Cum se schimba lucrurile...
Mi-am facut multe griji in privinta posibilitatii cooperativelor mestesugaresti de a plati, cat de putin, serviciile pe promocoop asa ca nu le-am cerut nimic nici cand am vazut cate mesaje de comenzi (eventuale) primesc si nici cand mi-au confirmat (unele chiar mi-au multumit) numeroasele contacte prilejuite de minisite-urile din portal. Ba am realizat si tutoriale video, si sondaje, si blog, forum, rss, ba chiar am introdus si Social Media. Magazinul de artizanat inregistreaza si el numeroase vizite, de Paste am avut chiar 300 pe zi, iar noul magazin, real de data asta, deschis in piata Drumul Taberei are vanzari foarte bune.
Ei si-acum noutatea: multe din cooperative s-au inscris in Kompass, cred ca este o initiativa a UCECOM (care in schimb nu nu a incurajat Promocoop si se lauda de 2 ani ca va realiza un registru electronic al cooperativelor) si n-ar fi exclus sa fie la mijloc ceva fonduri. In kompass, esti asaltat de o multime de comenzi (la nisa artizanat mai degraba de oferte, cam ca in Alibaba.com daca stiti...) si zau, nu cred ca efectul va fi cel scontat.
Feedback tot nu am de la cooperative (ca ma si mir ce adrese de e-mail or avea in Kompass) dar de partea cu etica ce mai poate fi spus? Sunt decis ca dupa sarbatorile de iarna sa le scot din portal numerele de telefon. macar de proba, sa vada si ei (oare?) efectul. Sau sa-i las in voia soartei, unii dintre ei chiar ca nu stiu (sau nu vor, sau nu pot) sa priceapa cam cu ce se mananca internetul...
Scrisa de mine azi 10.12.2009, la ceas de mare amaraciune...