Intervin si eu ca tot vad "stresul" acesta legat de incasari si alte lucruri. E de apreciat sinceritatea multora de incerca sa fie cat mai legal posibil. Din start vreau sa va spun ca e foarte complicat sa fi un bun platitor, cand intrii in circul acesta oricum e greu sa fii la zi.
Dar vad intrbari de genul, am vandut ceva trebuie sa platesc impozit, incasez in banca o sa ma prinda?
Nu discut despre paypal dar nu trebuie sa ganditi ca o sa va prinda. Orice pana la urma poate fi verificat, prin curier, banca etc. Cand vreti sa fiti linistiti niciodata nu ganditi de genul: "oare pot verifica cutare lucruri". Va spun clar: daca vor, pot.
Rezolvarea vine din abordarea relaxata a problemei chiar daca incasezi prin banca, paypal, cash. Daca aici nu ai o acoperire a activitatii aici chiar poti avea probleme.
Trebuie sa studiati legea si sa vedeti daca va calificati la unele exceptii din aplicare normelor de impozitare.
Dau exemplu clar: "Daca imi vand niste lucruri pe internet, pe un blog sau okazii trebuie sa ma inregistrez sa platesc impozit pe venit?"
Toata lumea moralista vine si zice: "pentru orice trebuie platit impozit" (nu ca ei ar face-o)
Dar art. 5 din codul comercial spune:
Deci daca poti justifica incasarea cu vanzarea unui bun personal, este ok (adidasi personali, calculator, mobila,)Art. 5. - Nu se poate considera ca fapt de comert cumpărarea de producte sau de mărfuri ce s-ar face pentru uzul sau consumul cumpărătorului, ori al familiei sale; de asemenea, revânzarea acestor lucruri si nici vânzarea productelor pe care proprietarul sau cultivatorul le are după pământul său, sau cel cultivat de dânsul.
totusi daca o faci in mod constant:
Noi cu online-ul avem un dezavantaj, de obicei incasarile noastre pot fi verificate. O foaie, inregistrare tot ramane. Pe cand instalatorul se descurca cu banii in mana.Art. 7. - Sunt comercianti aceia care fac fapte de comert, având comertul ca o profesie obisnuită

Răspunde cu citat