7th November 2013, 17:18
1 out of 1 members found this post helpful.

Postat în original de
clipsy68
Nu ma interezeaza dupa raspunsul "Site-ul x rankeaza pe loc 1 pt cautarile a,b,c,d." niciun detaliu. Ma intereseaza doar daca cineva are rezultate cu care se poate mandri
Iti mai atrag atentia inca odata ca ai o eroare de logica, apoi daca continui in acelasi fel inseamna ca eu te incurc.
Raspunsul la aceasta intrebare este: TOTI membrii acestui forum care detin un site, rankeaza pe locul 1 pe cel putin un cuvant cheie. Garantat! Si cu asta am rezolvat intrebarea ta initiala.
Ca sa-i diferentiezei, trebuie sa intrebi "pe ce cautari rankeaza?" iar tu spunand ca nu te intereseaza acest lucru, inseamna ca esti multumit cu raspunsul de mai sus. Asa ca, ori accepti raspunsul de mai sus si se incheie topicul, ori iti schimbi intrebarea in "Cine si pe ce cautari rankeaza pe locul 1?". Aici sunt chiar si eu curios cine ti-o raspunde
7th November 2013, 18:15
1 out of 1 members found this post helpful.

Postat în original de
clipsy68
Cred ca esti singurul care a inteles ce am cerut. Desi esti si tu timid sa raspunzi :p
A..si Tom a inteles.
@Tom: Ai anticipat gresit. Nu ma interezeaza dupa raspunsul "Site-ul x rankeaza pe loc 1 pt cautarile a,b,c,d." niciun detaliu. Ma intereseaza doar daca cineva are rezultate cu care se poate mandri
Hai sa facem asa, iti cateva exemple care cred ca ar trebui sa fie elocvente:
1. Eu am avut 4 site-uri in top 10 pe cautarea "rca ieftin", timp de 6 luni, pe pozitii variabile intre 2-10, niciodata 1. Cautare la vremea respectiva cu 49.000 lunar. Investitie? Majora. Munca multa. Monetizare? Faliment! Conversie mica, trafic mare. De ce? Pentru ca fiecare nisa are particularitatile ei. Aici de ex > 50% din cautari sunt facute de brokeri fara web service, care se folosesc de site-urile respecitive, pentru a obtine preturi si vand mai departe.
Este asta o mandrie, ca am pierdut multi bani si timp? Eu zic ca NU.
Care e rostul unui site? Sa monetizeze. Prin generare de leaduri, vanzari, clienti, comenzi, ... brand awarness, etc. Fiecare site are un (sau mai multe) tipuri de monetizare. Nici un site nu este identic cu altul, cum nici o nisa nu este identica cu alta.
In exemplul de mai sus, site-ul cel mai slab pozitionat genera cele mai multe conversii. De ce? Pentru ca asa e nisa, unii se plictisesc si comanda de la ultimul.
2. Locul 1 este locul 4 (3 adwods). Pe multe nise locul 2 este mai bun ca loc 1. Eu de ex prefer de cele mai multe ori loc 2 sau 3 (chiar 5-10). Este mai usor de obtinut (costuri) si are o conversie mai mare. De ce? pentru ca vreau ca potentialii clienti sa ajunga si la concurenta mai intai, ca sa poata "compara". Asta pentru ca prefer sa cred ca ofer servicii de calitate prin site-uri de calitate.
Este asta o mandrie?
3. Pe diverse nise adwords rulls. Nise unde oameni comanda (suna) la primul site (adwords) si ies. Ai nevoie de seo? Cu siguranta, pentru ca seo nu inseamna numai pozitii, seo inseamna sa ai un business online bine gandit si structurat, care sa genereze conversii. Asa ca indiferent ca esti loc 1 in adwords, sau 5 pe organic, seo corect iti ofera liniste pentru afacerea ta.
Este asta o mandrie?
----------------------------
Iti mai pot da zeci de exemple, dar daca ai timp sa citesti forumul le gasesti.
Ce este oare mandria in seo? Locul 1? Veniturile? Faptul ca pot ranka 1 site loc 1,2,3,4 cu 1 link? Faptul ca stau 5 luni pe locul 1 si dupa 5 ani penalizat? etc.
Sunt atat de multe detalii de finete, incat este imposibil de explicat ce inseamna cu adevarat o strategie seo perfecta. Este imposibil, pentru ca este unica pt fiecare site.
Ultima modificare făcută de Tom; 7th November 2013 la 18:25.
Nu trimite PM cu intrebari, posteaza pe forum! Nu ofer sfaturi, audit sau raspunsuri pe PM.