Postat în original de
Benko Zoltan
Nu ajunge sa ai doar 49 usd sa ai un site, chiar daca poti cu ea cumpara un template. Cunosc firme care castiga foarte bine din crearea de siteuri cu templateuri de 49 usd, dar la fel si persoane care dupa ce au cumparat templateul m-au rugat sa le instalez, sa le customizez etc. Este adevarat ca nu mai trebuie sa faci coding dar sunt multe alte lucruri ce trebuie sa cunosti ca sa poti face siteuri care sa arate profesional si sa si functioneze cum trebuie. Eu lucrez in domeniu si stiu ca templateurile imi usureaza munca foarte mult, ma ajuta sa creez siteuri fara cunostinte avansate de coding dar designul tot design ramane. Noile templateuri cum este de exemplu Impreza iti permite sa creezi foarte multe tipuri de pagini care sa arate profesional, poti schimba caracterele, marimea acestora, imagini, culori, asezarea acestora in pagina etc. iar toate acestea impreuna creaza aspectul final sau designul siteului. Poti crea cu aceeasi template mai multe siteuri fara ca cineva sa-si dea seama ca sunt facute cu aceeasi template. Pentru 49 de dolari poti avea doar templateul nu si un design personalizat asa ca web design este inca o meserie din care poti trai chiar daca nu la fel ca din coding.
Nu prea inteleg de ce programatorii considera ca designul este ceva infim, nesemnificativ si poate fi facuta de oricine, schimbam doua culori si o poza si este gata siteul. Designul este o meserie la care neaparat trebuie sa ai talent altfel ramai la siteuri la 49 de dolari fara nici un pic de modificare. Ca in orice meserie trebuie sa fi bun si atunci se vede munca ta chiar daca lucrezi cu templateuri.
edit:
Imi cer scuze pt offtopic, acuma vad ca am postat pe o oferta.