Pagina 5 din 5 PrimulPrimul ... 345
Rezultate 41 la 48 din 48

Subiect: Cum ati optimiza un motor de cautare ?

Toto este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    48
    Data înscrierii
    14th June 2005
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    1.905
    Putere Rep
    48

Implicit

Salutare .. revin la acest subiect cu o rugaminte la voi ..
    Am terminat o noua versiune a motorului de cautare si urmeaza o perioada de beta, in privat deocamdata ..

Detin deja o baza de date destul de mare cu site-uri, pagini, etc romanesti .. insa, fiind o versiune noua si mai buna zic eu, doresc sa introduc numai site-uri "de soi" ... Tehnica noii versiuni este este aceea de a pleca de la un numar de linkuri predefinit si cauta in continuare singur linkuri noi, plecand de la cele predefinite, etc ..

Incerc acum sa fac o lista de site-uri romanesti, din orice domeniu, de calitate superioara, pe care sa le folosesc pentru start.

Astept aici linkuri de valoare de la voi !

Multumesc anticipat .

Krumel este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    72
    Data înscrierii
    15th November 2004
    Locaţie
    Iasi
    Vârstă
    48
    Posturi
    6.261
    Putere Rep
    72

Implicit

toto daca nu ai nimic impotriva, eu propun sa ti le trimita prin PM. Liste arhivare, sau link catre ftp-uri.
    Krumel - apeleaza la serviciile oferite de mine prin formularul de pe blog.

Reputatie:
    48
    Data înscrierii
    14th June 2005
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    1.905
    Putere Rep
    48

Implicit

Originally posted by Krumel
    [b]toto daca nu ai nimic impotriva, eu propun sa ti le trimita prin PM. Liste arhivare, sau link catre ftp-uri.
    Imi este indiferent modul in care ajung aceste linkuri la mine.. Chiar nu conteaza.. Tot ce conteaza este sa ajunga si sa fie de calitate !

So, folositi orice metoda de contact ! 10x again !

serban este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    38
    Data înscrierii
    17th February 2006
    Locaţie
    Bucharest
    Posturi
    133
    Putere Rep
    38

Implicit

salut

pentru ca sa gasesc toate domeniile cu site-uri valabile pe *.ro eu am folosit urmatoarea tehnica:

- brute force de la 1 la 32 caractere [0-9a-b\-], de la fiecare luam doar headerul, daca aveam 200|301|302, atunci retineam adresa in db. la 301|302 sunt ceva verificari de facut, ca site-urile de chinezi cu extensia .ro te trimit la mama dracu pe la ei, deci ai grija ca redirectarea sa fie tot pe .ro . dureaza in jur de 2-3 zile depinde de conexiune, si de cum ai scris scriptul.

poti obtine un index de inceput, pe care sa-l crawleresti. solutia asta nu rezolva problema subdomeniilor valabile (ex. www.verasys.ro , copiatoare.verasys.ro , web.verasys.ro)

- alta solutie pe care am desprins-o eu de la tehnic, e o procedura legata de dns sau zone, prin care poti sa "iei" toate domeniile inregistrate prin rnc, probabil e ceva destul de simplu pt cei ce se pricep la networking.
    Serban Ghita - my website

Reputatie:
    48
    Data înscrierii
    14th June 2005
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    1.905
    Putere Rep
    48

Implicit

Eu am avut baza veche de la murfi (versiunea 1) si am curatat-o pe aia si am plecat de le ea... Am mai adaugat de mana aproximativ 100 siteuri care nu erau si am considerat eu ca sunt reprezentative...

Am evitat orice metoda automata pentru a reduce la minim "gunoiul" in baza ...

