Postat în original de
Benko Zoltan
Nu cred ca vorbim despre acelas lucru. Crezi ca un client care plateste $24.50/luna cum este in exemplul tau va sta sa-si creeze zeci de pagini cu designuri diferite cu produsele lui? O sa-si customizeze el siteul? Tot timpul va avea nevoie de cineva care sa-i creeze bannerele, boxuri custom cu diferite utilitati chiar daca utilizeaza doar posibilitatile templateului creat de voi etc. Eventual va angaja pe cineva ca sa faca pe platforma respectiva siteul sau modificarile aferente pentru ca va fi doar o alta platforma pe care va trebui sa lucreze designerul. Ne adaptam si noi la cerintele pietei, includem in ofertele noastre ofertele aferente. Oricum idea de siteuri sau bloguri la cheie au existat deja de multi ani dar de beneficiat au beneficiat doar cei care au dorit sa invete putin despre cum se lucreaza cu ele, asa ca nu vad viitorul atat de sumbru pentru designeri, globalizarea intotdeauna aduce ceva mediu intr-un domeniu si nu calitate superioara cum face un designer bun.
Completare:
Intrebarea este ce primeste pentru acei $24 pe luna clientul? Daca doar templateul ce este doar odata setat si atat si eventual pus un continut atunci nu prea merita sa plateasca atata. Cum zici freelancer-ul ii face siteul cu 200 de euro si plateste un hosting de 1 euro pe luna, nici nu trebuie sa umble la site 2-3 ani doar sa puna in sectiunea noutati ceva daca e cazul. De ce sa plateasca $24/luna?
Cred ca nu vorbim acelasi lucru. Eu vorbesc de viitor, nu de prezent. Eu am o agentie de web design, cateva cereri pe zi, inteleg foarte bine piata. Am un fost angajat care a inteles ce scriu eu mai sus, acum 4 ani si este milionar acum din theme pe themeforest
Dar vremea themelor a trecut, piata e super saturata, hai sa vorbim de ce se intampla peste 2-5 ani!
Analiza e tanar, acum e perioada cea mai importanta pentru el: decide ce vrea sa faca in viitor. Daca se apuca de web design, peste 2-5 ani are sanse sa realizeze ca a pierdut timpul inutil. Asta incerc sa explic, nu de cum e astazi.
Daca intelegi asta, atunci poti sa recitesti ce am scris mai sus.
Nu trimite PM cu intrebari, posteaza pe forum! Nu ofer sfaturi, audit sau raspunsuri pe PM.