Pagina 1 din 3 123 UltimulUltimul
Rezultate 1 la 10 din 24

Subiect: UE a votat legea anti-Google

emm
    emm este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    58
    Data înscrierii
    11th November 2006
    Posturi
    829
    Putere Rep
    58

Implicit UE a votat legea anti-Google

S-a votat, este oficial. Acum probabil cauta modalitati de a o aplica.

Doua articole:

European Parliament Voted To Break Up Google - Business Insider

https://www.bloomberg.com/news/2014-...seConsentTrack

Chestia asta e ca un tavalug care prinde viteza cu timpul. Impactul inca nu il cunoastem, dar cert va exista un impact major.

Vad ca EU scoate legi pe banda, adresate mediului online. Dupa cookie law, acum legea "anti-Google", cat si legea VAT MOSS care deja se aplica de la 1 ianuarie 2015, si produce o confuzie totala in randul celor care comercializeaza produse si servicii digitale in tarile UE.

Ce urmeaza?

LE: Titlul ar fi fost mai corect "separare", totusi legea asta este directionata catre Google, desi pare-se ca nu e mentionat in mod explicit numele Google.
    Ultima modificare făcută de emm; 28th November 2014 la 00:10.

O. Cosmin este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    27
    Data înscrierii
    16th March 2013
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    39
    Posturi
    332
    Putere Rep
    27

Implicit

A mai fost deschis un topic pe subiectul asta in care s-a dat exemplu un articol romanesc tradus prost. Am spus si acolo ca e imposibil ca UE sa impuna forma de organizare a celor de la Google.

Iata ca in primul articol dat de tine se adevereste ce am spus eu "The EU doesn't actually have the power to break up the company, but it does send a message to Google that the EU is unhappy with its business practises."

Pe cei care nu cunosc subiectul i-ai derutat serios. Nu e vorba de o lege anti Google aici ci se cauta solutii legale prin care UE sa poata diminua monopolul Google pe piata de publicitate online. Ideea e ca nu se prea gasesc astfel de solutii.

Spunea-i ceva de un impact major - un fleac, nu se va intampla nimic. Studiaza te rog amenzile primite de Microsoft pentru ca nu a vrut sa scoata din Windows, Internet Explorar-ul si Windows Media Player-ul. Atentie, intre cele doua spete nu exista asemanare.

emm
    Reputatie:
    58
    Data înscrierii
    11th November 2006
    Posturi
    829
    Putere Rep
    58

Implicit

@O. Cosmin:

Aici, avem o parere diferita. Tu compari cazul cu o situatie din trecut, dar asa cum ai spus "intre cele doua spete nu exista asemanare". EU nu are putere de a sparge compania, dar are puterea de a-i da amenzi cat profitul ei pe o perioada bunicica. N-are efect? Hm... sa vedem.

Votul a fost validat cu o majoritate covarsitoare, trebuie sa fie un puternic mesaj politic in spate. Si cine n-a inteles ca mesaj politic inseamna interese de corporatie in spate, nu stie cum functioneaza guvernarea in lumea asta.

Eu nu incerc sa am dreptate musai, nu trebuie sa-mi fie data dreptate. Nu ma pot abtine insa sa nu observ lucruri care ma zgarie pe retina.

Din punctul meu de vedere, aceasta lege si altele, au importanta, si inca una foarte mare. Eu nu cred ca Google, ca si companie, isi permite astfel de pierderi, si nu din cauza ca nu le-ar mai ramane bani, ci pentru ca pana in final sunt obligati sa respecte legea, au o imagine de aparat, si cu siguranta investitori nervosi cand pierd bani. Una peste alta, se creeaza o tensiune in Google care ii va determina sa faca ceva. Nu fac acum? EU isi va reevalua decizia in scurt timp, si va da o noua lege, mai dura.

Sunt multiple mesaje care se pot vedea doar daca privesti ansamblul.

