PS: Postul e un pamflet . Nu am ce sa ofer la 100$ si asa multe servicii.

Eu ma bucur ca s-a intamplat asta. Sunt mai multe puncte bune:

1. Pt pozitii de TOP nu va mai fi nevoie de sute de RLDs si zeci de mii de linkuri.
2. Contentul joaca un rol mult mai important. Long tail baby.
3. Linkurile care intr-adevar sunt bune vor valora mult mai mult. Nici nu va mai fi nevoie de multe linkuri, intra in joc CoCitation/CoOccurence si asocieri facute cu brandurile.
4. Lupta nu este cu motorul si este cu oamenii, sa faci ceva sa te placa (e greu aici, mai ales cu romanii...)
5. Social sigur va intra mai puternic in joc, dar din pacate si acolo se pot face manipulari la drumul mare.

Parti triste:

1. Piata era saturata de vanzatori de servicii SEO aka link sellers, crap content/advertoriale, caliltate mizerabila
2. Serviciile SEO si serviciile online vor fi mult mai scumpe pentru ca trebuie sa te axezi pe mult mai multe verticale.
3. Site-urile neprietenoase, nu au ce sa mai caute in SEPRs.
4. Piata va fi saturata acum de content writeri si va fi greu sa gasesti pe cineva bun...
5. Fara o strategie si mix bun intre toate canalele ai doar de pierdut.

Ce face Google acum nu inseamna ca rupe SEO pe genunchi, are pretentii mult mai mari. Stie ca daca va lasa piata necontrolata vor avea doar ei de suferit. Nu cauta lumea pe Google, nu da click pe Adwords, nu vin bani. E simplu.

--- Later Edit --- (ca mi-a fost lene sa apas "Edit")

Eu abia astept ziua in care Google va lovi toate ziarele din Romania. Sa le dea jos pe toate, ca si asa nu fac nimic. Nici content, nici social, nici linkuri, nimic. Numai reclame, titluri mizerabile, poze luate de peste tot, continut copiat, nici macar sursele nu le pun.

Ex: realitatea.net, o mare mizerie de site.