Google May Have Just Killed A Whole Category Of Websites | WebProNews
Oare or sa dea drumu si pe .ro ?
Google May Have Just Killed A Whole Category Of Websites | WebProNews
Oare or sa dea drumu si pe .ro ?
Vezi cum e vremea inainte sa iti faci planuri !
Peste 4000 iconite in ORICE culoare, ORICE dimensiune si in 5 formate: iconsDB.com
Unele lucruri sunt normale. Inteleg ca sunt proprietari de site-uri, fiecare isi urmareste interesul, google urmareste interesul utilizatorilor. Genul acesta de cautare "lyrics nume de cantec" are un singur rezultat dorit, Google ti-l arata imediat. la fel ca vremea, conversia euro-lei, un simplu calcul,etc...
Cel mai probabil va ajunge si pe .ro (later edit: totusi, e posibil sa nu ajunga, de frica amenzilor de la UE, cu concurenta,etc...)
Sunt curios cat mai continua cu monopolul. sa vedem cat isi mai bat ei joc de site-urile oamenilor
Pentru Lyrics nu există noțiunea de copyright.
Sunt candidatul perfect la eliminarea de către Google.
La un site de știri, e complicat să pui știrea chiar în Google, poți da doar un fragment / citat.
La lyrics, dacă nu ai copyright, dai tot și ceri și bani în Google Play.
Este firesc ca Google să poftească la acest segment.
In Spania am inteles ca au renuntat la preluarea stirilor din cauza unei legi data in Parlament, de curand, care ii obliga sa plateasca drepturi de autor chiar si pentru cateva randuri. Nu stiu daca exista si alte cazuri.
PS. Legat de drepturile de autor pentru versurile din melodii, sunt tare curios unde pot gasi textul de lege care precizeaza ca acestea nu sunt protejate. Daca il cunosti, te rog sa mi-l spui. Am observat si eu practica, insa nu ii gasesc temeiul legal.
E primul caz. Ideea e ca desi la inceput toate media outlet-urile si-au dorit aceasta lege, inainte sa se dea legea s-au trezit si nu au mai dorit-o numai ca a fost prea tarziu. Legea s-a dat, Google s-a conformat pe jumatate, scotand pagina principala, iar traficu catre site-urile de stiri a scazut cu ~ 15%.
...
Vezi cum e vremea inainte sa iti faci planuri !
Peste 4000 iconite in ORICE culoare, ORICE dimensiune si in 5 formate: iconsDB.com
... și rezultatul:
"Spain's old-school media clearly has a more complicated relationship with the internet than it first thought. Mere hours after Google shut down its News service in the country to avoid a law that will make it pay for article results, the Spanish Newspaper Publishers' Association (AEDE) is asking for the government to make Google come back. They claim that Google is too "dominant" in the market to simply leave, and that its absence will "undoubtedly have a negative impact" on both businesses and the public. AEDE insists that it's willing to negotiate to keep News around, but it believes that Google refuses to take a "neutral stance.""
Spanish publishers want Google News to come back
Google pofteste de la un timp la tot ce e nou si neinsemnat. Nu vi se pare absurd? Anunta 2 algoritmi si fac update-uri din luna in luna, dar nu e in stare sa vada unde e copie si unde e original. Care-i logica acestor algoritmi?
Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)