Mda am citit si eu la paypal ca bancile nu au voie sa-ti furnizeze telefonic codul de verificare pentru a preveni frauda. Pacat ca nu a spus asta si bancilor romanesti. In plus de asta un apel telefonic e singurul mod de a afla codul corect la BCR deoarece in extrasele de cont furnizeaza un cod gresit (si identic pentru toti clientii). E o problema specifica pentru BCR (nu se mai intalneste la alte banci) si nu stiu motivul.
Intr-adevar confirm si eu ca se poate primi valuta pe cardul tau in lei si va fi convertita la un curs mai mult sau mai putin dezavantajos pentru tine. Intr-un tarziu m-am edificat de ce bancile spun ca nu se poate. Ele se refera la un transfer bancar (din ala cu cod swift si iban) care intr-adevar nu se poate efectua decat daca ai cont deschis in valuta pe care vrei sa o primesti. Cand le spui ca vrei sa primesti bani pe card toate bancile inteleg prin asta un transfer bancar in contul la care ai atasat cardul. Si asta deoarece bancile inca nu stiu ca paypal are intelegere cu Visa sa trimita bani direct pe card cu titlul de refund. Adica singurul mod de a primi bani direct pe card este sa primesti un refund (ca de exemplu pentru returnarea marfii pe care ai platit-o cu cardul si care nu corespunde). Paypal are intelegerea asta cu Visa (se pare ca nu si cu Mastercard) iar bancile noastre inca nu stiu asta si probabil nici n-o sa afle prea curand asa ca daca pui intrebarea asta te vei lovi invariabil de acelasi raspuns.

Răspunde cu citat
a inteles, a admis ca, contul poate fi in lei si sa incasez euro, spre deosebire de ce mi-au spui cei de la asistenta carduri prin telefon.
.