cred ca are si un avantaj. Poate genera destul de mult trafic, din alte tari decat ro, care sa compenseze un pic problema pe .ro.
    Sunt destul romani afara, vre-o 5 mil cred, care se intorc in ro sa-si petreaca vacantele. De acea cred ca .com, ajuta mai mult in optimizarea pentru ei, decat daca aveam un .ro. Iar pentru .ro e clar mai mult de munca, dar repet, per total as prefera un .com vs unui .ro , in functie de marketul caruia i se adreseaza.

Ce gresesc?

Cat despre asigurari, sincer cred ca este mult prea scump domeniul, cu 65k euro, si o strategie seo calumea, cred ca poti duce lejer kakamaka.ro in top 3 pe 3-4 keyword de asigurari. Cazare.com costa 40k usd, vacanta.com a costat sub 1000. Daca as fi avut un buget de 40k, tot vacanta as fi cumparat, iar restu de peste 39k, i-as fi investit in seo
    Daca vroiam sa dez un busienss pe asigurari, si aveam 65k, cumapram 5 de domenii, iar restul de bani ii investeam in seo
    Nu trimite PM cu intrebari, posteaza pe forum! Nu ofer sfaturi, audit sau raspunsuri pe PM.

Cristi U este deconectat Super Moderator
    Reputatie:
    53
    Data înscrierii
    26th January 2008
    Locaţie
    Oradea
    Vârstă
    37
    Posturi
    3.172
    Putere Rep
    53

Implicit

@attagency. Cred ca o multinationala gandeste altfel, mai ales cand bugetul poate fi nelimitat* (termen relativ sa-i zicem). Ei au alta putere de-a marketiza si de a branda domeniul respectiv (n-are rost sa intram in detalii pt ca pot fi diferite de la caz la caz). Lor nu le va fi productiv niciodata sa investeasca in 5 domenii care au acelasi scop
    Mai dau cate-un sfat juridic aici, uneori chiar despre online. Nu-l rata! :) Vezi și sfaturi de nutritie.

Reputatie:
    40
    Data înscrierii
    15th October 2010
    Vârstă
    44
    Posturi
    499
    Putere Rep
    40

Implicit

Companiile mari investesc foarte mult in SEO, un buget de 30-40 K poate sa fie suficient doar pentru doua trei luni. Ideea este ca in momentul in care ai adus un vizitator pe site, fidelizarea se face, printre altele si prin numele siteului. Un domeniu ca asigurari.com este foarte usor de retinut si de promovat SEO. Vrem sau nu Googleul inca tine cont forate mult de numele domeniului.

Asa ca:

domeniu bun + SEO > domeniu + SEO

Si ca sa imi motivez parerea RedWine.com tocmai a fost vandut la 150.000$

Cristi U este deconectat Super Moderator
    Reputatie:
    53
    Data înscrierii
    26th January 2008
    Locaţie
    Oradea
    Vârstă
    37
    Posturi
    3.172
    Putere Rep
    53

Implicit

Si in plus, un amanunt deloc de nementionat este faptul ca in momentul unei asemenea tranzactii creezi automat si un buzz in jurul domeniului respectiv care poate mai iti scade din costurile de achizitie (indirect).
    Ultima modificare făcută de Cristi U; 17th October 2010 la 15:02.
    Mai dau cate-un sfat juridic aici, uneori chiar despre online. Nu-l rata! :) Vezi și sfaturi de nutritie.

Emil este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    33
    Data înscrierii
    15th October 2010
    Locaţie
    Brussels
    Posturi
    604
    Putere Rep
    33

Implicit

Attagency, cu unele chestii sunt deacord, cu altele, nu. Sa le luam la rand.

