23rd October 2011, 23:43
4 out of 4 members found this post helpful.
Transfer PR si trafic de la domeniu vechi la domeniu nou
Au mai fost cateva intrebari pe forum referitor la faptul daca atunci cand iti schimbi domeniul iti pierzi sau nu PR, cum se modifica traficul.
Astazi in jurul orei 16 am schimbat domeniul la site-ul meu de suflet, si asfel site-ul sarcina-nasterea.ro a devenit mamicamea.ro
Ce am facut?
- Pentru a numai aparea potentiale (si asa au aparut unele mici probleme la diverse scripturi, dar la un site de complexitate mica nu se intampla) probleme de modificat baze de date, structura interna in setari site, cale acces la diferite fisiere pe server, am schimbat domeniul principal al contului de gazduire cu noul domeniu. Se poate face asta doar daca aveti server dedicat, VPS sau cont de reseler(cred), daca nu ceri asta la hosting sa o faca ei (preferabil ca sunt destule setari de facut)
- Am facut un redirect 301 din htaccess
- Am definit in WMT mutarea domeniului (din meniul modificare adresa, setezi la ambele site-uri ca esti proprietar si in varianta cu www si fara www)
Rezultate
Pentru testare PR am folosit bara de la Google, eu o consider cea mai de incredere, nu neaparat cea mai buna, si alte cateva pluginuri SEO ce le am instalate in browsere
- La peste 60% din paginile verificate de mine, PR sa transferat in cateva minute, la pagina principala aproape instantaneu (am reusit sa ma uit doar la 2 minute dupa trasferul domeniului, dar PR era deja transferat)
- Sunt cateva pagini la care este afisat in N/A
- la IBL nu sa transferat inca nimic
- Traficul nu pare sa se fi modificat, dar trebuie sa vedem cum evolueaza traficul si in zilele urmatoare, cand va fi actualizat noul domeniu si in sherps
- in WMT datele nu au fost inca actualizate, a reluat automat setarile cu cele 5 fisiere sitemap setate pt vechiul domeniu, dar nu imi arata inca in ce procent au fost indexate (la vechiul domeniu peste 95% din ce am introdus era indexat)
- ma astept la o scadere de trafic, deoarece 60% din vizitatorii mei sunt returning, si este posibil, daca nu recunosc numele domeniului, sa nu mai intre pe site, dar sper ca in 1-3 luni sa se obisnuiasca cu noul nume.
O sa mai trec aici eventualele observatii
Astept si alte intrebari sau pareri
Ultima modificare făcută de lovelife; 23rd October 2011 la 23:55.
Nu ma pricep la SEO dar ma bag in seama