28th November 2014, 18:03
2 out of 2 members found this post helpful.

Postat în original de
O. Cosmin
PS: Amenzile se dau pana la un procent din cifra de afaceri, sa zicem un 30%. Daca o compania, incaseaza prin monopol 1 milion de euro, iar fara monopol, 500 000 de euro, ce crezi ca va prefera !? Profitul amendat sau cel neamendat, obtinut cinstit !?
"If the dispute continues, Google could face a fine of up to $5 billion."
Profitul lor era parca 8 miliarde, daca primesc amenda de 5, e deranj. Combinat cu noua lege de taxare a profiturilor, Google are ceva probleme.
Cred ca in final, vorba lui makita, costurile pentru serviciile Google o sa creasca enorm.
------------
Ce incearca sa obtina europenii este corect, eu sustin noua abordare. Google trebuie sa opreasca dezvoltarea de servicii suplimentare si favorizarea lor. Am mai scris acum 2 ani, cand au lansat travel si bilete de avion, ruineaza agentiile de turism. Iar de atunci au tot dezvoltat o multime de servicii interne, care apar primele by default.
Nu trimite PM cu intrebari, posteaza pe forum! Nu ofer sfaturi, audit sau raspunsuri pe PM.
29th November 2014, 01:27
2 out of 2 members found this post helpful.
Primul abonament la mobil, prin '97, l-am făcut la Connex unde am rămas ani datorită efectului de rețea.
Google search a evoluat și datorită veniturilor obținute datorită poziției dominante pe piață. Cu toate acestea, înafara kw-urilor pentru care și în pagina 1000 sunt rezultate relevante, nu dă cine știe ce rezultate când chiar ai de căutat altceva sau măcar nu dă rezultate mult mai relevante decât alte motoare.
Problema nu e motorul de căutare și AdWords, ci serviciile suplimentare. Dacă nu-i oprește nimeni, pot rade tot pe orice nișă. Nimeni nu mai vinde, de exemplu, cazare - nici măcar booking.com, odată ce G a pus stăpânire pe piață... și unii or să spună că userii au ales.
Interesele noastre ne duc către o piață liberă, nu către o piață unde cineva îți spune cum să-ți structurezi site-ul, cum să te promovezi, ce culoare să aibă backgroundul.