1. Cazare.com si Asigurari.com sunt din nise diferite. Cazare e B2B (clientii tai = cei care platesc, sunt agentiile care posteaza ofertele), Asigurari e B2C (faci bani din vanzare de polite).
    2. La cazare, piata e super fragmentata, la asigurari e polarizata.
    3. La cazare ai alternative si sinonime pe expresie, la asigurari nu.
    4. Un singur operator din asigurari face 250 de milioane de euro pe an din vanzari. In 2009 turismul romanesc abia daca a fost dublu per total, cu doar 15% din cheltuieli alocate cazarii, rezultand un total de 50-60 milioane de euro din care un 3-5% maxim online in RO si 12% in EU. Iti recomand insse.ro/?m=produse-si-servicii/publicatii-ins/2010/e/cererea-turistica-a-rezidentilor-in-romania-trim-i-2010 sau varianta 2009.
    5. Turismul este facultativ, multe asigurari sunt obligatorii (RCA, locuinte), deci ai o piata relativ captiva
    6. Nu e vorba doar de SEO, e vorba de brand awareness. Cu 10K probabil orice Seopedist duce trifoi.ro pe keywordul asigurari pe numarul 1, sau gestioneaza un Adwords mai bine de 1 an.
    7. Turism.com a fost 7000 acum 1 an. Si e keywordul principal pe nisa.
    8. Sunt diferente majore de monetizare.
    9. .com is king. Nu genereaza nici un fel de problema.
    10. Am avut bilete.org si rezervari.org si am iesit de pe ambele cu 50 USD parca. Cu privire la trafic problema e ca putini cauta bilete. Se cauta mai degraba cinema, sau titlul filmului. Ceva gen bilete.ro nu e neaparat extrem de profitabil pentru ca marja e mica. La 1 Euro pe bilet, 1500 unici, 1% conversie inseamna 15 Euro pe zi.

PS. Nu as oferi nici 10% (4K) pe cazare.com tinand cont de posibilitatile de monetizare. As cumpara ceva gen pensiuni.com, hoteluri.com, apartamente.com etc. Tine si de exit strategia. Pe asigurari poti iesi usor, pe cazare nu te cumpara mai nimeni.
    "Wire telegraph is a kind of a very, very long cat. You pull his tail in New York and his head is meowing in Los Angeles." Albert Einstein

Reputatie:
    40
    Data înscrierii
    15th October 2010
    Vârstă
    44
    Posturi
    499
    Putere Rep
    40

Implicit

Domeniile apartineau in urma cu cativa ani lui O. Arghirescu care nu stiu daca e prezent pe forum . Am incercat sa cumpar cateva domenii mi-a spus ca nu vrea sa le vanda pentru ca intentiona sa faca ceva proiecte pe ele. Din cate stiu e roman din Bucuresti nu din America, dar .. orice e posibil.

Rezumand, ce se poate vinde bine: asigurari, muzica, filme, hoteluri, toate sunt siteuri dezvoltate. - sunt bune , restul .. nu fac mai mult de cateva sute de euro fiecare.

Ii doresc biduri cat mai bune.

Reputatie:
    33
    Data înscrierii
    15th October 2010
    Locaţie
    Brussels
    Posturi
    604
    Putere Rep
    33

Implicit

Sunt detinute acum de Arhipelago, care nu are nici o legatura cu Hell Advertising din cate stiu eu (Firma lui Arghirescu). Insa trebuie sa recunoastem ca A. a fost baiat destept chiar cand a trebuit Atentie, sa citim bine de la inceput, vorbim de .comuri aici. Deci, asigurari.com e detinut de un romano-american Domeniile .ro din lista mea sunt detinute de Arhipelago, care e firma Romaneasca.

Sergiu, ai dreptate, Hell-ul nu vindea nimic. Vroiam si eu 2 domenii la un moment dat, insa aveau planuri de dezvoltare.
    Ultima modificare făcută de Emil; 17th October 2010 la 15:09.
    "Wire telegraph is a kind of a very, very long cat. You pull his tail in New York and his head is meowing in Los Angeles." Albert Einstein

Mar
    Mar este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    34
    Data înscrierii
    3rd January 2008
    Locaţie
    Pitesti
    Vârstă
    49
    Posturi
    318
    Putere Rep
    34

1 out of 1 members found this post helpful.

