Pagina 1 din 3 123 UltimulUltimul
Rezultate 1 la 10 din 27

Subiect: Etica Seo

Iskander este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    36
    Data înscrierii
    9th December 2005
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    41
    Posturi
    749
    Putere Rep
    36

Implicit

Baieti am vazut atitudinea voastra impotriva seo spam. si o salut si o respect fiind intru totul de acord cu ea.
    Dar am niste intrebari, ca tot omul, care are un inger si un diavol care se bat cap in cap

- exista un cod de etica seo?

Spamul asta, imi dau seama ca e murdar, dar ma uitam la magazin-mobila ala si vad ca e boostat bine (nu m vb de prostia cu cuvintele cheie vizibile). are page rank 4 etc, daca baiatul scoate spamu acum, ma gandesc ca s-a scos. are page rank bun, din cate am inteles google tine seama si de pozitiile in care a site-ul a aparut la cautare si asa mai departe, s-a facut cunoscut -are deja un numar de accesari directe bunicel.

ce va opreste totusi sa nu trisati un pic, sa fiti mai catolici ca papa? sa zic asa... care sunt legile codului asta de etica.

imi cer scuze si-mi fac mea culpa dar cand vad asa ceva, recunosc ca sunt foarte tentat. o sa ma abtin, promit

dar as vrea sa aflu mai multe de la voi despre acest cod etic pe care-l respectati
    Ghid de optimizare SEO pentru începători și nu doar!

w3bmaster este deconectat Banned
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    3rd June 2005
    Locaţie
    Buzau/Bucuresti
    Vârstă
    39
    Posturi
    409
    Putere Rep
    0

Implicit

Pai nu cunosc exact etica da la intrebarea ta raspund cu 2 vorbe :
    E adevarat ca "Hotul ne prins negustor cinstit este" dar "Ulcioru nu trage de multe ori la apa" ideea e ca trisezi poate castigi pe moment dar porma sar putea pe termen lung sa ai de suferit .... cum ar fi banare , gura lumi si crearea unei imagini proaste etc .....
    Parerea mea

Ciprian Sorlea este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    37
    Data înscrierii
    5th September 2005
    Locaţie
    Cluj Napoca, Romania
    Vârstă
    43
    Posturi
    885
    Putere Rep
    37

Implicit

Citat Postat în original de [URL="http://www.seopedia.ro/forum/member.php?u=60"]w3bmaster[/URL]
    E adevarat ca "Hotul ne prins negustor cinstit este" dar "Ulcioru nu trage de multe ori la apa" ideea e ca trisezi poate castigi pe moment dar porma sar putea pe termen lung sa ai de suferit .... cum ar fi banare , gura lumi si crearea unei imagini proaste etc .....
    Adevar ai grait.

Eu personal nu mai iert pe nimeni. Daca vad un site care face spam cu asa nesimtire, o sa incerc sa-i urechesc un pic pe "creatori". Asa cum pot.

In ceea ce priveste codul de etica, citeste Codul de etica SEO.
    Ultima modificare făcută de Admin; 25th May 2006 la 04:17.
    Scriem pe blog despre Optimizare site-uri.
    Avem pentru voi peste 20 de Unelte SEO.

Krumel este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    69
    Data înscrierii
    15th November 2004
    Locaţie
    Iasi
    Vârstă
    47
    Posturi
    6.261
    Putere Rep
    69

Implicit

E cam greu sa vorbim de etica. In general "interesul poatra fesul". Si nu e un prezervativ pentru protectie, ci o necesitate pentru a rezista concurentei.
    Ne-am obisnuit sa vrem repede si mult, fara a ne gandi la ceva stabil si pe termen lung.
    Plus ca atata timp cat nu exista o "lege" care sa interzica niste lucruri (sa ne-am obisnuit), putem profita si putem face orice.
    E prost inteleasa posibilitatea de a face orice pe Internet. Nu poti face orice..nu poti face lucruri, pe care tu din lipsa de informatii (deh e mai usor sa cauti p0rn si horoscop, decat informatii despre ce ai voie si ce nu) ai impresia ca "nu dauneaza...ca nu vei fi pedepsit, ca nu conteaza, ca nu imi trebuie..ca e inutil".

