*pe web
*pagini scrise în limba română
*pagini din România
mai eu folosesc doar .com si .ro doar cand am nevoie de webmastereala
dar daca caut ceva din romania aleg pagini din romania
si nu in limba romana
Ghid de optimizare SEO pentru începători și nu doar!
M-ar interesa motivul ptr care alegeti unuil din cele trei criterii. De ce "pagini scrise în limba română" si nu "*pagini din România"? Si invers evident.
Nu vreau sa stiu doar ce alegeti ci si de ce.
Altfel nu pot face o analiza completa.
Deci, daca vreti, va rog sa reveniti cu logica alegerii pe care o faceti cand accesati una fin cele 3 optiuni.
Krumel - apeleaza la serviciile oferite de mine prin formularul de pe blog.
tot pagini din Romania, si web din cand in cand
Aleg Pagini din Romania deoarece mi se pare mai accesibil butonul
Ultima modificare făcută de Catalin Andrei Bunduc; 24th March 2007 la 00:49. Motiv: pana la acest poll nici nu citisem vreodata butionul din mijloc
De ce SolmYr?
Poti motiva. Ma intereseaza si logica nu doar raspunsul in sine.
Krumel - apeleaza la serviciile oferite de mine prin formularul de pe blog.
Aleg www doar daca caut ceva ce nu e il limba romana (de ex vreun script, vreun program...)
Daca caut ceva in lb romana aleg "pagini in limba romana" pt ca nu ma intereseaza unde e serverul, poate sa fie in Romania sau in afara, ma intereseaza doar continutul si nu locatia serverului.
Eu tin www.netul.ro pe un server VPS din SUA, chiar daca continutul e in romana. Am citit ca e bine ca sa fie in Romania, dar momentan nu prea am gasit oferte de servere in Romania la preturi acceptabile.
Am votat cu "pagini in limba romana".
Am vazut ceva ciudat:
- la cautarea dupa "motor de cautare" sunt pe locul 4 daca selectez "www" sau "pagini in limba romana", in schimb daca aleg "pagini din romania" sunt pe locul 3, desi siteul nu e gazduit in Romania.
am motivat deja
Shi eu , la fel ca milioane de utilizatori din Romania / miliarde din lume suntem niste robotzei, care daca am vazut shi retinut ceva , folosesc acel lucru , fie ca e bun sau nu, si din obisnuinta refuza sa mai gandeasca
Ultima modificare făcută de Catalin Andrei Bunduc; 24th March 2007 la 00:58. Motiv: completare
e sau nu ciudat; "vede" mai bine ansamblul numai pentru faptul ca este domeniul .RO ; domeniul tau este pagina "din Romania", se pare ca este gandirea LUI....
post-edit: din cauza asta pot aparea domenii .org, .com, .net -etc - mai bine optimizate decat al tau .ro, inaintea ta la o cautare de " in romana" - toate in romana normal; iar in "din romania", alea sa dispara pur si simplu si sa fii tu deaspra lor...
Ultima modificare făcută de too_night; 24th March 2007 la 01:04.
Cand caut in interes personal ceva ce se gaseste in romania (de ex anumite accesorii foto) atunci caut "Pagini din Romania" pentru ca daca o sa caut pe web chiar daca primul site e .ro urmatoarele nu sunt (in general, nu inttdeauna). Asa la pag din ro imi afiseaza strict .ro
Nu folosesc pagini in romana din mai multe motive:
1. obisnuinta: cand aveam net de 2 lei paginile din romania mergeau mai repede decat cele hostate in afara.
2. La fel ca si SolmYr mi se pare mai ergonomic sa selectez cea mai din dreapta optiune, nu stiu, e mai usor de nimerit.
3. Am ramas cu convingerea (eronata?) ca G isi da seama ca un site e in limba romana daca scrie la inceputul sursei site-ului si astfel se pierd rezultatele webmasteril;or mai lenesi care au uitat sa specifice limba site-ului.
cand caut in afara folosesc G.com
Cred ca pe web e setarea implicita ... oricum .. nu caut situri din Romania sau romanesti decat foarte rar. In marea parte a cazurilor cautarile mele sunt de continut international. Si cand caut in romana, uit mereu sa check optiunea corecta![]()
Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)