Implicit

Am trimis acum vreo 6 luni o intrebare de cotatie pentru un domeniu de la Arhipeleago, n-am primit niciun raspuns.

'turism' keyword principal pe nisa? says who ? aici vorbesti in totala necunostinta de cauza, cunosc piata si nu este deloc asa.

pentru cine vrea 'brand awareness' in romania .ro is the way to go. .com .net si altele sunt variante nefericite - trimiti trafic direct celor care au varianta .ro
    ex: gandul.info : sa fiti convinsi ca gandul.ro beneficiaza de type-ins serioase . la fel pentru realitatea.net , financiarul.com and so on.

attagency : firmele mari care nu au legatura directa cu domeniul IT nu prea stiu cu se se mananca seo si nici nu prea angajeaza consultanti pe online. avand bani multi pompeaza in awareness, advertoriale cu linkuri etc a.i. optimizarea se face organic in 90% din cazuri. daca beneficiezi de trafic direct in cantitati corespunzatoare google te ridica si in rankuri, chiar daca optimizarea insite nu e stralucita sau nu ai foarte multe IBL - treaba asta este testata de mine pe site-urile unui client.

PS: cumva romano americanul este din LA si are o firma alcor media? daca da este un mare 'glumetz'... o sa va povestesc despre el cand am timp, este mult de scris
    Ultima modificare făcută de Mar; 17th October 2010 la 15:38.

Reputatie:
    33
    Data înscrierii
    15th October 2010
    Locaţie
    Brussels
    Posturi
    604
    Putere Rep
    33

Implicit

Mar, ai dreptate. Ma refeream ca este numele nisei. Ca si keyword este slab. Hoteluri este mult mai bun. Am formulat prost, mea culpa. Nu ii pot da detaliile pe forum ca nu e corect, dar poti verifica in whoisul domeniului cine este. jc**coz este de la alcormedia, asta e idul de mess (nu ii pun idul direct sa mentinem discutia fair). Tipul de care vorbesc eu e altul

In ceea ce priveste .ro/.com cred ca e o discutie care poate deveni rapid flaming, de ambele parti din zeci de motive. La final am constientiza probabil cu totii, ca e greu sa stabilim care argumente sunt mai puternice. Realitatea e ca un investitor strain va avea intotdeauna reticente pe .ro mai ales daca investeste +30K in domeniu. Ai citit vreodata cu mare mare atentie contractul de la ROTLD? Este incredibil. Am vazut zeci de domenii .ro cu proprietarul schimbat fara decizie WIPO, pur si simplu pentru ca ROTLD poate face chestia asta unilateral (iti pot da exemple pe privat fara probleme). In plus, daca investesti si vrei doar sa faci swapuri, iti va fi frica sa te joci pe .ro pentru ca in primul rand contractul de inregistrare interzice vanzarea. Si e putin mai complicat. Daca vinzi ca site, ai mici dezavantaje fiscale comparabil cu cazul in care faci doar trading.

ROTLD poate si face ce vrea la finalul zilei. Ai vazut recent schimbarea in politica WHOIS? Neanuntata pur si simplu. Oricarui domeniu mai vechi de 2001, i se afiseaza ca data generic Registration Date: Before 2001, si nu se mai specifica exact data de inregistrare. Si asta e doar un exemplu simplu.
    Ultima modificare făcută de Emil; 17th October 2010 la 16:54.

Pagina 2 din 5 PrimulPrimul 1234 ... UltimulUltimul

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. 2 domenii de asigurari
    De SeerKan în forumul Domenii
    Răspunsuri: 0
    Ultimul Post: 17th August 2008, 11:18
  2. Creatori.net - de doua ori in doua zile
    De thefan în forumul E-mail SPAM
    Răspunsuri: 4
    Ultimul Post: 10th July 2008, 11:48
  3. Răspunsuri: 0
    Ultimul Post: 10th May 2008, 20:39
  4. Răspunsuri: 14