Reputatia nu se da aiurea, de fapt nu prea se da, nici negativa nici pozitiva. Dar posturi gen parca ar merita un pic de negativ...
Reputatia nu se da aiurea, de fapt nu prea se da, nici negativa nici pozitiva. Dar posturi gen parca ar merita un pic de negativ...
Sunt cazuri cand se da si aiurea, cel putin asa consider.
Sunt curios unde am gresit, exemplu: pentru un anunt "voucher adwords contra link", am primit negativAm mai vazut anunturi de genul (din acest motiv am pus), ba chiar si de vanzare!Nu e frumos sa oferi ceva ce e gratis contra un link!!!
Un voucher adwords nu e ceva primesti gratis, le-am primit pentru ca am achizitionat host.
Nu vad logica, daca cumpar un televizor si primesti gratuit un fierbator, asta inseamna ca ar trebui sa il dau gratis mai departe daca nu am nevoie de el?
Mihai, prin raspunsul lui doro la subiectul deschis cu voucherul (apropos ai 4 subiecte pe acest forum de la inscriere - foarte constructive) cred ca poti dormi linistit acum.
In general nu facem politie dar daca e musai..
PS : daca primesti un feedback negativ incearca sa-l accepti si incearca sa schimbi cate ceva in stilul tau de abordare (asta daca iti pasa asa tare de reputatie), cei care iti dau negative nu se vor shimba, "ever" :]
I'm not a complete idiot, some parts are missing...
@zimbru,
Sistemul de reputatie mi se pare un lucru foarte bun pentru a tria informatia, pentru mine un post venit de la un user cu reputatie mare prezinta din start mai multa incredere.
Nu am dat pana acum nici un negativ si nu vad rostul sa dai fara un motiv serios sau din motive personale, de exemplu daca ti-a dat cineva sa-i intorci si tu.
Asta e. Trebuie să te resemnezi pentru că nu ai ce face, iar dacă îi întorci cu aceeași metodă ajungi la fel ca respectivul. Pentru mine personal, nu contează bulinele alea verzi sau roșii, iar sincer vorbiind îmi place mai mult roșul decât verdele dar nu am avut noroc încă.
Am văzut că se mai poartă anul ăsta ”dacă x a dat minus, hai să dau și eu”. Ceva gen, ”îl susțin și eu” !
░▒▓█▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀█▓▒░
Reputație dată aiurea de un user cu comentariul ”No Comment Made” . Propun ca în momentul în care se dă o reputație, să fie și semnătura userului respectiv. gen : bla bla bla @N.Paul . Și de asemenea, să fie ceva concis, nu ceva de genul. Ce să înțeleg mai exact din acea reputație ? Am greșit sau nu am greșit, odată ce nu e dată calumea ?
░▒▓█▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀█▓▒░
Problema cu reputatia este mai ampla, putem discuta mult despre aceasta tema si tot o sa fie greu sa ajungem la un consens. Dar este adevarat, nici o comunitate nu functioneaza fara reguli, cand toti incep sa dirijeze ca asa vor muschii lor incepe anarhia. Asa ca exista situatii cand unele lucruri trebuie penalizate. Important este CUM imparti aceste penalizari.
O problema ce am observat ca nu intotdeauna este explicata reputatia proasta pe care ai primit-o. Ti se baga sub nas un link, sa te duci si sa recitesti regulile de utilizare, pagina care contine zeci de posturi, in loc sa ti se spuna unde ai gresit. Eu cred ca este mai eficient daca spui clar de ce ai dat reputatia negativa, omul respectiv daca isi da seama ca a gresit va invata din greseala respectiva. Nu este o problema daca gresesti, numai cei care nu fac nimic nu gresesc niciodata. Poate esti obosit si ti-a trecut cu vederea un lucru micut cum ar fi data de creere a unui topic si din dorinta de a ajuta postezi acolo. Zbang, reputatie negativa fara explicatii Daca stii ca ai gresit, este mai usor sa accepti bobita rosie, chiar daca vine de la un utilizator care ti-ar putea fi copil.
