Rezultate 1 la 2 din 2

Subiect: pricy.ro - Plugin pt Google Chrome si motor de cautare

cybyvlad este deconectat Junior SeoPedia
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    12th April 2014
    Vârstă
    39
    Posturi
    1
    Putere Rep
    0

Implicit pricy.ro - Plugin pt Google Chrome si motor de cautare

Sunt Vlad de la Pricy.ro si pentru ca au fost puse mai multe intrebari legate de site, vreau sa vin si eu cu cateva detalii.

Site-ul are 2 componente:
    -Site-ul principal care vine cu un motor de cautare si prezinta informatii despre produse (inclusiv istoric de pret)
    -Un plugin de chrome care ajuta utilizatorii sa ia o decizie atunci cand vor sa cumpere un anumit produs. Plugin-ul este disponibil direct pe site-ul magazinelor, ceea ce face compararea preturilor foarte facila.

Ce este in spate:
    -Indexam aproape 3 milioane de produse de pe 180+ magazine
    -Oferim alternative pentru aproximativ 900 mii de produse (adica un produs este disponibil la cel putin 2 magazine)
    -Avem istoric de pret pentru multe magazine incepand inca din 2012
    -Avem link-uri de afiliat doar de la 2 parale si doar de la magazinele care ne-au acceptat in campaniile lor.
    -NU avem link-uri de afiliat de la Profitshare.

Care este scopul nostru?
    -Vrem un comert corect si o educare a consumatorilor dar si a magazinelor. Bineinteles ca pretul este doar unul din motivele pentru care cineva cumpara un produs si multe magazine online au inteles asta...dar nu toate

Daca mai aveti intrebari, puteti sa le puneti aici sau PM

Nu am pus link-uri pt ca inca nu am drepturi(membru nou)
    Post-urile despre pricy la care sper ca am raspuns ar fi:
    forum.seopedia.ro/affiliate-marketing/10681-afiliere-emag-profitshare-348.html
    forum.seopedia.ro/affiliate-marketing/13392-2parale-afiliatii-si-marketingul-afiliat-521.html#post291371

Tom
    Tom este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    127
    Data înscrierii
    25th September 2010
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    46
    Posturi
    3.169
    Putere Rep
    127

2 out of 2 members found this post helpful.

Implicit

Salut Vlad, interesant proiect, felicitari.

Ontopic:

1 si 2. postul lui Cartus este doar din "gelozie", cat timp site-ul aduce "plus valoare" este foarte util pentru user, deci magazinele ar trebui sa se promoveze. Daca ele nu inteleg asta, este fix problema lor. Toate site-urile similare de pe .com au feeds de la cele mai mari magazine, deci problema nu este la site, cat la magazin (advertiser).

Cartus (ca si multi altii) considera ca un articol pe blog inseamna afiliere. Site-urile asa numite "agregatoare" sunt nocive, dar asta este doar parerea celor care nu stiu altceva decat sa instaleze un wp si cred ca au un site. Un agregator (pricy.ro de ex) necesita enorm de multa munca = investitie, comparat cu un blog de afiliere sau posturile (geniale) de prin Facebook. Cei care considera ca sunt "geniali" cu un blog sau o pagina de FB si ca asta e afiliere, se inseala amarnic. Diferenta intre afilierea pe FB si agregatoare, este exact faptul ca agregatoarele aduc "plus valoare", FB face in majoritatea cazurilor doar spam, iar spam-ul nu este nelimitat, cineva apasa "stop" intr-o zi.

Daca la un articol de blog (de calitate) consumi 30 de minute, la un portal gen pricy, vorbim de luni de zile de munca pentru creare si alte zeci de ore lunar pentru mentenanta. De ce e mai "bun" sau mai "util" un blog? Oare cand compui acel articol de blog nu o faci interesat (pe produsul promvoat prin link)? Nu e de multe ori un continut mincinos? Daca da, de ce agregatoarele sunt "naspa"? Pentru ca ofera informatii corecte, preturi in comparatie si chiar alte produse, filtrabile?

Multi advertiseri fug de agregatoare, pentru ca au preturi MARI si prefera posturile mincinoase sau spam-ul.

Cartus trezirea! Incearca sa construiesti, de distrus poate oricine. Poti sa faci ceva similar pricy? Cu siguranta NU, asa ca e mai usor sa dai cu pietre! "sa moara si capra vecinului"

Un alt aspect important pe care foarte multi nu vor sa-l inteleaga, este faptul ca REGULILE NU SE APLICA PENTRU TOTI LA FEL. In afaceri sunt reguli (nu legi) care se aplica diferential, cum sunt si furnizori care ofera preturi diferentiate in functie de cantitate, valoare sau vechime. Google face acelasi lucru cand vine vorba de SEO (suntem pe seopedia), deci nu inteleg problemele cu "incalcarea regulilor" si " nu suntem toti egali".

Daca eu sunt advertiser (magazin) am tot interesul sa mentin o relatie foarte buna cu cei care IMI ADUC "plus valoare" si nu cu cei care cred ca afilierea (in cazul de fata) inseama vanzari de 500 ron pe luna.

Acum offtopic:

Ideea este buna, dar mai aveti mult de munca (stiti si voi asta) asa ca am cateva sfaturi:
    - imaginile: e complet inutil sa prezinti produse fara imagini, asa ca mai bine le puneti status "hide" =hide pt user, activ pt google, daca nu vreti sa oferiti 404. De exemplu, acum pe index aveti 80% produse fara poze.
    - seo on page: fiind un site ce-si propune sa "rankeze", trebuie refacut seo-onpage =se vede ca este site facut de programator(i).
    - structura: sa presupunem ca intru direct pe site (nu vin in pagina respectiva), atunci am o problema mare de navigare, pentru ca structura este destul de haotica.
    - structura 2: nu mai incerca sa creezi o structura dupa magazine, pentru ca ele au o structura creata pentru ei (multe categorii nu exista) iar si asa, multe magazine au structura "praf™"
    - filtrele in categorii: aveti features goale, filtre pe "nimic". (vezi calorifere)
    - etc (multe altele)
    Ultima modificare făcută de Tom; 29th April 2014 la 14:25.
    Nu trimite PM cu intrebari, posteaza pe forum! Nu ofer sfaturi, audit sau raspunsuri pe PM.

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Motor de cautare Google pe site, pentru cautare continut in site
    De BogdanG în forumul Subiecte pentru incepatori
    Răspunsuri: 3
    Ultimul Post: 1st November 2014, 23:28
  2. Google motor de cautare pe produsele Apple
    De felix în forumul Stiri despre motoarele de cautare, SEO si Marketing
    Răspunsuri: 0
    Ultimul Post: 9th March 2012, 23:04
  3. Ce motor de cautare foloseati inainte de a exista Google?
    De George Ginghina în forumul Bar, lobby...
    Răspunsuri: 21
    Ultimul Post: 23rd November 2010, 17:46
  4. Motor de cautare ce are la baza Google API
    De MikeRoSoft în forumul Alte motoare de cautare
    Răspunsuri: 1
    Ultimul Post: 6th October 2010, 16:54
  5. Motor cautare
    De radupaco în forumul Alte motoare de cautare
    Răspunsuri: 2
    Ultimul Post: 15th April 2008, 13:37

Permisiuni postare

• Nu puteţi posta subiecte noi.