Rezultate 1 la 9 din 9

Subiect: Feedback si etica

coop este deconectat Junior SeoPedia
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    19th October 2007
    Posturi
    7
    Putere Rep
    0

Implicit Feedback si etica

Buna ziua,

Am un catalog de firme si de produse pentru cooperatia mestesugareasca (l-am realizat dupa modelul unui targ expozitional din Germania care creea astfel de subdomenii firmelor participante). Atat ca l-am facut facut si google friendly, l-am si inscris pe o suta si ceva de directoare (cu riscuri, caci acum in MSN si chiar Netscape sunt puternic obstructionat de optiunea SafeSearch=on...).
    Am vizat functionalitatea, adica nu doar indexarea buna in Google.ro (cu pozitionari remarcabile la cautari cat mai generale gen industrie usoara, bluze brodate, scaun tapitat, si multe altele din familie), ci si concretizarea de contacte prin paginile de contact ale subdomeniilor. Si merege, adica cooperativele isi pot administra subdomeniile (dar nu o prea fac) actualizand date si poze de produse, iar vizitatorii daca vor, daca le plac eventual produsele trimit e-mail (catre cooperative si, prin blind, administratorului de portal ca sa-i traga de maneca, sa nu piarda mesajele). Si au fost, surprinzator, destule.
    Mai precizez ca proiectului i-am adaugat si newsletter si forum, dar mediatizarea slaba pana acum in bransa a facut ca rezultatele sa nu fie foarte spectaculoase. Stiu ca ar trebui sa-i adaug si alte facilitati, si mai ales sa cooptez in actiune niste colaboratori, asa cum am facut pentru magazinul virtual ce se deschide din prima pagina (dar au inceput sa apara poze mai urate, unele produse nu au preturi, etc...).
    O sa-i adaug si un modul de cereri-oferte.
    Despre optimizare, e loc de (mult) mai bine, poate o sa-l cizelez din mers, acum vreau sa inscriu cat mai multe cooperative (lucru foarte greu, se pare).

Si acum intrebarile pe care vreau sa le pun, e vorba de etica la urma urmei:
    1. Eu le-am pus in pagina de contact in clar si adresele de e-mail si cele de web (nu link-uri directe,in fine ), asta nu se prea poarta la portaluri consacrate. Cum sa fac sa urmaresc numeric, eventualele conectari prin pagina portalului catre site-urile lor de firma (ceva in java script si/sau tot php+MySQL? - ca doar eu am "mestesugit" site-ul si nu mi-ar fi foarte greu). Cum ar fi mai bine si mai repede?
    2. Nu as vrea sa solicit bani cooperativelor pentru a se inscrie, dar sa obtin cat de cat o sponsorizare pe alte cai. Care ar fi cele mai potrivite (tinand cont de specificul site-ului - cooperatie, IMM-uri)?

Deci nu vreau sa le cer bani dar nici sa nu am un control asupra eficientei reale a portalului.
    Multumesc, contez pe sprijinul dvs.

P.S.
    O sa vedeti pe portal si un tool de estimare a valorii site-ului in dolari. Cred ca-l cunosteati, e bun fiindca permite sa cantaresti si concurenta.
    E o treaba cam urata (neeleganta, dar a dat roade in cazul meu caci suma afisata i-a dezmortit pe unii), dar poate o veti folosi.

Diana este deconectat Administrator
    Reputatie:
    43
    Data înscrierii
    4th January 2006
    Locaţie
    Vatra Dornei
    Posturi
    1.696
    Putere Rep
    43

Implicit

Pana la urma vrei un feedback sau discutii despre etica? In nici unul din cazuri nu ai ales corect categoria.

Pe portalul tau nu putem vedea nimic, pentru simplul fapt ca nu stim care e

Poti urmari linkurile de pe siteul tau folosind onclick. Vezi ca s-a discutat aici.
    Am un magazin online de Cosmetice romanesti si un portal de Afaceri

Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    19th October 2007
    Posturi
    7
    Putere Rep
    0

Implicit Fe

Site-ul este ...., nu l-am introdus fiindca nu mi s-a permis (forumul dvs. considera necesar sa am mai intai 10 post-uri ...).

S-a intamplat ceva si cu plasarea la aceasta categorie (marturisesc ca am gasit cu greu mesajul meu, caci il plasasem in alta parte), multumesc insa pentru raspuns si, daca considerati necesar, poate va fi mutat de catre administratori.

Sunt mai multe metode de urmarire a linkurilor, eu ma gandeam la o evidenta distincta pe subdomenii (si de fapt voiam sa evit ceva foarte complicat cu tabele in MySQL si programe in php).
    Onclick pare potrivit, o sa verific, sper sa mearga.
    Multumesc.

Diana este deconectat Administrator
    Reputatie:
    43
    Data înscrierii
    4th January 2006
    Locaţie
    Vatra Dornei
    Posturi
    1.696
    Putere Rep
    43

Implicit

coop, linkul se poate introduce si sub forma de text, daca altfel nu se poate.

