Pagina 1 din 3 123 UltimulUltimul
Rezultate 1 la 10 din 24

Subiect: Transfer PR si trafic de la domeniu vechi la domeniu nou

lovelife este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    100
    Data înscrierii
    8th July 2006
    Locaţie
    Galati
    Vârstă
    47
    Posturi
    5.993
    Putere Rep
    100

4 out of 4 members found this post helpful.

Implicit Transfer PR si trafic de la domeniu vechi la domeniu nou

Au mai fost cateva intrebari pe forum referitor la faptul daca atunci cand iti schimbi domeniul iti pierzi sau nu PR, cum se modifica traficul.
    Astazi in jurul orei 16 am schimbat domeniul la site-ul meu de suflet, si asfel site-ul sarcina-nasterea.ro a devenit mamicamea.ro

Ce am facut?
    - Pentru a numai aparea potentiale (si asa au aparut unele mici probleme la diverse scripturi, dar la un site de complexitate mica nu se intampla) probleme de modificat baze de date, structura interna in setari site, cale acces la diferite fisiere pe server, am schimbat domeniul principal al contului de gazduire cu noul domeniu. Se poate face asta doar daca aveti server dedicat, VPS sau cont de reseler(cred), daca nu ceri asta la hosting sa o faca ei (preferabil ca sunt destule setari de facut)
    - Am facut un redirect 301 din htaccess
    - Am definit in WMT mutarea domeniului (din meniul modificare adresa, setezi la ambele site-uri ca esti proprietar si in varianta cu www si fara www)

Rezultate
    Pentru testare PR am folosit bara de la Google, eu o consider cea mai de incredere, nu neaparat cea mai buna, si alte cateva pluginuri SEO ce le am instalate in browsere
    - La peste 60% din paginile verificate de mine, PR sa transferat in cateva minute, la pagina principala aproape instantaneu (am reusit sa ma uit doar la 2 minute dupa trasferul domeniului, dar PR era deja transferat)
    - Sunt cateva pagini la care este afisat in N/A
    - la IBL nu sa transferat inca nimic
    - Traficul nu pare sa se fi modificat, dar trebuie sa vedem cum evolueaza traficul si in zilele urmatoare, cand va fi actualizat noul domeniu si in sherps
    - in WMT datele nu au fost inca actualizate, a reluat automat setarile cu cele 5 fisiere sitemap setate pt vechiul domeniu, dar nu imi arata inca in ce procent au fost indexate (la vechiul domeniu peste 95% din ce am introdus era indexat)
    - ma astept la o scadere de trafic, deoarece 60% din vizitatorii mei sunt returning, si este posibil, daca nu recunosc numele domeniului, sa nu mai intre pe site, dar sper ca in 1-3 luni sa se obisnuiasca cu noul nume.

O sa mai trec aici eventualele observatii
    Astept si alte intrebari sau pareri
    Ultima modificare făcută de lovelife; 23rd October 2011 la 23:55.
    Nu ma pricep la SEO dar ma bag in seama

zaho este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    27
    Data înscrierii
    4th October 2010
    Locaţie
    Brasov
    Vârstă
    32
    Posturi
    240
    Putere Rep
    27

Implicit

Interesant, astept sa vad ce rezultate ai obtinut, deoarece o sa schimb si eu domeniul la site, dar aveam unele nelamuriri.

Cristi U este deconectat Super Moderator
    Reputatie:
    50
    Data înscrierii
    26th January 2008
    Locaţie
    Oradea
    Vârstă
    36
    Posturi
    3.172
    Putere Rep
    50

Implicit

O observatie nu neaparat off-topic, dar legat de site. Vad ca adsense ofera reclama la Hostgator pe site-ul asta. Iar la Adsense Links sunt tot niste link-uri catre site-uri de hostin. Eu nu cred sa fi intrat azi pe vreun site de hosting si nici in trecut decat atat cat sa mi-l platesc pe al meu.

Vorbim de vreun fail al adsense in ce priveste targetarea? Sau de ce-ar oferi astfel de reclame pe un site despre sarcina/nasteri?
    Mai dau cate-un sfat juridic aici, uneori chiar despre online. Nu-l rata! :) Vezi și sfaturi de nutritie.

