In sensul ca nu mai accepta credit carduri romanesti, pentru ca rata de frauda este de +50%.
In sensul ca nu mai accepta credit carduri romanesti, pentru ca rata de frauda este de +50%.
"Wire telegraph is a kind of a very, very long cat. You pull his tail in New York and his head is meowing in Los Angeles." Albert Einstein
<lipsa text>
Ultima modificare făcută de Vipe; 22nd March 2011 la 04:23.
Vipe, nu e chiar asa. Am stat +1 ora in telefon cu 2 tipi de la ei. Oamenii mi-au explicat ca au aproape 50% rata de frauda in RO, comparabil cu 0.2% in State. Au refuzat inclusiv dovada ca imi apartine cardul, copie de pe buletin, inclusiv copie de pe certificatul de inmatriculare al firmei sau copie de pe card cu ultimele sau primele cifre blurate. Singurul lucru cu care "ar putea analiza daca accepta cardul" e scan fata verso al cardului, cu toate numele la vedere, trimis prin mail sau fax (ceea ce evident, contravine tuturor regulilor privind protectia datelor, siguranta tranzactiior, etc). Si asta in conditiile in care am cont la ei de 3 ani, si nu am avut niciodata probleme.
Si din moment ce trebuie sa ai un cont valid pool pentru a bida, singurul mod prin care romanii (tuturor le expira cardurile din sistem la un moment dat) pot licita, e daca platesc prin transfer bancar o garantie pentru licitatie. Evident nu pot cumpara ceva peste garantia respectiva. Banuiesc ca alternativa (de a trimite un scan cu cardul in clar, fata verso), nu e o alternativa viabila pentru oamenii care au un nivel decent de educatie financiara.
PS. Ar mai fi solutia cu card nou, cu 60$ pe el doar, pentru care trimiti scan real fata verso in clar. Insa contrar credintei populare cu "daca pierd datele, pierd maxim cei 60$", incepand din 2010, regula asta nu mai tine, pentru ca datele de card pot fi folosite nu doar pentru a retrage, ci si ca procedura de siguranta. Deci poti avea surprize foarte neplacute desi nu ai bani pe card.
PS. Pe bune acum, suntem o tara de groaza. Numai la tampenii ii duce capul pe unii. Si din cauza lor, suferim toti.
Ultima modificare făcută de Emil; 14th December 2010 la 01:27.
"Wire telegraph is a kind of a very, very long cat. You pull his tail in New York and his head is meowing in Los Angeles." Albert Einstein
<lipsa text>
Ultima modificare făcută de Vipe; 22nd March 2011 la 04:23.
Ce va ziceam acum cateva zile la alt post? Cred ca era legat de adnsese ala si de un idiot care facea conturi si lua niste mii de euro pana i le bloca si apoi facea altele.
Cand ii lasati sa intre pe forumuri in loc sa ii banati ganditi-va de doua ori pentru ca asta se intampla, un procent prea mare si adio romania de pe harta afacerilor lor.
Alex, daca ar vrea copie cu ultimele 4 si fara CVV ar fi ok. Vor copie completa, pe care ei manual sa o introduca in sistem, avand CVV si numar fata complet + Telefonul Bancii Emitente . Le-am propus scenariul cu last 4 si fara CVV si au spus: nu. Am avut o problema monumentala cu un card pierdut. Nu l-am declarat furat din lene/prostie/comoditate (era un ING Start de debit cu 50 sau 80 de euro pe el), l-am regasit (mi l-a trimis cineva prin posta). 2 ani mai tarziu si vreo 4000 de euro in avocati si nebunii am reusit sa scap de efectele negative. Iti zic pe privat despre ce e vorba, sa nu dam idei.
Ti-am trimis, e cat de serioasa treaba. Totul incepe de la faptul ca strainii sunt deseori naivi. Iar unii romani, rau intentionati, profita de asta. Am un cont la o firma care ofera licitatii B2B de exemplu. Normal ei nu cer garantie, ci doar contract semnat si stampilat. Cand au vazut ca am .ro pe buletin, direct, 2000 E garantie daca vrei sa licitezi. Incepe sa devina stresanta chestia asta.
Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)