A doua problema este persoana de la care primesti reputatia negativa. Daca primesc de la o persoana pe care il vad activ si care m-a ajutat pe mine sau pe altcineva cu sfaturi sau informatii, il vad indreptatit sa ma traga de urechi daca am gresit. Dar daca vine unu care desi are reputatie buna dar nu prea face munca de teren, nu vad sa ajute pe altii dar este primul la dat negative, este destul de greu de inghitit. Daca esti o persoana importanta care imparte din bogatia lui pentru a aduce valoare acestei comunitati, atunci esti indreptatit sa le deschizi ochii celor care inca nu s-au trezit.
Trebuie fiecare sa inteleaga ca nu toti sunt la acelasi nivel. Sunt persoane care nu scriu corect, altii nu inteleg unele lucruri sau au lipsa de cunostinte. Intrebarile acestor persoane par idioate si de multe ori sunt taxate cu reputatii negative. Desi au venit aici sa invete, multi dintre ei vor parasi comunitatea. Poate spuneti ca nu este nici o problema daca cineva slab pregatit paraseste forumul, eu insa cred ca orice persoana este o valoare si nu stii cand va scrie un post care iti va schimba viata. Cred ca fiecare dintre noi trebuie sa incercam sa fim mai intelegatori, chiar daca considerati ca trebuie sa dati reputatii negative, sa explicati cu foarte multa intelegere pentru a da posibilitatea persoanei respective sa invete, si sa se obisnuiasca cu regulile acestui forum.
La a doua problema nu am nimic de comentat si pe langa comentariul tau s-ar mai putea spune multe, dar n-am sa fac asta acum.
Insa acum iti voi raspunde la prima problema. Datoria incepatorilor este de a "toci" acel regulament, pentru a nu fi nevoie sa faca nimeni politie in urma lor.
Daca ti se spune "citeste regulamentul", te duci frumos si vei citi regulamentul de la a la z, astfel iti vor intra in cap unele chestii pe care le-ai uitat de cand ai citit ultima oara regulamentul. Deci se spune asta pentru binele vostru. Poate nu va dati seama, dar asa este.
Paginile care trebuie stiute de orice user e pot citi aici, aici si aici.
PS: La cat mai putine posturi de genul "Am primit reputatie negativa"
Ma gasiti pe www.SeoPower.ro.
Off topic:
Asta cu tre' sa ai 3 brevete, 5 situri si 4 oua ca sa imi dai mie reputatie negativa mi se pare total deplasata, la fel ca si "care ti-ar putea fi copil". Conteaza varsta? E vreun merit ca te-ai nascut mai devreme? E o optiune?
On topic:
Reputatia negativa pentru topic nou despre care s-a mai scris sau redeschiderea de noi topicuri:
De exemplu eu vreau sa intreb ceva despre Bing, am doua optiuni:
1. Daca deschid topic nou mi se atrage atentia ca mai sunt 3 topicuri si risc sa fiu ars.
2. Daca scriu pe un topic despre Bing pe care nu s-a scris din 2012 mi se atrage atentia ca-l invii si risc sa fiu ars
Nu vad o a treia optiune, in care sa nu risc nimic.
Eu cred ca regulile la acest forum sunt usor de acceptat pentru ca sunt de bun simt, daca are cineva cei 7 ani de acasa atunci sigur nu va face greseli. Daca gresesti din neatentie cum ar fi postarea intr-o postare veche, este o greseala ce trebuie sa ti-o asumi, insa eu nu o vad ca pe o greseala mare mai ales daca postul contine informatii care pot fi utile si peste 10 ani.
Trimiterea spre o categorie pentru a reciti tot regulamentul fara a spune clar ce a gresit persoana respectiva, cum am mai spus eu o consider ineficienta, impersonala si lipsita de respect. Daca dai reputatie negativa zici ca nu faci politie dar faci judecati, asa ca tot acolo esti.
Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)