Reputatie:
    100
    Data înscrierii
    8th July 2006
    Locaţie
    Galati
    Vârstă
    47
    Posturi
    5.993
    Putere Rep
    100

Implicit

Update: dupa 7 ore am deja in jur de 1500 de pagini indexate cu noul domeniu site:www.mamicamea.ro - Google Search

@Cristi este suficient sa fi rasfoit aici pe forum, si sa considere ca asta este interesul tau actual si sa iti livreze reclama cu hosting, seo, softuri, etc. Mie imi livreaza de multe ori DMOZ, softuri pentru servere (probabil vede din bara ca umbul la setari de server)
    Citat Postat în original de zaho Vezi Post
    Interesant, astept sa vad ce rezultate ai obtinut, deoarece o sa schimb si eu domeniul la site, dar aveam unele nelamuriri.
    Eu mare parte din rezultate le stiu, dar am mai spus altora ca se transfera PR si nu m-au crezut, am luat chiar si negativ, in alte cazuri cand am facut eu o astfel de schimbare sa transferat PR-ul abia in cateva zile sau chiar cateva saptamani, dar nu a fost vorba de un site c autoritate asa de mare
    Am uitat sa spun cum m-am pregatit de aceasta schimbare, desi nu cred ca este importanta si ca influenteaza testul. Am construit deja de ceva timp link-uri spre noul domeniu

Robert este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    95
    Data înscrierii
    7th August 2007
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    46
    Posturi
    4.027
    Putere Rep
    95

Implicit

O curiozitate:
    De ce ai ales rebrandingul acesta? Riscurile sa nu mearga totul asa de bine erau destul de mari...

--- Later Edit --- (ca mi-a fost lene sa apas "Edit")

off: mi se incarca foarte greu noul domeniu
    Daca te pot ajuta cu un sfat sau daca doresti o oferta de optimizare pentru siteul tau, da-mi un mesaj!

Reputatie:
    100
    Data înscrierii
    8th July 2006
    Locaţie
    Galati
    Vârstă
    47
    Posturi
    5.993
    Putere Rep
    100

Implicit

Un astfel de rebranding era necesar, vechiul domeniu a fost ales la vremea respectiva doar cu motivatii SEO, nu stiam ce stiu astazi,
    Cateva motivatii, nu este in ordinea corecta:
    - liniuta dintre cele doua cuvinte nu prea stii cum sa o explici unui client astfel incat sa nu poata aparea confunzii
    - este important sa ai un domeniu cat mai scurt, am vrut si ceva mai scurt, am rut sa cumpar, dar unii oameni cer niste cifre absurde pe domeniile ce ma interesau (40-60.000 Euro mi sa cerut, eu daca as avea de investit banii astia nu as face-o in domeniu ci in altele si mi-as tripla probabil traficu si veniturilel)
    - daca vrei sa devii mare, la un moment dat nu o mai poti face bine daca nu construiesti un brand, si aici numele domeniului este foarte important.
    - e mai usor de retinut de vizitatori
    - pentru femei impactul emotional este mult mai important decat altele, acest nou nume de domeniu poate face femeia sa se simta mai apropiata de site, sa se identifice intr-o oarecare masura cu site-ul, ii starneste anumite sentimente (cel putin asa cred si intuiesc eu)
    - mai sunt si altele dar momentan nu mi le aduc aminte

Se incarca greu de la serverul de Openx, nu tine de domeniu sau serverul meu, si se incarca greu doar in .ro, pe .com merge instant 1.9 secunde http://tools.pingdom.com/fpt/?url=ww...pe=0&save=true . De exmeplu in forum unde nu am openx se incarca mult mai repede Caut o alta solutie pentru gestionat adurile, inca nu stiu care ar fi cea mai potrivita
    Ultima modificare făcută de lovelife; 24th October 2011 la 01:09.

Tom
    Tom este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    128
    Data înscrierii
    25th September 2010
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    47
    Posturi
    3.169
    Putere Rep
    128

Implicit

Citat Postat în original de lovelife Vezi Post
    Un astfel de rebranding era necesar, vechiul domeniu a fost ales la vremea respectiva doar cu motivatii SEO, nu stiam ce stiu astazi,
    Cateva motivatii, nu este in ordinea corecta:
    - liniuta dintre cele doua cuvinte nu prea stii cum sa o explici unui client astfel incat sa nu poata aparea confunzii
    - este important sa ai un domeniu cat mai scurt, am vrut si ceva mai scurt, am rut sa cumpar, dar unii oameni cer niste cifre absurde pe domeniile ce ma interesau (40-60.000 Euro mi sa cerut, eu daca as avea de investit banii astia nu as face-o in domeniu ci in altele si mi-as tripla probabil traficu si veniturilel)
    - daca vrei sa devii mare, la un moment dat nu o mai poti face bine daca nu construiesti un brand, si aici numele domeniului este foarte important.
    - e mai usor de retinut de vizitatori
    - pentru femei impactul emotional este mult mai important decat altele, acest nou nume de domeniu poate face femeia sa se simta mai apropiata de site, sa se identifice intr-o oarecare masura cu site-ul, ii starneste anumite sentimente (cel putin asa cred si intuiesc eu)
    Perfect adevarat, cand vrei sa creezi un brand!