Ar trebi sa ne obisnuim sa cautam intai si apoi sa decidem. Exista si pentru "internauti" o educatie si o cultura de care trebuie sa tina cont. De aici se dezvolta etica, moralitatea si respectul fata de ceea ce faci.

"Dar..... hey cine are nevoie de toate astea, cand castigul e mare si e atat de aproape?"

Deci, cei care tineti la etica..in orice domeniu...cred ca aveti mai multe de castigat, decat un loc la o pagina dupa cautarile de cuvinte cheie.

Castigati informatii...cunoastere..care e un atuu fata de cei care au "castiguri imediate".
    Deja se anunta anumite "repercusiuni" fata de cei care "sint sus pe val" prin diferite modalitati.

Keep the faith.
    Krumel - apeleaza la serviciile oferite de mine prin formularul de pe blog.

Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    3rd June 2005
    Locaţie
    Buzau/Bucuresti
    Vârstă
    39
    Posturi
    409
    Putere Rep
    0

Implicit

Krumel corect si mie miar place ca daca am siteu X si Siteu Y foloseste tehnici murdare sa fac si eu la fel dar dupa un timp sieu Y ajunge de rasu lumi si nu numa in timp ce siteu X e vazut bine si tot asa cred ca e destul de simplu:p
    Ultima modificare făcută de Admin; 25th May 2006 la 04:18.

Iskander este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    36
    Data înscrierii
    9th December 2005
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    41
    Posturi
    749
    Putere Rep
    36

Implicit

Nici un prestator de servicii SEO nu va viola/incalca intentionat nici una dintre regulile sau specificarile publicate din motoarele de cautare sau directoare.
    In cazul in care regulile se schimba ( si ele se schimba destul de des) practicantul SEO va lua actiune imediata pentru a se conforma schimbarilor aplicabile clientilor. Cand regulile si ghidarea este neclara, prestatorul de servicii SEO cauta clarificari si asteapta aprobarea din partea motoarelor autorizate pentru a continua sa foloseasca fara nici un potential daunator procedurile si tehnologiile de care are nevoie.
    as avea o replica aici: matt cutts spunea ca google trebuie sa ofere rezultate relevante indiferent daca site-ul e valabil W3C sau nu. ma gandesc ca acest principiu se aplica si asupra altor tehnici.

ideea este ca google nu are nici un drept sa dicteze cum sa fie un site sau cum sa nu fie, desi totusi o face

cum se impaca asta, presupunand urmatorul scenariu ipotetic: in perioada x daca ai 50 de cuvinte cheie in meta keywords era ok. dar, dupa un update, google decide ca 50 de cuvinte e spam, si ti-o iei....

unde mai este etica? eu vad decat niste reguli economice si rationale, cum zicea krumel "interesul poarta fesul"
    Ghid de optimizare SEO pentru începători și nu doar!

Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    3rd June 2005
    Locaţie
    Buzau/Bucuresti
    Vârstă
    39
    Posturi
    409
    Putere Rep
    0

Implicit

Pai da din pacate conteaza BANU dar as prefera ceva stabil decat un tun dat cu spam si alte chestii deastea ...
    Adic o baza solida care sa asigure vanzari constante si daca se poate crescand usor decat vinzi cat poti si porma .... gata schimbi domeniu ca te arata lumea cu degetu

Reputatie:
    69
    Data înscrierii
    15th November 2004
    Locaţie
    Iasi
    Vârstă
    47
    Posturi
    6.261
    Putere Rep
    69

Implicit

Etica, in orice domeniu, tine de modul corect in care te obisnuiesti sa lucrezi. Cam in orice domaniu exista Baza de cunostinte si de conceptie care te ajuta sa intelegi mult mai multe lucruri decat daca spre ex. te-ai apuca sa copii de la altii fara sa ai cunostinte elementare.
    Etica tine in primul rand de respectul fata de tine si fata de concurenta pe care o ai.

