Nu vorbesc din teorie, ci din experienta, e opinia mea referitoare la linkuri!
Cred ca exista o foarte mare diferenta intre obtinerea de link-uri pe .ro si pe.com.
Cand ma refer la .com inseamna un site in limba engleza sau alte limbi

Exista 3 cai de a obtine link-uri.

1.Linkuri naturale
Foarte greu de obtinut si conteaza nisa pe care este site-ul.
Majoritatea site-urilor actuale au in spate webmasteri, care stiu importanta linkurilor, in nici un caz nu vei obtine link pe index sau alta pagina importanta, cel mult intr-un comment pe un blog (forum) sau in cazul fericit intr-un articol.
De exemplu daca ai un blog (de sanatate, de review-uri etc) si scrii articole de calitate cu putin noroc poti obtine linkuri naturale. Dar nu vor veni de la site-uri cu autoritate!

2. Linkuri cumparate
Este cea mai simpla metoda de a obtine linkuri, depinde de bugetul fiecaruia.
Trebuie facuta o analiza a site-urilor de unde cumperi link-uri, conteaza relevanta, ip-ul, pozitia link-ului pe site sau cum il integrezi, durata de valabilitate a link-ului, etc.
Chiar daca investesti bani, dar nu stii cat si cand sa cumperi, poti sa nu obtii rezultate.
De exemplu, nu as cumpara link-uri pe 3 luni sau 6 luni, ci as alege valabilitate de timp cat mai mare.
Pe .ro se pot cumpara link-uri de calitate la un pret rezonabil.
Pe .com costa foarte mult, ai nevoie de mult mai multe linkuri si implicit un buget foarte mare. Am observat, pe .com multi prefera sa faca link exchange decat sa cumpere link-uri.

3. Schimb de linkuri
Mi se pare cel mai greu de facut, dar poti avea rezultate bune fara a investi foarte multi bani. Doar timp si efort
Poate fi facut cu un singur site sau avand o retea de site-uri in spate.
a) Cu un singur site
Iti stabliesti un nr maxim de link-uri si apoi pe masura ce site-ul creste, incerci sa cresti calitatea lor pastrand numarul maxim ales.
De exemplu: ai PR0 vei fi nevoit sa schimbi cu PR0, in timp ajungi la PR1 sau 2, schimbi cu PR1 sau 2 si tot asa..
Pe .ro mi se pare foarte dificil deoarece nu prea gasesti parteneri de link exchange.

b) Cu o retea de site-uri
Nu recomand incepatorilor.
Sunt site-uri care angajeaza personal doar pentru link exchange, prin deductie inseamna multa munca.
- Trebuie sa stii cum sa faci, astfel incat sa nu sacrifici unele site-uri in detrimentul altora sau sa iti cada toata reteaua in SE.
- De preferat sa faci schimb A-B-C, A-B-C-D sau schimb intre paginile interne.
- Trebuie monitorizate tot timpul link-urile si site-urile cu care ai facut schimb. Te poti trezi cu tot felul de situatii si sa risti penalizare.
Pentru a evita situatiile neplacute, chiar daca e mult mai bine sa faci schimb pe pagini interne, eu personal prefer sa fac schimb index / index.