am mai spus si ma repet : trebuie testat la 1.000 de interogari distincte pe zi si daca nu crapa fie platesc la Google Inc. o suma de bani, desi ma cam indoiesc, fie fac alta inginerie...
am mai spus si ma repet : trebuie testat la 1.000 de interogari distincte pe zi si daca nu crapa fie platesc la Google Inc. o suma de bani, desi ma cam indoiesc, fie fac alta inginerie...
Eu zic sa va mai calmati, incurand o sa va faceti o echipa pentru a incerca sa "da-ti jos" Yoozila, daca am ajuns sa avem roboti romanesti care testeaza motoru de cautare facand spam pe metodele de cautare (web, imagini, video..), puteti sa testati ce vreti ca tot la rezultatul ala o sa ajungeti (ca nu folosim API), iar in legatura cu domeniul .ro inregistrat pe persoana fizica motivul a fost ca mi-a venit ideea si am hotarat sa fac demersurile necesare sa o pastrez. Varianta actuala a motorului de cautare este una pentru teste (tehnice si in special teste de marketing pentru a avea un material necesar pentru a atrage investitori) deci nu va mai agitati atata asta pentru userii care "detin motoare de cautare" cei care au inceput sa dea in stanga si in dreapta cu, comentarii pe diverse blog-uri si forumuri..., oricum vom scoate pe piata cat mai curand varianta finala, varianta cu care vom concura cu celelalte motoare de cautare asa ca mai bine a-ti face ceva util: Cautam programatori seniori foarte buni si cu initiativa si imaginatie (3 posturi libere), cautam designer foarte bun tot la fel cu initiativa si imaginatie (un post liber), cautam marketer (persoana care sa se ocupe cu marketing-u online si offline, in special online) cu multa experienta (un post liber), deci cine stie ca se incadreaza in unu dintre aceste posturi sa-mi lase un PM. Mentionez ca oferim un loc de munca stabil, posibilitati de avansare si cu un salariu foarte atractiv.
Pentru oferta de anganjare ai avea mai mare vizibilitate daca deschizi un thread nou in categoria Servicii web / Jobs
Sustineti ca voi ati creat baza de date si motorul de cautare, si nu folositi in nici un fel Google Api ?
Sau nu am inteles eu bine ..
Cum explici pozele facute de mine, sa nu imi spui ca ati reusiti sa recreati algoritmii de cautare google si ati indexat aceleasi siteuri.
E greu de crezut ca folositi propriilele tehnologii pentru indexarea paginilor web, din ce s-a scris pana acum voi sustineti ca nu v-ati folositi, nu folositi si nici nu veti folosi nimic din baza de date Google.
Deci unde tineti sutele de servere?
Numarul de servere nu pot sa vi-l spun, iar in legatura cu tehnologia din spatele la Yoozila aceasta a indexat cache-ul de la Google, deci rezultatele din cache nu paginile intreagi eu zic sa nu va mai agitati atata cu tehnologia din spatele la Yoozila pentru ca aceasta va fii aproximativ integral schimbata pentru a furniza rezultate mai rapid si pentru a va oferi o relevanta mai buna, daca sunteti convinsi ca folosim API dupa cum stiti acesta are o restrictie de un numar de interogari asa ca puneti mana pe tastatura si verificati. Multumesc pentru raspunsul in legatura cu job-urile,
Era mai mult o intrebare retorica cea legata de servere. Eu nu sunt nici pro nici impotriva acestui proiect. Era recomandat sa explicati modul de functionare de la inceputul prezentarii acestui motor de cautare. Ati mai scris o data ca veti schimba platforma motorului de cautare, dar deocamdata rezultatele cautarilor sunt oferite tot cu ajutorul Google.
ma bucur sa aud ca vreti sa faceti asta
Cand va afisa alte rezultate, inafara de cele ale google sau in alta ordine macar inseamna ca ati inceput munca.
Domnule hutzu,
Din ce am citit prin acest post, dvs nu aveti habar despre ce face "search engine-ul" dvs. La inceput ati spus ca foloseste API-ul Google, dupaia v-ati gandit ca suna mai smecheresc sa ziceti ca ati indexat cache-ul Google, iar acum spuneti ca e complet independent. Practic ... acesta nu este un search engine, este un "ceva" useless. Spunea cineva mai inainte ca un search engine, este acela cu un crawler propriu, propriul algoritm de afisare al rezultatelor si nu in ultimul rand baza de date proprie. Sunt de acord 100%. Dvs., stimabile unde le tineti pe-"astea" ? Ati mintit ca aveti un Crawler propriu... da ma gandesc la ce il folositi ca doar dvs. ati utilizat si inca utilizati (desi afirmati ca nu ) API-ul Google.
Incercati totusi sa nu mai scoateti cuvintele alese din sifonier pentru ca nu prea stiti sa le folositi si nu se preteaza pentru un director la "ditamai" compania. Ati face bine sa faceti niste cursuri de perfectionare a limbii romane (exista asa ceva ?) pentru ca aveti probleme mari in exprimare (gramatica, dezacorduri .. etc etc ).
Aveti ambitie din cate observ, dar va ambitionati degeaba...
O seara placuta!
Versiunea a doua va fii diferita si ca design, deci se va observa diferenta (versiunea actuala este una pentru teste de marketing, sa vedem daca este o anumita priza la public... si alte diferite teste), printre lucrurile pe care le pregatim este si un serviciu API si doua servicii de advertising cum sunt AdWords si AdSense, noi avem obiectiv principal ca in urmatori 4-5 ani sa ajungem in top 4 cele mai folosite motoare de cautare din lume. Eu zic ca va fii cel mai mare proiect online din Romania.
Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)