EU vrea sa sparga monopolul din Search. Fix in acelasi moment in care Mozilla, spre exemplu, abandoneaza Google in favoarea Yahoo (Firefox dumps Google for Yahoo as default search engine - Nov. 20, 2014), iar Yahoo investeste in search, domeniu in care a dat chix bigtime ( Marissa Mayer says Yahoo investing in search | InfoWorld). Fix cam in acelasi moment in care a aparut si legea VATMOSS, indreptata tot catre servicii si produse online, si, teoretic, catre marile corporatii din afara UE. Nu stiu cum sa zic, dar daca privesti toata chestia din afara, cam miroase a interese de corporatie de la kilometri distanta.

Ceea ce este clar e mesajul. UE vrea sa regularizeze piata online, sa o controleze mult mai bine, si sa puna mana pe cascaval. Probabil ca au studiat cifrele si le da cu plus. Cascavalul lui Amazon de exemplu, care "scapa" fara sa plateasca TVA. Cascavalul tuturor corporatiilor americane si din alta parte care vindeau la fel. Cascavalul firmelor mici si medii din online, care acum sunt naucite de VATMOSS.

Referitor la titlul threadului, ai dreptate - am recunoscut deja (later edit) ca nu e cel mai potrivit, din pacate nu poate fi editat, l-as fi corectat imediat dupa salvarea thread-ului. Mai gresesc si eu, ce sa fac, sunt om. Nu stiu cine e perfect, in esenta. As fi fost tare bucuros sa-l pot corecta, tocmai pentru a nu crea confuzie.

O. Cosmin este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    27
    Data înscrierii
    16th March 2013
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    39
    Posturi
    332
    Putere Rep
    27

Implicit

Nici eu nu incerc sa dovedesc ca am dreptate si nici macar nu incerc sa dovedesc ca tu nu ai, dar se strecoara prea multe greseli care duc la o interpretare gresita. De exemplu, titlul topicului e gresit pentru ca UE, prin nici o institutie a sa, nu poate emite legi. Legile pot fi emise doar de puteri suverane. UE poate emite directive, decizii, regulamente etc, dar nu legi.

Te rog sa nu o iei in nume personal.

PS: Amenzile se dau pana la un procent din cifra de afaceri, sa zicem un 30%. Daca o compania, incaseaza prin monopol 1 milion de euro, iar fara monopol, 500 000 de euro, ce crezi ca va prefera !? Profitul amendat sau cel neamendat, obtinut cinstit !?

Tom
    Tom este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    131
    Data înscrierii
    25th September 2010
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    48
    Posturi
    3.169
    Putere Rep
    131

2 out of 2 members found this post helpful.

Implicit

Citat Postat în original de O. Cosmin Vezi Post

PS: Amenzile se dau pana la un procent din cifra de afaceri, sa zicem un 30%. Daca o compania, incaseaza prin monopol 1 milion de euro, iar fara monopol, 500 000 de euro, ce crezi ca va prefera !? Profitul amendat sau cel neamendat, obtinut cinstit !?
    "If the dispute continues, Google could face a fine of up to $5 billion."

Profitul lor era parca 8 miliarde, daca primesc amenda de 5, e deranj. Combinat cu noua lege de taxare a profiturilor, Google are ceva probleme.

Cred ca in final, vorba lui makita, costurile pentru serviciile Google o sa creasca enorm.

------------

Ce incearca sa obtina europenii este corect, eu sustin noua abordare. Google trebuie sa opreasca dezvoltarea de servicii suplimentare si favorizarea lor. Am mai scris acum 2 ani, cand au lansat travel si bilete de avion, ruineaza agentiile de turism. Iar de atunci au tot dezvoltat o multime de servicii interne, care apar primele by default.
    Nu trimite PM cu intrebari, posteaza pe forum! Nu ofer sfaturi, audit sau raspunsuri pe PM.

emm
    Reputatie:
    58
    Data înscrierii
    11th November 2006
    Posturi
    829
    Putere Rep
    58

Implicit

Citat Postat în original de Tom Vezi Post
    Profitul lor era parca 8 miliarde, daca primesc amenda de 5, e deranj. Combinat cu noua lee de taxare a profiturilor, Google are ceva probleme.
    @Tom, asta e si parerea mea. Nu pot sa nu reactioneze cand e vorba de astfel de sume.

