Rezultate 1 la 4 din 4

Subiect: Valoarea unui LINK

Tom
    Tom este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    129
    Data înscrierii
    25th September 2010
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    47
    Posturi
    3.169
    Putere Rep
    129

15 out of 15 members found this post helpful.

Implicit Valoarea unui LINK

Observ cu stupoare ca foarte multi dintre voi imi trimiteti PM cu site-uri "praf" si ma intrebati de ce nu rankeaza.

In acelasi timp forumul este plin de "vand links" si toata lumea cumpara dupa "pret". Nimeni nu se uita la ce cumpara, pentru ca "nu conteaza", ieftin sa fie. (dar uitati de calitate vs cantitate)

Acum 1 an am scris un articol: Valoarea unui Advertorial care este valabil si astazi. Consider ca e nevoie sa explic cateva detalii, care nu sunt in articol.

Valoarea unui link este data de:

CATRE SITE = autoritate

- calitatea link-urilor care vin CATRE SITE (cel mai important = ce site-uri si ce tip de link primeste site-ul de unde cumparati links)
    - vechimea link-urilor care vin CATRE SITE
    - anchorele link-urilor care vin CATRE SITE

DIN SITE

- numarul de link-uri interne CATRE PAGINA DIN CARE PRIMITI LINK (de obicei advertorial)
    - numarul de link-uri externe DIN PAGINA DIN CARE PRIMITI LINK
    - numarul de link-uri interne DIN PAGINA DIN CARE PRIMITI LINK

VIITOR (o estimare)

- numarul de pagini cu link-uri DIN SITE (o sa devina site-ul o ferma de link-uri?)
    - numarul de link-uri externe (site-wide = o sa vanda proprietarul "o gramada" de links, pentru ca are nevoie de ceva "maruntis" in paypal?)
    - vechimea domeniului cu contentul existent (daca domeniul este cumparat si schimbat, sunt sanse mari ca peste 2 luni sa dispara = site creat special pentru "teapa")

Sunt multe alte aspecte, dar consider ca fiecare dintre voi are obligatia sa verifice ce cumpara. Altfel, nu are sens sa va intrebati de ce nu rankati.

Un pret mic este o "afacere buna", cat timp ceea ce platiti este ok.

Verificarea site-ului care vinde links se face pe criteriile de mai sus si nu pe PA si DA.

PA si DA sunt metrici oferiti de MOZ, care este cel mai slab tool de verificare links. Moz nu are toate link-urile, nu face refresh la links, deci implicit ceea ce analizeaza nu are sens. (ex, daca moz calculeaza DA pe baza la 100 links, dar site-ul are efectiv 300 links, calculul este complet eronat (cele 200 links "lipsa", pot sa scada enorm DA sau sa-l creasca!))
    PR nu mai este actualizat, deci nu mai conteaza.

Acum ceva timp (cand era PR), toata lumea se uita dupa PR, dar cei care intelegeau logica pentru PR si aveau dubii, verificau cum este "oferit" acel PR. Asa se observa foarte usor cand un link/ domeniu era "teapa".

Acum, procedura este obligatorie. Daca pentru voi cei 10/20/100 euro per advertorial/link este o suma pe care va permiteti sa o pierdeti lunar, atunci nu inteleg de ce va "plangeti". Dar daca nu va permiteti pierderea si nu aveti buget (e normal), de ce nu verificati inainte pe ce dati banii?

Ce inseamna sa faci seo? Sa adaugi content related si links. Ce links? Le verifici! Nu cred ca sunt atat de multi pe forum care cumpara 100 de links lunar. Daca tu cumperi 5-10 link lunar, nu ai timp sa le verifci? Pai daca nu ai timp, atunci renunta la ideea de seo, sau cumpara cand ai timp.

95% din cei care vand links pe forum, vand gogosi. Eu o consider lipsa de respect la adresa celorlalti. Este o diferenta majora intre a cere 100 euro pe un link ce valoreaza 1 euro ( prosteala si teapa, uneori va incurca foarte mult link-ul respectiv) si a cere 100 euro pe un link ce valoreaza 80 euro (sau 200 euro = oferta!).

Iar explicatiile cum ca: oferta nu inseamna "deal, ceva la pret bun, afacere... etc", inseamna ca asta "ofer eu", este ...

--------------

Pentru carcotasi: nu am oferte de vanzare links active, deci nu asta este scopul topicului. De cand nu mai postez pe forum, am PM plin cu intrebari si "sfaturi". NU, nu am link-uri de vanzare!
    --------------

Off: O sa urmeze cat de curand un penguin, daca "zburati", puteti sa recititi acest topic.

----------

NU e cazul de POZITIVE, nu pentru asta este topicul.
    Ultima modificare făcută de Tom; 12th November 2015 la 13:16.
    Nu trimite PM cu intrebari, posteaza pe forum! Nu ofer sfaturi, audit sau raspunsuri pe PM.

CalinB este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    24
    Data înscrierii
    20th January 2014
    Posturi
    441
    Putere Rep
    24

Implicit

Daca mi permiti sa te intreb, cum sau cu ce verifici linkurile care vin inspre site-ul de unde doresti sa cumperi link( aici ma refer la identificarea lor, vechime, ancora)?

