Pagina 1 din 2 12 UltimulUltimul
Rezultate 1 la 10 din 14

Subiect: ziare.com spam SEO?

lovelife este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    100
    Data înscrierii
    8th July 2006
    Locaţie
    Galati
    Vârstă
    48
    Posturi
    5.993
    Putere Rep
    100

Implicit ziare.com spam SEO?

Ma uit cu surprindere ca ziare.com apare foarte bine in multe cautari datorita TAG-urilor, si ma uimeste mai ales dupa toate update-urile astea ale google, mai ales PANDA, ce ar trebui sa loveasca in cei care copie.

Sincer nu prea am dat de ei direct pe articole, si au si destule articole duplicat, preluate de pe alte site-uri (cu acordul proprietarilor cred), dar din cateva teste am dat serch pe fragmente de articole copiate din alte ziare si ei apar mai mereu inaintea originalului.

Sincer nu inteleg cum se intampla asta, sa fie o tehnica SEO care im scapa mie, sa fie datorita autoritatii si astfel PANDA ii lasa in pace?
    Nu ma pricep la SEO dar ma bag in seama

SeoMox este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    26
    Data înscrierii
    26th October 2012
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    405
    Putere Rep
    26

Implicit

Am observat si eu anumite site-uri care rankeaza foarte bine datorita tagurilor. Nisele pe care functioneaza: culinar, diete, stiri.

Nici eu nu prea imi explic, mai ales ca am testat pe un domeniu culinar care era in top dupa un tag, am pus canonical de pe acel tag catre pagina buna si la urmatoarea indexare nu mai era deloc in cautari. An pus tagul inapoi si a revenit in top 3.
    Servicii de Promovare Online si Marketing.

Reputatie:
    100
    Data înscrierii
    8th July 2006
    Locaţie
    Galati
    Vârstă
    48
    Posturi
    5.993
    Putere Rep
    100

Implicit

Citat Postat în original de SeoMox Vezi Post
    Nici eu nu prea imi explic, mai ales ca am testat pe un domeniu culinar care era in top dupa un tag, am pus canonical de pe acel tag catre pagina buna si la urmatoarea indexare nu mai era deloc in cautari. An pus tagul inapoi si a revenit in top 3.
    Eu am un site penalizat de pinguin, si rankeaza doar la paginile cu tag-uri, nici o alta pagina nu apare in cautari

Hakuna Matata este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    45
    Data înscrierii
    21st January 2011
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    44
    Posturi
    791
    Putere Rep
    45

Implicit

Am analizat si eu un pic fenomenul ... si am ajuns la concluzia ca site-urile vechi [cel putin 5 ani] care au ajuns sa detina o oarecare autoritate inainte de update-uri si-au pastrat aceasta autoritate si dupa in consecinta nu au fost afectate. Detin si eu un astfel de site al carui trafic este dat de taguri si nu a fost clintit de update-uri. Site-ul este in DMOZ si are o vechime de 6 ani.

--- Later Edit --- (ca mi-a fost lene sa apas "Edit")

Citat Postat în original de SeoMox Vezi Post
    culinar, diete, stiri.
    Acest tip de content este cel mai copiat in consecinta Google permite si nu penalizeaza atata timp cat stii sa obtii autoritate.

SeoMox este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    26
    Data înscrierii
    26th October 2012
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    405
    Putere Rep
    26

Implicit

Citat Postat în original de karismasand Vezi Post
    site-urile vechi [cel putin 5 ani] care au ajuns sa detina o oarecare autoritate inainte de update-uri si-au pastrat aceasta autoritate si dupa in consecinta nu au fost afectate
    E posibil sa fie asa... site-ul meu aparea cu tag-urile in top inainte de update, are 3 ani vechime si 37 domain autority, iar dupa update-uri a picat de tot si nu a fost penalizat manual.
    Servicii de Promovare Online si Marketing.

danielicb este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    36
    Data înscrierii
    4th February 2011
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    38
    Posturi
    440
    Putere Rep
    36

1 out of 1 members found this post helpful.