Postul a fost deja mutat, de aceea l-ai gasit mai greu.

onClick este o metoda usoara de urmarire a linkurilor, fara alta programare.
    Am un magazin online de Cosmetice romanesti si un portal de Afaceri

Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    19th October 2007
    Posturi
    7
    Putere Rep
    0

Implicit

Site-ul in cauza este promocoop.ro.
    Si va rog, sa abordam cumva si a doua problema, cea cu posibilitati de finantare. e foarte importanta, ar incununa un demers ce s-a dorit a fi o promovare gratuita.

Multumesc

Toto este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    45
    Data înscrierii
    14th June 2005
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    1.905
    Putere Rep
    45

Implicit

Coop, fa si tu o comparatie - la rece - intre site-ul tau si bizoo[.]ro . Este primul care imi vine in minte facand comparatie cu al tau site/domeniu de activitate. Sincer, care e mai ok dintre cele doua? Tu ti-ai inscrie site-ul in bizoo sau in promocoop? Ai da bani sa fii prezent in promocoop? Eu nu.

Imi pare rau, dar sincer, e loc de muuuult mai bine si la capitolul functionalitati si la capitolul look, si la seo, si la.. tot!

Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    19th October 2007
    Posturi
    7
    Putere Rep
    0

Implicit

Multumesc, ce e evident se vede si cu ochiul liber.
    Dar vorbeam de functionalitate, si cauta te rog, industrie usoara, artizanat lemn, bluze brodate, carpete, si multe altele. Sunt bine pozitionate si, reamintesc, eu folosesc soft gratuit, sunt singur (foarte, nu am un colectiv), dar nu am adaptat o solutie si am prelucrat-o rapid ci am cam facut totul de la zero (ca doar este artizanat). Iar mesajele sunt, in ciuda saraciei datelor si a unora dintre poze. Ar trebui probabil sa lucrez la grafica.
    As mai preciza ca fac voluntariat , oricum am si alte probleme la servici si ca un bun samaritean, nu astept rasplata.
    Merita, clar, sa-mi revizuiesc reperele (pe ici, pe colo, in punctele esentiale).

Poate mai stam de vorba, dupa un timp.
    Ultima modificare făcută de coop; 3rd December 2007 la 22:00.

Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    19th October 2007
    Posturi
    7
    Putere Rep
    0

Implicit Cum se schimba lucrurile...

Mi-am facut multe griji in privinta posibilitatii cooperativelor mestesugaresti de a plati, cat de putin, serviciile pe promocoop asa ca nu le-am cerut nimic nici cand am vazut cate mesaje de comenzi (eventuale) primesc si nici cand mi-au confirmat (unele chiar mi-au multumit) numeroasele contacte prilejuite de minisite-urile din portal. Ba am realizat si tutoriale video, si sondaje, si blog, forum, rss, ba chiar am introdus si Social Media. Magazinul de artizanat inregistreaza si el numeroase vizite, de Paste am avut chiar 300 pe zi, iar noul magazin, real de data asta, deschis in piata Drumul Taberei are vanzari foarte bune.

Ei si-acum noutatea: multe din cooperative s-au inscris in Kompass, cred ca este o initiativa a UCECOM (care in schimb nu nu a incurajat Promocoop si se lauda de 2 ani ca va realiza un registru electronic al cooperativelor) si n-ar fi exclus sa fie la mijloc ceva fonduri. In kompass, esti asaltat de o multime de comenzi (la nisa artizanat mai degraba de oferte, cam ca in Alibaba.com daca stiti...) si zau, nu cred ca efectul va fi cel scontat.

Feedback tot nu am de la cooperative (ca ma si mir ce adrese de e-mail or avea in Kompass) dar de partea cu etica ce mai poate fi spus? Sunt decis ca dupa sarbatorile de iarna sa le scot din portal numerele de telefon. macar de proba, sa vada si ei (oare?) efectul. Sau sa-i las in voia soartei, unii dintre ei chiar ca nu stiu (sau nu vor, sau nu pot) sa priceapa cam cu ce se mananca internetul...

Scrisa de mine azi 10.12.2009, la ceas de mare amaraciune...
    Ultima modificare făcută de coop; 10th December 2009 la 20:01.

radu4us este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    29
    Data înscrierii
    5th February 2009
    Locaţie
    Vârstă
    42
    Posturi
    223
    Putere Rep
    29

Implicit

E foarte greu sa faci ceva cu micii producatori din Romania pentru ca toti merg la "ciupeala" de asta nici nu vor sa publice preturile produselor....

plus ca multi nici nu au incredere in internet....chiar daca le aduce vanzari...tot nu pricep procesul si ar renunta oricand la promovarea pe net...

E complicat....

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Etica in online
    De zaducu în forumul Bar, lobby...
    Răspunsuri: 2
    Ultimul Post: 19th May 2009, 12:39
  2. Etica pe forum
    De Tudi în forumul Bar, lobby...
    Răspunsuri: 11
    Ultimul Post: 17th January 2008, 03:47
  3. Feedback
    De GeorgeA în forumul Discutii administrative
    Răspunsuri: 4