E cam greu sa vorbim de etica. In general "interesul poatra fesul". Si nu e un prezervativ pentru protectie, ci o necesitate pentru a rezista concurentei.
Ne-am obisnuit sa vrem repede si mult, fara a ne gandi la ceva stabil si pe termen lung.
Plus ca atata timp cat nu exista o "lege" care sa interzica niste lucruri (sa ne-am obisnuit), putem profita si putem face orice.
E prost inteleasa posibilitatea de a face orice pe Internet. Nu poti face orice..nu poti face lucruri, pe care tu din lipsa de informatii (deh e mai usor sa cauti p0rn si horoscop, decat informatii despre ce ai voie si ce nu) ai impresia ca "nu dauneaza...ca nu vei fi pedepsit, ca nu conteaza, ca nu imi trebuie..ca e inutil".

Ar trebi sa ne obisnuim sa cautam intai si apoi sa decidem. Exista si pentru "internauti" o educatie si o cultura de care trebuie sa tina cont. De aici se dezvolta etica, moralitatea si respectul fata de ceea ce faci.

"Dar..... hey cine are nevoie de toate astea, cand castigul e mare si e atat de aproape?"

Deci, cei care tineti la etica..in orice domeniu...cred ca aveti mai multe de castigat, decat un loc la o pagina dupa cautarile de cuvinte cheie.

Castigati informatii...cunoastere..care e un atuu fata de cei care au "castiguri imediate".
Deja se anunta anumite "repercusiuni" fata de cei care "sint sus pe val" prin diferite modalitati.

Keep the faith.