Implicit

Tagurile alea primesc foarte multe linkuri interne pe ancore. Ei cred ca indexeaza acele taguri in functie de cautarile facute in site. Ce se cauta cel mai mult, fac un tag automat, pun niste content la misto pe el si gata. La articolele din site e foarte ok sa aibe linkuri din mai multe pagini.
    SEOarch.ro - Strategii si Tehnici de Optimizare. SEO nu inseamna SPAM.

zoso este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    32
    Data înscrierii
    11th September 2007
    Locaţie
    brasov
    Vârstă
    45
    Posturi
    326
    Putere Rep
    32

Implicit

pe ziare.com m-am uitat acum câțiva ani, făceau niște mizerii rudimentare, pe care le repetă și la cinemagia.ro, dar au scăpat de penalizări cu certificatele de bună purtare.

felix este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    42
    Data înscrierii
    1st December 2010
    Locaţie
    Baia Mare
    Vârstă
    50
    Posturi
    1.332
    Putere Rep
    42

Implicit

Welcome back Zoso!
    Studiu de caz pentru un magazin online, FashionLand, Bld, Bulevardul Regele Mihai I 55, Baia Mare 430012

RoManiac este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    47
    Data înscrierii
    31st March 2008
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    1.045
    Putere Rep
    47

1 out of 1 members found this post helpful.

Implicit

Siteuri gen ziare.com care au continut agregat dar care reusesc sa creeze in jurul lor o masa critica de oameni ce formeaza o comunitate nu au fost si nici nu vor fi probabil penalizate. Chiar daca ziare com are continut agregat , reuseste sa-l categoriseasca foarte bine si sa-l puna la dispozitia cititorilor in ordine, frumos , logic. Din punctul de vedere al lui Google e valoare in plus. Comunitatea insa da greutate siteului .

Daca e sa facem o analogie cu afilierea uite ce spune Google:
    "Good affiliates add value, for example by offering original product reviews, ratings, and product comparisons"

Tot cam asa si aici. Ziare com are comunitatea lui ce creeaza continut . Comparatia de preturi de la comparatoare poate fi luat drept exemplu antipenalizare si aici. Nu e usor absolut deloc sa iei informatie din 1000 de locuri , sa o structurezi si standardizezi frumos pentru vizitator si apoi sa mai si compari preturile. Ziare com ia informatie din 1000 de locuri si e foarte greu sa o standardizeze dar o face foarte bine si aduce plus valoare prin acest lucru.

In concluzie . Comunitatea pe care un site reuseste sa si-o mentina face diferenta. Nu degeaba Google lucreaza intens sa perfectioneze mecanismele de identificare a comentariilor false create de admini.

Multi vor spune ca preiau continut si merita penalizat. Da preiau continut dar comunitatea prin comentariile ei autentifica faptul ca ziare.com are valoare. Si Google deocamdata nu trece peste unele metode de promovare considerate de unii indoielnice atat timp cat vizitatorul e multumit.

P.S: "Internetul trebuie să servească umanității" a fost si este principiul lui Sir Tim Berners-Lee cand a fondat world wide web-ul . Ziare com serveste din punctul acesta umanitatea si Google aprecieaza acest lucru.
    Ultima modificare făcută de RoManiac; 14th February 2013 la 17:10.

Reputatie:
    100
    Data înscrierii
    8th July 2006
    Locaţie
    Galati
    Vârstă
    48
    Posturi
    5.993
    Putere Rep
    100

Implicit

@RoManiac atat de bun este google incat penalizeaza site-urile ce au continutul original pentru duplicat pentru ca este preluat de ziare.com.
    Cei ce au muncit sa faca continut original sunt si penalizati si nu le apar articolele in cautari dar ziare.com iese primul si incaseaza banii din publicitate.

Pagina 1 din 2 12 UltimulUltimul

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Răspunsuri: 0
    Ultimul Post: 19th February 2009, 14:21
  2. Am primit un e-mail spam... dar nu e numai email spam!
    De thefan în forumul SPAM made in .RO
    Răspunsuri: 10
    Ultimul Post: 13th September 2008, 23:15
  3. fluxuri stiri ziare
    De enisal în forumul Utile
    Răspunsuri: 2
    Ultimul Post: 15th April 2008, 12:08
  4. EMAIL SPAM Comunicate 1001 - 1001net.ro E-MAIL SPAM
    De BladHaund în forumul E-mail SPAM
    Răspunsuri: 4
    Ultimul Post: 5th April 2008, 11:06
  5. E-MAIL SPAM: Demcod-Soft EMAIL SPAM