Sunt perfect de acord si cu faptul ca abordarea e corecta. Insusi monopolul pe search e o problema serioasa in sine (desi Google l-a castigat pe bune, competitia n-a reusit niciodata sa ofere ceva mai bun). Iar favorizarea serviciilor suplimentare este o strategie de tip caracatita care intr-adevar distruge competitia in multe domenii.

Intrebarea principala este, cum ne poate afecta pe noi aceasta chestiune. Si la ce nivel.

Astazi am discutat cu mai multe persoane chestiunea. Am gasit doar 2 variante:

1) Google nu face nimic si incaseaza amenzi imense, posibil chiar repetitiv, sau
    2) Google se conformeaza.

Intre cele 2 variante, toti cei cu care am vorbit au inclinat spre varianta a 2-a, care este cea logica. Pentru ca, asa cum spune si @Tom, e deranj. Si-am mers cu analiza putin mai departe, in ideea de a afla daca ar trebui sa ne preocupe acest lucru - sau nu.

Daca Google se conformeaza, spargerea companiei ar reprezenta un dezastru pentru ei. Nu cred ca e un scenariu pe care Google il va accepta, si n-are noima. Si nici nu vor vinde search-ul catre vreo alta companie (ever). Din acest motiv, singura solutie pentru a fi in compliance, este sa retraga una din cele doua componente din UE: Ori Google Search va fi indisponibil in UE, ori restul serviciilor conexe. Daca asta se intampla, se creeaza un gol imens de servicii online in UE, care va fi extrem de greu de umplut de catre altcineva. Poate dura ani. Si nu va fi acelasi lucru.

Ori, din acel moment, treaba e groasa. Asta ar insemna (doar un exemplu): Incetarea serviciilor Adwords for Search. Sunt milioane de firme care folosesc Adwords. In Romania practic nu are competitor echivalent, iar chiar si afara, concurentul urmator (Bing) e slabut, comparativ.

Eu si mai toti cunoscutii mei, avem in prezent business-uri care depind de Adwords, a carui sursa de clienti este Google Search. Daca faza se aplica, si nu mai putem folosi serviciul, afacerea cade. Va trebui sa ne apucam de altceva.

Parerea mea este ca desi principial legile astea sunt ok (sunt de acord cu principiile anti-monopol, taxare uniforma pentru toata lumea), efectele negative ar putea fi mari, dincolo de ceea ce UE ar putea sa prevada in acest moment. Incetarea unui serviciu precum Google Search sau Adwords in UE, ar produce efecte in cascada cu rezultate greu de masurat.

Eu unul, voi sta cu un ochi pe situatie pentru a vedea in continuare ce se intampla. Momentan nu e cazul de panica, dar cu siguranta trebuie urmarit.

Nichita este deconectat Super Moderator
    Reputatie:
    94
    Data înscrierii
    19th February 2009
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    45
    Posturi
    3.421
    Putere Rep
    94

Implicit

Monopolul pe search atat de des invocat, este ales de useri, ei fiind cei care au decis acest lucru.

Nu inteleg atitudinea UE fata de o companie privata care ofera gratuit foarte multe lucruri: de la search pana la sistemul de operare Android. Daca au o alternativa mai buna, sa o puna in practica si sa convinga oamenii ca trebuia sa aleaga acea alternativa. Personal cred ca parlamentul UE e o adunatura de bosorogi care nu stiu nici macar ce au votat.