Reputatie:
    38
    Data înscrierii
    17th February 2006
    Locaţie
    Bucharest
    Posturi
    133
    Putere Rep
    38

Implicit

Citat Postat în original de toto @ Mar 16 2006, 01:40 PM) [post=12412
    Quoted post[/post]</div><div class='quotemain'>
    corect, faza cu mentenanta bazei de date e mare problema, omoara mult timp. problema este ca la un crawler trebuie sa te gandesti: "ii dau drumul si se descurca el". ca asa nu poti sa stai tot timpul in fundul lui sa vezi: acum face loop, acum urma un redirect aiurea..

solutia pe care o vad eu este: strans tabel cu URL-uri (30.000 .ro); dat drumul la crawler prin ele, cu limita 10 adica indexeaza doar 10 pagini, facut un alt proces care sa verifice aceste pagini. verificarea ar consta in raport html/txt, nr linkuri pe pagina, ceva de genul asta prin care pui un flag la site-urile care dau bine in statistica si ince]
    [/QUOTE]

corect, faza cu mentenanta bazei de date e mare problema, omoara mult timp. problema este ca la un crawler trebuie sa te gandesti: "ii dau drumul si se descurca el". ca asa nu poti sa stai tot timpul in fundul lui sa vezi: acum face loop, acum urma un redirect aiurea..

solutia pe care o vad eu este: strans tabel cu URL-uri (30.000 .ro); dat drumul la crawler prin ele, cu limita 10 adica indexeaza doar 10 pagini, facut un alt proces care sa verifice aceste pagini. verificarea ar consta in raport html/txt, nr linkuri pe pagina, ceva de genul asta prin care pui un flag la site-urile care dau bine in statistica si incepi cu alea indexare serioasa.

Netul este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    49
    Data înscrierii
    5th January 2006
    Locaţie
    Iasi
    Vârstă
    47
    Posturi
    1.068
    Putere Rep
    49

Implicit

Citat Postat în original de Serban &#064; Mar 16 2006, 01&#58;54 PM) [post=12413
    solutia pe care o vad eu este: strans tabel cu URL-uri (30.000 .ro); dat drumul la crawler prin ele, cu limita 10 adica indexeaza doar 10 pagini,...
    Si tabelul ala cu 30.000 domenii romanesti de unde il iei?
    Poate cei ce detin directoare ar trebui sa se uneasca si sa puna la dispozitie o baza de date cu lista domeniilor romanesti.. eu am ]
    solutia pe care o vad eu este: strans tabel cu URL-uri (30.000 .ro); dat drumul la crawler prin ele, cu limita 10 adica indexeaza doar 10 pagini,...
    [/QUOTE]

Poate cei ce detin directoare ar trebui sa se uneasca si sa puna la dispozitie o baza de date cu lista domeniilor romanesti.. eu am vreo 1200 in baza de date

Reputatie:
    38
    Data înscrierii
    17th February 2006
    Locaţie
    Bucharest
    Posturi
    133
    Putere Rep
    38

Implicit

Citat Postat în original de Netul &#064; Mar 24 2006, 01&#58;00 AM) [post=12672
    Poate cei ce detin directoare ar trebui sa se uneasca si sa puna la dispozitie o baza de date cu lista domeniilor romanesti.. eu am vreo 1200 in baza de date
    inca studiez treaba asta [url="http://forum.seopedia.ro/index.php?showtopic=1182&st=60#"]http://forum.seopedia.ro/index.ph]
    [/QUOTE]

inca studiez treaba asta http://forum.seopedia.ro/index.php?s...ic=1182&st=60#

Pagina 5 din 5 PrimulPrimul ... 345

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Cel mai bun motor de cautare romanesc
    De radupaco în forumul Motoare de cautare romanesti
    Răspunsuri: 27
    Ultimul Post: 4th May 2008, 09:19
  2. Motor cautare
    De radupaco în forumul Alte motoare de cautare
    Răspunsuri: 2
    Ultimul Post: 15th April 2008, 12:37
  3. Motor de cautare masini
    De mariusx în forumul Motoare de cautare romanesti
    Răspunsuri: 5
    Ultimul Post: 12th April 2007, 03:06
  4. Un nou motor de cautare romanesc
    De aricius2000 în forumul Motoare de cautare romanesti
    Răspunsuri: 5
    Ultimul Post: 15th November 2006, 02:15
  5. oare ce motor de cautare?
    De dexter în forumul Discutii generale privind optimizarea si motoarele de cautare
    Răspunsuri: 2
    Ultimul Post: 22nd May 2005, 14:36

Permisiuni postare

• Nu puteţi posta subiecte noi.
  • Nu puteţi răspunde la subiecte
  • Nu puteţi adăuga ataşamente
  • Nu puteţi modifica posturile proprii
  •