Dar de obicei ne "mananca" partea financiara intr-un concurs cu o concurenta marita.

Bani si succesul sint mai aproape decat studiul si perseverenta in ceea ce faci.

Deja ptr unii par cuvinte mari si greu de realizat. Atunci ar trebui combinata partea de etica cu "febra concrentiala". Iti faci treaba cum trebuie si ai si rezultate...rapida dar nu neaparat statornice.

Textul de pe Seo.Rs nu tine cont de ce zic Matt Cutts si multi altii..e o ideologie greu de realizat pentru cei care presteaza servicii in domeniul asta.

Se merita macar incercat.

Bobby este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    34
    Data înscrierii
    22nd May 2006
    Locaţie
    Bucharest
    Vârstă
    46
    Posturi
    94
    Putere Rep
    34

Implicit

Eu cred ca etica in SEO tine numai de relatia cu un eventual client. Daca stii ca o metoda de promovare ii poate afecta afacerea (ban, deindexare, neindexare), atunci faptul ca ii iei bani ca sa il promovezi deja este escrocherie.

La nivel de ansamblu, insa, fata de motoarele de cautare, nu cred ca un SEO trebuie sa aiba etica. E ca si cum ai spune ca daca nu esti in Pagini Aurii nu mai faci afaceri. Pentru ca Google, Yahoo sau MSN (prin Matt Cutts, Jeremy Zawodny sau mai stiu eu prin cine) ne spun ca nu trebuie sa facem ceva, asta inseamna ca trebuie sa ii si ascultam? Ne asumam riscul sa fim dati afara din motoare, dar traficul poate veni din multe alte surse.

Pana la urma, totul e un mare joc. In plus, majoritatea metodelor de WH ajung, la un moment dat, prin utilizare excesiva, sa fie considerate de BH (la inceput, primele bloguri care luat automat stiri din feed-uri erau considerate agregatoare. acum sunt sploguri. ma intreb in cat timp site-urile gen digg vor deveni spigg?). Atat timp cat Google nu ma anunta pe mine cum face schimbarile in algoritm (unde e etica in site-urile WH care sunt scoase din motoare de fiecare schimbare de algoritm?) de ce ar trebui sa ii dau eu socoteala cuiva cum imi construiesc site-urile? :huh:

Reputatie:
    69
    Data înscrierii
    15th November 2004
    Locaţie
    Iasi
    Vârstă
    47
    Posturi
    6.261
    Putere Rep
    69

Implicit

Totul e un mare joc, dupa niste reguli si cu o etica.

Nu joci conform jocului...dispari. Si revii....si iar dispari.

Nu iti contruiesti un site pentru Google. Multi fac asta pentru trafic si alte "beneficii".

Site-urile se fac pentru vizitatori in primul rand, care sint considerati ca facand trafic, care la randul lor vor aduce beneficii site-ului.

Site-ul nu il concepi pentru benefiicii directe/rapide, ci in timp.

Codul de etica SEO nu are nici o treaba cu motoarele de cautare si alti "Guru" sau "experti" SEO.

Ci cu bunul simt al fiecarui webmaster care stapaneste cunostinte in acest domeniu pentru a face fata competitiei.

Pagina 1 din 3 123 UltimulUltimul

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Feedback si etica
    De coop în forumul Bar, lobby...
    Răspunsuri: 8
    Ultimul Post: 10th December 2009, 20:10
  2. Etica in online
    De zaducu în forumul Bar, lobby...
    Răspunsuri: 2
    Ultimul Post: 19th May 2009, 12:39
  3. Etica pe forum
    De Tudi în forumul Bar, lobby...
    Răspunsuri: 11