Rezultate 1 la 3 din 3

Subiect: Facturare vanzare de produse in afara Romaniei cu plata primita prin Paypal ?

Teofil este deconectat Junior SeoPedia
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    4th March 2011
    Posturi
    12
    Putere Rep
    0

Question Facturare vanzare de produse in afara Romaniei cu plata primita prin Paypal ?

Buna ziua,
    Am tot citit pe diverse forum-uri dar nu am ajuns la o concluzie asa ca sper sa ma puteti ajuta.
    Am un PFA si un magazin online care vinde produse de nisa ( produse handmade -incaltari crosetate ), deoarece am avut mai multe solicitari de la clienti din exteriorul Romaniei doresc sa imi extind livrarile in USA, ASIA si UE prin intermediul magazinului online si pe E-bay avand ca metoda de plata Paypal.

Din cate am inteles ( corectati-ma daca gresesc ):
    - factura se emite in limba romana, si se trece pretul din EURO/USD/GBP (moneda prin care alege sa plateasca clientul) in RON la cursul zilei emiterii facturii,
    - valoarea TVA-ului este obligatoriu sa fie trecuta in RON

Intrebarea mea este :
    - comisioanele Ebay ( 9% din valoarea vanzarii ) si Paypal ( 4 % din valoarea vanzarii ) sunt deductibile ?
    - platile primite prin Paypal si ajunse in contul meu de Paypal la cat timp este bine sa le transfer in contul bancar al firmei, dupa fiecare vanzare sau lunar, trimestrial ?

dascalescu este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    38
    Data înscrierii
    19th August 2006
    Posturi
    364
    Putere Rep
    38

3 out of 3 members found this post helpful.

Implicit

- Factura o emiti in engleza sa inteleaga si clientii tai ceva. Fiscul roman a invatat si el intre timp ce e aia INVOICE
    - Cu TVA, pt cei din UE si US nu pui TVA.
    - Comisioaneele evident clar logic sunt deductibile.
    - platile din Paypal ti le-aduci fix cand ai tu chef.

Atat timp cat businessul tau este legal, este treaba contabilului tau sa armonizeze afacerea ta pentru a se conforma rigorilor fiscului.
    Nu mai fiti atat de speriati de bombe. Gandeste-te cum sa-ti cresti afacerea, nu ce se intampla daca vine fiscul sa se uite-n documentele tale. Foloseste-ti puterea creativa pentru a crea plus-valoare, nu pentru a-ti pierde timpul cu hartoagele ca cu acelea oricum nu vei fi niciodata in ordine, daca vor, oricand te belesc.

Uite de exemplu e acum legea cu reciclarea ambalajelor unde sunt amenzi si de 40.000 RON si pana la inchisoare. Daca te gandesti ca n-ai tu treaba, afla ca si o hartie printata este deșeu si trebuie sa ai contract de reciclare a deșeurilor cu un furnizor autorizat. C-așa-i la noi, cu-o lege ca asta inchizi 95% din firmele romanești peste noapte. Evident ca n-o sa vina nimeni sa te intrebe fix pe legea asta dar voiam sa punctez doar ca daca vor sa te beleasca, o pot face

Ce vreau sa spun e ca mai bine te concentrezi sa vinzi mai mult ca de amenzi nu vei scapa cum n-a scapat nici VW, Apple, Microsoft etc.

Vorbeam zilele trecute cu un amic care activeaza in hulitul business de emailing si care de-abia asteapta sa vina astia anual sa il amendeze cu valoarea de 5.000 RON pt ca uite-asa se pune el in legalitate. An de an , plateste aceasta suma , pastreaza chitanta si isi continua treaba. Cat bani face ? Cam 25.000€/luna, cu cheltuileli de ~4.000€. Crezi ca daca i-ar fi țâțâit fundul sau sa-i fie frica si de umbra lui si-ar mai fi putut dezvolta afacerea care-i aduce acum >200.000€ profit net anual ??

Teofil, scuze poate te-am plictisit dar frecvent vad abordari de adolescent timid vis-a-vis de mediul de afaceri. Sa-ti spun un secret Teofil: "Si ele vor !!" - adica si fetele vor , nu doar baietii

Baga mare cu vanzarile, ai o super idee de afaceri , ca idee nu mai trâmbița ideile tale pe forumuri ca s-ar putea sa vada altul cu putere mai mare ca a ta si sa-i placa ideea si sa devina intr-un an #1 pe o piata pe care tu erai inainte "master of puppets"

Teofil este deconectat Junior SeoPedia
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    4th March 2011
    Posturi
    12
    Putere Rep
    0

Implicit

@dascalescu

Iti multumesc frumos pentru raspuns si incurajari !

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Lista Magazinelor Romaneşti Cu Plata prin paypal
    De SorelMihai în forumul PayPal
    Răspunsuri: 19
    Ultimul Post: 21st October 2011, 19:53
  2. Plata prin PayPal cu cardul
    De danP în forumul PayPal
    Răspunsuri: 10
    Ultimul Post: 20th June 2011, 18:05
  3. Banner ieftin plata prin paypal
    De SeerKan în forumul Link-uri/Bannere
    Răspunsuri: 3