9th April 2013, 12:19
1 out of 1 members found this post helpful.
Discutam desigur.
Pai normal ca se analizeaza, cand incep un nou site fiecare post care va fi facut este rezultatul unei analize facut pe cuvintele cheie (vb de afiliere), a concurentei pe acele cuvinte cheie, a profilului de linkuri a cee ce as putea face eu in plus fata de concurenta si mai bine. Nu intodeauna ce fac ceilalti e bine, acu na depinde de experienta, de esecurile din trecut de cat de bine se face analiza.
Pe de alta parte stau si ma gandesc: cu atatea pande si pinguini ar trebui ca cei din locurile fruntase sa fie cat de cat filtrati, ar trebui sa fie numai site alese pe spranceana (vb de nise) deci ceea ce au facut au facut bine......
Exceptiile nu se iau in considerare.
9th April 2013, 19:05
5 out of 5 members found this post helpful.
Nu's sigur daca se incadreaza, n-as vrea sa deranjez pe cineva, dar mie asta mi se pare o tehnica destul de avansata:
Ofer gratuit continut pentru site-ul tau
Cu mentiunea ca fiecare tehnica poate fi modificata, nu trebuie neaparat sa o copieze pe alta. (fara aluzii)
Obtinerea de linkuri poate fi ascunsa in multe feluri, nu trebuie neaparat sa vezi doar "aceleasi metode pe care le foloseste toata lumea".
Un exemplu de metoda "avansata" - poti crea un scandal online, astfel incat multe ziare sa scrie despre site-ul tau sau despre actiunea de pe site-ul tau. Publicitatea negativa se uita, linkurile raman.
Trust, but verify.
10th April 2013, 22:09
1 out of 1 members found this post helpful.

Postat în original de
lawrians
Eu vad asa:
1. Directoare de articole
2. Commenturi pe bloguri
3. Directoare web
4. Retele de socializare - cu cat mai multe cu atat mai bine + youtube care iti da un dofollow in canal, G+
5. Advertoriale cumparate
6. Schimb de advertoriale 3 way (singura metoda de schimb de link-uri pe care o agreez)
7. Sa faci continut atat de bun incat fara sa platesti, sa apari in blogroll(sitewide) pe diferite site-uri/bloguri (greu dar sanatos)
8. advertoriale cumparate pe site-uri puternice...greu de copiat tehnica din cauza bugetului (aprox. 300-500 de euro un asa advertorial)

(EX:
(P) Greu de furat I - o productie Bitdefender pentru mobilul tau)
9. Creezi o retea de site-uri, related, imprastiata pe provideri de hosting diferiti, cu ip-uri dedicate, pe care creezi continut, pe care le bagi in directoare, le promovezi...dupa care le folosesti la randul lor la promovarea site-urilor principale.
10.... toate 9 de mai sus la un loc

)
--- Later Edit --- (ca mi-a fost lene sa apas "Edit")
11. dupa cum spune si Dan, consultata foarte bine sectiunea:
Oferte gratuite
Nu neaparat in ordinea scrisa de mine mai sus.
care din cele 10 puncte intra in categoria "tehnici avansate"?

Postat în original de
danielb
Este o adevarata filozofie cu naturaletea link-urilor, d.p.d.v. google majoritatea metodelor sunt spam... chiar si comentariul lasat pe un blog...
Da, majoritatea linkurilor sunt spam. Si nu e corect?
Comentariul lasat pe blog e "cel mai" spam. De ce nu comentezi fara link?

Postat în original de
S. Stefan
"Tehnici avansate de linkbuilding" - Consider ca sunt acele tehnici care se fac cu buget 0 si care difera (sau se adauga la cele traditionale) de cele pe care toti le fac sau le fac platind. Aici trebuie o analiza serioasa care sa inceapa de la analiza cuvintelor cheie, competitie (tot ce tine de ea)... Faptul ca multi au bugete mici, medii sau mari si cumpara la greu link-uri nu inseamna ca au "Tehnici avansate de linkbuilding" ci doar scot $$ si rezolva cazul cu putina strategie - text ancora, timpul de obtinere a backlink-urilor s.a.m.d .
Deci, tehnicile cu buget 0 sunt avansate, cele pe bani sunt traditionale?