Multumesc

Alexandru Sima este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    26
    Data înscrierii
    30th April 2011
    Locaţie
    Iasi
    Vârstă
    36
    Posturi
    62
    Putere Rep
    26

Implicit

VIITOR (o estimare)

- numarul de pagini cu link-uri DIN SITE (o sa devina site-ul o ferma de link-uri?)
    - numarul de link-uri externe (site-wide = o sa vanda proprietarul "o gramada" de links, pentru ca are nevoie de ceva "maruntis" in paypal?)
    - vechimea domeniului cu contentul existent (daca domeniul este cumparat si schimbat, sunt sanse mari ca peste 2 luni sa dispara = site creat special pentru "teapa")
    Muultumesc pentru inca un post util!
    Exista un tool care sa verifice procentajul paginilor interne cu/fara linkuri externe?
    Zic multe, stiu putine...

Tom
    Tom este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    129
    Data înscrierii
    25th September 2010
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    47
    Posturi
    3.169
    Putere Rep
    129

3 out of 4 members found this post helpful.

Implicit

Citat Postat în original de CalinB Vezi Post
    Daca mi permiti sa te intreb, cum sau cu ce verifici linkurile care vin inspre site-ul de unde doresti sa cumperi link( aici ma refer la identificarea lor, vechime, ancora)?

Multumesc
    De obicei verificarea vine din "experienta", adica imi dau seama destul de repede daca site-ul e "junk" sau merita verificat.

Ulterior ma uit in primul rand in https://archive.org/web/ sa vad cum arata acum 2-3 ani, asa realizez daca proprietarul e serios sau ma pacaleste.

Ma uit random prin site, sa vad ce fel de continut are, cate links externe, etc.

Daca totul este ok, verific numarul de root si existenta lor (cum multe tools nu au update/refresh de links) iar pentru asta folosesc spyglass. Daca cauti ceva ieftin/gratis, iti recomand webmeup, ahrefs si/sau majestic (in ordinea asta).

Spyglass "scoate" cam tot ce ai nevoie, "click pe links" si verific daca mai exista. Nu le verific pe toate, daca 2-3 sunt acolo, e totul ok.

Un script ok, este si URL Profiler - Powerful Content and Back Link Auditor Software, daca ai nevoie doar de o scurta verificare.

Daca ajung pana la links, inseamna automat ca "oferta" merita negociata. Eu de obicei cumpar pachete de 5-10 advertoriale., pe baza de contract si "negociere". A trecut vremea link-urilor cu plata prin pp (in cazul meu).

Citat Postat în original de Alexandru Sima Vezi Post
    Muultumesc pentru inca un post util!
    Exista un tool care sa verifice procentajul paginilor interne cu/fara linkuri externe?
    Posibil sa existe, din pacate nu am cautat, pentru ca eu le verific random si restul vine din experienta si obisnuinta.

Poti incerca sa scoti links cu xenu, sau alte tools similare, iti arata external links si iti poti face o idee rapid.

Cel mai important este istoricul, cat timp site-ul a fost si este ok, sansele sa devina ferma peste noapte sunt foarte mici. Cei care tin la pret si stiu ce au, nu-si bat joc de site-urile lor. Cine are site-uri facute doar ca sa "vanda links', sunt cei de care trebuie sa te feresti, pentru ca mai devreme sau mai tarziu, link-urile respective te incurca (pe langa banii pierduti).

-------------

Scopul articolului nu este sa obtin pozitive, nu sunt eu cel care are nevoie de pozitive. Am incercat doar sa clarific un aspect care a devenit destul de problematic. Va rog sa nu mai dati "pozitive", foarte multi o sa considere ca am scris "ca sa fie" (pe langa faptul ca sunt carcotas, bagator de seama, etc).
    Ultima modificare făcută de Tom; 13th November 2015 la 22:34.
    Nu trimite PM cu intrebari, posteaza pe forum! Nu ofer sfaturi, audit sau raspunsuri pe PM.

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Valoarea unui link!
    De danielicb în forumul Discutii generale privind optimizarea si motoarele de cautare
    Răspunsuri: 10
    Ultimul Post: 5th September 2011, 12:45
  2. Valoarea reala a unui link?
    De edy12006 în forumul Link Building
    Răspunsuri: 34
    Ultimul Post: 18th January 2011, 15:13
  3. Valoarea reala a unui link?
    De edy12006 în forumul Bar, lobby...
    Răspunsuri: 18
    Ultimul Post: 28th December 2010, 15:39
  4. Valoarea unui link - pret de vanzare/achizitie
    De Marius Cristian în forumul Link-uri/Bannere
    Răspunsuri: 21
    Ultimul Post: 2nd March 2010, 21:18
  5. Factorii care determina valoarea unui link
    De Cristina Andrei în forumul Discutii generale privind optimizarea si motoarele de cautare
    Răspunsuri: 2
    Ultimul Post: 12th September 2009, 23:21

Permisiuni postare

• Nu puteţi posta subiecte noi.
  • Nu puteţi răspunde la subiecte
  • Nu puteţi adăuga ataşamente
  • Nu puteţi modifica posturile proprii
  •