4 out of 4 members found this post helpful.
Mic ghid SEO pentru incepatori - varianta personala!
Salutare 
Optimizarea SEO a unei pagini este la fel de importanta precum strategia de alcatuire de link-uri in jurul unui site.
Trebuie aici avut in vedere faptul ca trebuie gasita o cale de mijloc in momentul in care se realizeaza o pagina,
in sensul de a fi pe placul tau dar cat si pe "placul" motoarelor de cautare!
Voi face o mica lista cu cateva lucruri ce trebuie sa le ai in vedere pentru site-ul tau:
1.KeyWord in domaniul tau (este discutabil acest aspect,
pentru ca veti vedea site-uri care sunt pe primul loc in cautari si nu au asa ceva in domeniu, dar daca doresti sa faci
un brand nu trebuie neaparat sa ai keyword inclus);
2.Keyword in titlul paginii;
3.MetaKeywords intre 5 - 12 cuvinte;
4.Meta descriere;
5.Keywords in continutul paginii;
6.Keywords in topul paginii , acestea par sa fie mai importante decat cele din footer , de obicei in primele 450 de caractere;
7.Toate imaginile sa contina atributul ALT;
8.Deasemenea titlu paginii H1 trebuie sa contina keywordul dorit;
9.Ajuta sa ai font de H2 sau H3 cu keyword-ul dorit pe pagina respectiva;
10.Deasemenea un bold sau italic pe cateva cuvinte sau expresii de cuvinte dau relevanta continutului si un mai bun SERP;
11.Trebuie sa nu abuzati de toate aceste aspecte si sa mentineti o densitate a cuvintelor targetate intre 3 si 10% .. spre exemplu -
o pagina cu 400 de cuvinte si ati folosit cuvintul de 10 ori, densitatea este de 2.5% .. de obicei eu am folosit 3 - 4 % , deci niciodata
nu abuzati si nu repetati cuvantul fortat , folositi expresii cat mai diversificate in care sa includeti cuvantul;
12.Folositi Robotos.txt pentru a bloca link-uri precum contact sau feedback .. etc , eu cel putin asa procedez;
13.Sitemap.xml este iar importanta pentru motoarele de cautare si este bine sa aveti un sitemap simplu cu toate link-urile incluse, la wordpress
de exemplu se poate instala google xml sitemaps si creaza automat;
14.Ajuta si cateva link-uri interne , incluse in articole , post-uri etc dar la fel nu foarte multe!
Sper ca aceste cateva sfaturi personale sa fie de folos unora , bafta tuturor!