Servus.
Am probleme cu un domeniu EMD nou. Sa iau ca ex: www,muzicadedans,com(este doar exemplu luat la intamplare). Acum 1 saptamana am achizitionat toate extensiile .com, .net, .org si .info. Am redirectionat celelalte extensii catre .com, am dat drumul la site si am inceput sa pun ceva continut pe el. Intre timp m-am trezit cu 235 de backlink-uri care proveneau prin intermediul www,muzicadedans,info.
Link-urile provin in felul urmator:
1. 200 de pe un blogspot ratacit in care nu s-a mai adaugat nimic din 2009. Backlink-urile sunt toate sitebar alaturi de alte 11 link-uri catre alte site-uri printre care o mare parte cred ca sunt ale celui care a detinut www,muzicadedans,info. Text ancora -"Muzica dans"
2. 22 de bkl provin de pe onlinesport,ro(nu fac reclama, nu am nici o treaba cu site-ul)
majoritatea de prin 2008 - alaturi de alte vreo 8 link-uri - tip bkl - semnatura. Text ancora -"Muzica dans"
3. 7 link-uri de la un site al celui care a avut www,muzicadedans,info. La fel inactiv din 2009. Tip bkl - sitebar, text ancora -"Muzica dans"
4. myforum.ro - 4 bkl, - text acora - url gen http:// www,muzicadedans,info
5. seoprofiler.com - 2bkl
Aceste backlink-uri am observat ca au aparut sambata noaptea. Intre timp mai verificam pozitionarea pe circa 15 kw si deja incepuse site-ul se se pozitioneze pe 5 dintre ele astfel:
A. Keyword principal "muzica de dans" cu un tool imi arata pozitia 15, din ce am observat eu cand faceam verificari oscila intre poz 15 si poz 9, iar gwt imi arata 9,7.
B. Celelalte 4 cuvinte pe care le urmaream se prezentau astfel: kw2 - poz 3, kw3 - 15, kw 4 - poz 20, kw5 - poz 79.
C. Site-ul nu aparea la "Muzica dans" ceea ce era logic avand in vedere multitudinea de bkl cu acest text ancora.
Nu am avut probleme pana ieri cand am dat sa verific din nou pozitiile sa vad ce s-a mai intamplat. Site-ul a disparut din top 1000 pe kw principal. Dupa asta am inceput sa il tot caut pe google.
La site: afiseaza paginile care au fost indexate, daca scriu url-ul site-ului afiseaza site-ul pe poz 1. M-am gandit apoi sa verific ca nu cumva sa fi intrat in G. Sandobox. Am verificat cu cateva tool-uri si imi afiseaza ca site-ul este in Sandbox. Apoi am verificat keyword-urile pe care se pozitiona si nu mai apare nici pe acestea.
Din tot ce am analizat si din ce am citit pe net cred ca a fost afectat de Google Sandbox.
In toata aceasta perioada de 1 saptamana si jumatate nu am adus niciun bkl, am adaugat doar continut. In ceea ce priveste optimizarea onpage nu sunt probleme.
Acum intrebarea este urmatoarea: De ce sa fie afectat de G. S atata timp cat nu am legatura cu bkl respective? Nu mi s-ar parea normal sa fiu afectat mai ales ca Google ar fi trebuit sa isi dea seama ca nu am avut nicio legatura cu cele 235 de bkl deoarece avea date despre cel care a detinut domeniul si site-urile pe care le avea(mai ales ca trimiteau link-uri intre ele).
Nu m-am confuntat niciodata cu asemenea problema si de aceea am cateva intrebari:
1. Daca este afectat de G. Sandbox cat va dura pana isi va reveni.
2. Scot redirectul de pe www,muzicadedans,info - Cam cat timp ar dura pana ar reactualiza datele din Webmaster Tools si ar iesi din Sandox.
3. Din ce am tot citit ar trebui sa adaug continut in continuare. Dar backlink-uri? Ajuta oare sa trimit cateva si de pe propriile site-uri sau mai mult rau imi face?
4. Credeti ca ar fi bine sa renunt la www, muzicadedans,com si refac site-ul cu www, muzicadedans,net si fara .info si .com(pana ce dispar cele 235)? Spun acest lucru pentru ca imi trebuie neaparat in perioada sarbatorilor. Dupa aceasta perioada degeaba isi revine pentru ca pierd tot.
5. Ar rezolva ceva daca as face Reconsideration requests
Ma gandesc sa schimb redirectul la .info si sa adaug continut in continuare cel putin o perioada, dupa care sa fac rost si de ceva bkl. Dar marea mea intrebare este in cat timp isi va reveni.
Daca ati avut in trecut experiente asemanatoare as fi recunoscator daca mi-ati prezenta ce s-a intamplat si in cat timp si-a revenit site-ul, daca si-a mai revenit.
O seara placuta in continuare,
Stefan