Problema este ca legea nu face referire stricta la articolele de internet cu toate astea site-urile de presa si-au formulat termenii si conditii dupa acea lege veche si depasita insa acolo emitentul articolului este cert, pe bloguri sau alt tip de site care emite un text e mai complicat si se aplica, din punctul meu de vedere, "una legile nescrise ale internetului" si anume citarea sursei si nu poti cita sursa decat daca pui acolo cateva cuvinte .....
Plecand de la asta: PLAGIÁ, plagiez, vb. I. Tranz. A-și însuși, a copia total sau parțial ideile, operele etc. cuiva, prezentându-le drept creații personale; a comite un furt literar, artistic sau științific. [
Pr.: -gi-a] – Din fr. plagier.
... am facut enuntul de mai inainte, atata timp cat nu iti insusesti un text si il creditezi [in online prin url catre textul integral, in tv cu mentionarea vizibila a sursei] nu vad unde ar fii problema! Autorul primeste "un vot de incredere" de la cineva.
"Ai voie 2-3 paragrafe cu link clickabil catre stierea/articolul integral de unde ai preluat."
Ai voie 2-3 paragrafe atata timp cat acestea nu depasesc bunul simt de max 30% din textul articolului. Cam asta cred eu ca ar fi limita bunului simt.