Intervin si eu ca tot vad "stresul" acesta legat de incasari si alte lucruri. E de apreciat sinceritatea multora de incerca sa fie cat mai legal posibil. Din start vreau sa va spun ca e foarte complicat sa fi un bun platitor, cand intrii in circul acesta oricum e greu sa fii la zi.
Dar vad intrbari de genul, am vandut ceva trebuie sa platesc impozit, incasez in banca o sa ma prinda?

Nu discut despre paypal dar nu trebuie sa ganditi ca o sa va prinda. Orice pana la urma poate fi verificat, prin curier, banca etc. Cand vreti sa fiti linistiti niciodata nu ganditi de genul: "oare pot verifica cutare lucruri". Va spun clar: daca vor, pot.

Rezolvarea vine din abordarea relaxata a problemei chiar daca incasezi prin banca, paypal, cash. Daca aici nu ai o acoperire a activitatii aici chiar poti avea probleme.
Trebuie sa studiati legea si sa vedeti daca va calificati la unele exceptii din aplicare normelor de impozitare.

Dau exemplu clar: "Daca imi vand niste lucruri pe internet, pe un blog sau okazii trebuie sa ma inregistrez sa platesc impozit pe venit?"
Toata lumea moralista vine si zice: "pentru orice trebuie platit impozit" (nu ca ei ar face-o)
Dar art. 5 din codul comercial spune:
Art. 5. - Nu se poate considera ca fapt de comert cumpărarea de producte sau de mărfuri ce s-ar face pentru uzul sau consumul cumpărătorului, ori al familiei sale; de asemenea, revânzarea acestor lucruri si nici vânzarea productelor pe care proprietarul sau cultivatorul le are după pământul său, sau cel cultivat de dânsul.
Deci daca poti justifica incasarea cu vanzarea unui bun personal, este ok (adidasi personali, calculator, mobila,)

totusi daca o faci in mod constant:

Art. 7. - Sunt comercianti aceia care fac fapte de comert, având comertul ca o profesie obisnuită
Noi cu online-ul avem un dezavantaj, de obicei incasarile noastre pot fi verificate. O foaie, inregistrare tot ramane. Pe cand instalatorul se descurca cu banii in mana.