Postat în original de
S. Stefan
Consider ca adevarata arta este sa urci cu un site in cautari fara sa fi nevoit sa platesti link-uri. Foarte putini sunt capabili sa lucreze fara sa bage bani. Este doar o parere si trebuie tratata ca atare.
Banuiesc ca tu esti un artist? Si lucrezi asa: "5 linkuri azi, 3 linkuri maine si tot asa", dar doar dai "comanda vocala"! Pentru ca daca incepi sa analizezi, sa cauti, sa redactezi content..... sa pui linkuri, atunci asta implica timp, si timpul costa bani!
Ne poti imparatasi si noua arta de a urca un site fara pic de munca si bani? Adica daca nu e "comanda vocala", cum e?
Sau tu nu consideri ca timpul tau costa bani? Faptul ca pierzi 20 de ore pt 2 linkuri, e gratis? E o arta?
Daca comanzi online un produs, si vezi ca e shipping-ul 10 ron, preferi sa te sui in masina sa mergi in magazin, ca e gratis? E o arta? Dar benzina+ timpul tau, sunt gratis?

Postat în original de
S. Stefan
Mai este si varianta celor care au inceput acum multi ani cand au prins domenii bune, si-au facut suficiente relatii pe ro astfel incat sa faca rost de link-uri, sfaturi etc. La toate aceastea se adauga experienta fiecaruia in a calibra tot ceea ce se intampla off site.
Cum fac rost cei care au domenii bune de linkuri? sau de sfaturi = consultanta gratuita!
Adica eu daca am 10 domenii bune, vechi, obtin linkuri? Cum? Am cateva domenii bune, si cunosc persoane cu zeci de domenii bune, dar nici unul nu stie cum se primeste link pe baza de "bun" si "vechi". Consultata gratuita unde gasim?
Consultata (sfaturile) se refera la "experienta fiecaruia in a calibra tot ceea ce se intampla off site.". Interesanta fraza, dar nu pricep cum obtin linkuri prin calibrarea evenimentelor off site. Explici te rog?

Postat în original de
danielb
A copia concurenta se pare ca da rezultate bune, am fost copiat de cativa insi si se pare ca uneori am fost depasit la anumite cuvinte cheie, cu toate ca eu caut alte modalitati de a obtine link-uri bune(cum a zis si robyroy)... sunt altii care se uita la backlink-urile mele ca la meciurile cu Romania si incearca sa obtina si ei acele backlink-uri. Singura metoda buna ar fi sa cumperi link-uri scumpe cu
pr mare, astfel nu si le-ar permite toti.
Copiatul concurentei este strategie de amatori. Cei care te-au depasit, au extra links, site mai bun on-page, anchore mai bune,....sau linkuri mai noi.
De ce ai impresia ca nu-si permit toti sa cumpere linkuri cu pr mare? E scump 1 link de 100 euro?
Dar daca acel link face cat alte 20 de 10 euro?

Postat în original de
alias74
Tehnicile mai avansate tin de experienta fiecaruia. Acu sincer nu cred ca cineva ar dezvalui prea mult din secretele meseriei, din ceea ce stie el ca merge, metodele sale de a promova un site
Meseria "se fura" prin diferite metode(vezi ahref) analizeaza ce a facut concurenta, ce fac alti, citeste printre randuri, pe forum se gasesc destule informatii nu nu mai pentru incepatari, totul e sa stii sa citesti printre randuri.
Corect in proportie de 80%. Mai putin partea "bold".
Experienta si expertiza genereaza "tehnici avansate", si bineinteles informatia. Trebuie sa citesti tot ce e "nou", sa citesti printre randuri, si sa testezi!
Seoepdia e plin de sfaturi utile, dar cine are timp sa le citeasca?
Ce fac altii, sau concurenta e irelevant! Daca azi e ok, maine nu mai e. Chiar vrei sa dai vina pe concurenta cand site-ul tau cade sau dispare?
Da, sunt linkuri "usoare", dar la fel de usor iti distrugi si site-ul.
Atata timp cat 5 linkuri sunt mai bune decat 100, ce rost are sa analizezi concurenta?
Nu trimite PM cu intrebari, posteaza pe forum! Nu ofer sfaturi, audit sau raspunsuri pe PM.