Sa-mi zici de curiozitate cat timp dureaza pana cand transferul e complet. Am facut si eu 301 pe cateva domenii, si se pare ca dureaza ceva timp!
    Nu trimite PM cu intrebari, posteaza pe forum! Nu ofer sfaturi, audit sau raspunsuri pe PM.

Reputatie:
    100
    Data înscrierii
    8th July 2006
    Locaţie
    Galati
    Vârstă
    47
    Posturi
    5.993
    Putere Rep
    100

Implicit

Dupa aproximativ 48 de ore, am observat ca sunt aproximativ de 4400 de link-uri indexate, imi apar simultan in sherps pagini cu domeniu vechi cat si cu domeniul nou.
    In WMT imi arata ca din 70.965 de pagini introduse din cele 6 sitemap-uri au fost indexate doar 935 pagini
    Am observat si o ciudatenie ca la anumite cautari o pagina apare cu domeniul vechi iar la alta cautare aceeasi pagina apare cu domeniul nou, probabil datorita faptului ca sunt pagini din datacentere diferite, si doar unele datacentere au reindexat paginile.
    Alta ciudatenie este ca imi arata la unele pagini data cahse actuala dar inca este url vechi
    Am "pierdut" like-urile facebook si +1 adunate pe vechiul site, nu stiu daca sa pierdut si efectul lor in SHERPS, oricum +1 erau putine, dar like-urile facebook erau foarte multe cumulate, oricum era ceva luat in calcul, m-ar fi surprins sa apara.
    Stie cineva cum poate fi fi apreciat impactul acestora?

Reputatie:
    100
    Data înscrierii
    8th July 2006
    Locaţie
    Galati
    Vârstă
    47
    Posturi
    5.993
    Putere Rep
    100

Implicit

Dupa 10 zile de la inceputul experimenteului revin cu cateva observatii
    - dupa 4 zile de la manevra traficul a scazut dramatic aproximativ cu 30%
    - am pierdut la multe cautari pozitii, am avut la unele un dans foarte mare, cand eram in prima prima pozitie, cand prima pagina pozitiile 3-8 cand eram disparut din primele 3 pagini
    - unele cuvinte cheie si-au revenit dupa cateva zile, dansul sa redus
    - am pierdut o parte importanta din cautare long tail
    - am pierdut site links,
    - google numai considera momentan suficient de relevant domeniul pentru nisa, dar a inceput sa isi revina incetul cu incetul
    - utilizatorii vechi s-au pierdut o parte, probabil nemairecunoscand noul domeniu, de exemplu inainte, pentru o anumita cautare la articole de calitate foarte buna chiar daca variam pe pozitiile 1-3 primeam cam acelasi numar de vizitatori (rata de click), deoarece vizitatorii fideli recunosteau domeniul si stiau ca aici gasesc ceea ce cauta (contatare facuta din WMT) acum chiar daca sunt pe pozitia 1 am o rata de click mai mica (probabil pana se vor obisnui cu noul domeniu). Din aceeasi cauza in GA am observat o scadere semnificativa la returning, inca din prima zi de redirect, daca inainte aveam un returnig ce varia intre 40 si 60%, acum este intre 25 si 40%.
    - o parte din factorii SEO se transfera mai greu de la un domeniu la altul sau nu se transfera deloc
    - dupa 7 zile nu imi mai afiseaza PR la noul domeniu
    - am primit o notificare de la WMT pentru duplicat content (link-uri de pe vechiul domeniu ca au acelasi continut cu ce este pe noul domeniu) probabil inca nu a reusit sa inlocuiasca in indexul lui site-ul vechi cu cel nou complet si sunt prezente simultan in baza lui de date dar probabil in timp voi scapa si de aceasta mica penalizare
    - in mod normal in cateva zile, o saptamana ar trebui sa inceapa sa isi revina, iar in 2 luni sa fie cum a fost inainte
    Daca mai aveti intrebari va raspund, nu o sa dezvalui cateva detalii pentru ca cei de la concurenta urmaresc cu atentie ce spun pe aici

Reputatie:
    100
    Data înscrierii
    8th July 2006
    Locaţie
    Galati
    Vârstă
    47
    Posturi
    5.993
    Putere Rep
    100

Implicit

Dupa 2 saptamani din total 74.989 pagini trimise in sitemap au fost indexate 71.516 (de) adrese URL în indexul web

Pagina 1 din 3 123 UltimulUltimul

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Transfer domeniu + host
    De valentin în forumul Hosting
    Răspunsuri: 4
    Ultimul Post: 19th October 2011, 00:16
  2. Transfer domeniu.ro
    De imagini în forumul Bar, lobby...
    Răspunsuri: 1
    Ultimul Post: 5th October 2011, 00:25
  3. Transfer domeniu de la aruba.it la godaddy
    De alias74 în forumul Domenii
    Răspunsuri: 1