Legat de posibilele efecte economice ale unei astfel de despartiri a serviciilor Google: costurile vor creste enorm. La adwords de exemplu, va fi nevoie de contract intre doua companii, ceea ce se traduce prin taxe si impozite in momentul tranzactiilor etc. Costurile ar trebui platite in final de cei care au nevoie de aceste servicii, deci utilizatorul final.

In locul Google, as lansa gratuit un sistem de VPN global (gen o bifa langa campul de search care sa activeze VPN-ul) astfel incat toti locuitorii UE (de exemplu) sa poata face search din US sau din alta locatie, acolo unde astfel de legi aberante nu se aplica.
    Siteul tau e in balarii, nu urca? Competitorii te bat de iti suna apa in cap? Ai fost penalizat si nu stii ce sa faci? Cel mai probabil ai nevoie de un audit SEO complet. :)

Mishu este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    31
    Data înscrierii
    29th March 2013
    Vârstă
    56
    Posturi
    1.307
    Putere Rep
    31

Implicit

Intrebare de om prost, nu dati cu pietre:
    Ce-ar fi daca Google se retrage de pe piata europeana? Prin absurd gandind.
    Da afara mii de oameni, redirectioneaza toate domeniile lor pe google.com, livreaza in continuare publicitatea cum doreste si cine doreste poate fi client, fara discriminare.
    Ar putea cineva sa ii impiedice pe europeni sa mai foloseasca google sau le-ar putea interzice cineva sa cumpere/sa vanda publicitate prin intermediul Google?
    Ar fi posibil? Atunci cine ar pierde?
    Intreb asta pentru ca reglementarea pare putin fortata si nu vad de ce Google ar fi obligat sa se conformeze daca este dezavantajat. Puteau gasi alte modalitati prin care sa incurajeze dezvoltarea retelelor alternative de publicitate.
    Daca e vorba de razboiul colosilor, cred ca interesele noastre ne duc catre cel cu care am colaborat mai bine.
    Cam multe restrictii in ultima vreme, pentru un internet liber. De cutand am observat si chestia asta: "Este posibil ca unele rezultate să fi fost eliminate conform legislației privind protecția datelor din Europa. Aflați mai multe"

Gratian Alinei este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    25
    Data înscrierii
    8th November 2013
    Locaţie
    Mangalia
    Posturi
    203
    Putere Rep
    25

2 out of 2 members found this post helpful.

Implicit

Primul abonament la mobil, prin '97, l-am făcut la Connex unde am rămas ani datorită efectului de rețea.

Google search a evoluat și datorită veniturilor obținute datorită poziției dominante pe piață. Cu toate acestea, înafara kw-urilor pentru care și în pagina 1000 sunt rezultate relevante, nu dă cine știe ce rezultate când chiar ai de căutat altceva sau măcar nu dă rezultate mult mai relevante decât alte motoare.

Problema nu e motorul de căutare și AdWords, ci serviciile suplimentare. Dacă nu-i oprește nimeni, pot rade tot pe orice nișă. Nimeni nu mai vinde, de exemplu, cazare - nici măcar booking.com, odată ce G a pus stăpânire pe piață... și unii or să spună că userii au ales.

Interesele noastre ne duc către o piață liberă, nu către o piață unde cineva îți spune cum să-ți structurezi site-ul, cum să te promovezi, ce culoare să aibă backgroundul.

Mishu este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    31
    Data înscrierii
    29th March 2013
    Vârstă
    56
    Posturi
    1.307
    Putere Rep
    31

Pagina 1 din 3 123 UltimulUltimul

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Legislatie forumuri - Legea nr. 677/2001
    De RedHat în forumul Legislatie internet
    Răspunsuri: 13
    Ultimul Post: 10th May 2012, 15:30
  2. Spania: Legea publicitatii aproape de a fi reformata
    De 100R în forumul Bar, lobby...
    Răspunsuri: 0
    Ultimul Post: 24th July 2011, 18:47
  3. Urban si Asociatii isi fac legea!
    De thefan în forumul SPAM made in .RO
    Răspunsuri: 2