Rezultate 1 la 8 din 8

Subiect: Analiza site-uri penalizate de Penguin - EMD vs Domenii Normale

danielicb este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    36
    Data înscrierii
    4th February 2011
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    38
    Posturi
    440
    Putere Rep
    36

Implicit Analiza site-uri penalizate de Penguin - EMD vs Domenii Normale

Salutare,

Vreau sa fac o analiza a mai multor domenii penalizate de Google Penguin sau EMD Update. Am facut un https://docs.google.com/spreadsheet/...UhiOVY3MVNud1E spreadsheet in google docs, il puteti accesa de aici. Sunt 3 taburi, unul pentru EMD, PEMD (partial EMD) si unul pentru domenii normale.

Nu stiu daca toti vreti sa va publicati domeniile aici, dar nimeni nu va sti care ale cui sunt. As vrea sa fie macar 15-20 de domenii pe care sa le analizez Offpage si sa incerc sa gasesc caracterestici ale profilelor de linkuri pe care site-urile le au in comun. Cred ca vom avea toti de invatat cate ceva.

Daca sunt multe analiza va dura ceva timp, asa ca o sa va rog sa aveti rabdare .

PS: daca nu sunteti de acord mi le puteti lasa prim PM. Cum credeti.

Tooluri pe care o sa le folosesc: MajesticSEO, OSE, aHrefs, SpyGlass.
    SEOarch.ro - Strategii si Tehnici de Optimizare. SEO nu inseamna SPAM.

remy este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    24
    Data înscrierii
    31st July 2012
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    38
    Posturi
    145
    Putere Rep
    24

Implicit

Daniel, o sa iti dau si eu ceva pe PM. Multumesc si astept sa vad ce iese din analiza ta .

Reputatie:
    36
    Data înscrierii
    4th February 2011
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    38
    Posturi
    440
    Putere Rep
    36

Implicit

Am primit 8 site-uri, as vrea sa ajung macar la 15. In felul asta cred ca pot trage niste concluzii mai bune. Site-urile nu o sa le fac publice. Daca tot sunt penalizate, este posibil sa ramana asa multa vreme...

Reputatie:
    36
    Data înscrierii
    4th February 2011
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    38
    Posturi
    440
    Putere Rep
    36

7 out of 7 members found this post helpful.

Implicit

Am reusit sa termin analiza. In total au strans 32 de site-uri. Cei care mi-ati trimis site-uri pe PM va rog sa ma intrebati despre ele. Nu mai stiu exact ce site-uri de la cine am luat.

Analiza 32 Site-uri Penalizate de Penguin

Am tras si niste concluzii interesante, sunt la sfarsitul articolului.

Tom
    Tom este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    129
    Data înscrierii
    25th September 2010
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    47
    Posturi
    3.169
    Putere Rep
    129

3 out of 3 members found this post helpful.

Implicit

Comentarii:

"Daca aveti cuvantul principal in titlu, H1-H2 si meta descriere, eu cred ca este foarte evident, atat pentru motoare cat si pentru utilizatori, pentru ce cuvant este relevanta pagina. Din acest motiv nu cred ca mai conteaza cu ce ancora linkuiesc pagina respectiva.

Am domeniu ceasurioriginale.com, trimit linkuri cu lenjerie intima, anvelope iarna, carnati plescoi, ..... urc pe ceasuri originale? Asta sa inteleg din ce ai scris mai sus?

A existat un site care pe cuvantul principal a scazut de pe locul 3 pe locul 9, deci nu toate penalizarile facute de Penguin sunt drastice.

A fost pinguin sau Panda? Sau un motiv complet diferit de pinguin?

Eu de ex am avut 3 linkuri ascunse intr-un site, si nu intelegeam de ce cade. Am scos linkurile ascunse si am urcat la "loc".
    Am schimbat contentul pe pagina, am cazut! Nu era nici pinguin nici panda!
    Cade netul 1 zi, cum a fost astazi. Google imi da un "-", dar pt 2-3 zile. Nu e penalizare!
    Sunt convins ca nu era penalizare de pinguin, pt cele 6 pozitii. Putea sa fie chiar un dance, in ziua analizei!

Faceti o analiza amanuntita a competitorilor,

Sincer? E cea mai mare greseala pe care o poti face in seo. Am facut-o si eu la inceput, dar dupa 2 ani, am inteles ca analiza concurentei e o mare greseala. Concurenta iti stabileste TIE STRATEGIA SEO! Gresit! parerea mea.
    Ce se intampla daca concurenta primeste penalizare, la 3 luni dupa ce ai "lucrat" la fel ca ei? Tu ce faci? Dai vina pe concurenta?
    Ce se intampla daca copiezi linkurile concurentei (90% seo in romania), si concurenta la update pande 6.5 sau pinguin 8.5 primeste penalizare. Tu ce faci? Dai vina pe concurenta?

SEO nu se copiaza! Ce a mers acum 1 an, NU mai merge! Ce acum pare ok, maine nu mai e. Linkurile concurentei (loc 1) nu iti garanteaza tie ca obtii acesi pozitie si mai ales ca NU esti PENALIZAT o data cu el! Nu aveti site-uri identice, cod, content, nr pagini, diversitate content..... ca sa "analizezi" concurenta!

Stiu minim 6 nise unde loc 1 a disparut! Si dupa el, multi altii. Fix din cauza "analizei concurentei". E de ajuns un raport pentru loc 1, si se aplica penalizarea!

Ia in calcul:

Raport Google = concurenta!
    Definitia Brand = XX in 95% din cazuri nu e brand! X e brand. Cand anchorele vin pe "brand", iar brandul il definesti ca : ceasuri originale, atunci e gresit! ceasurioriginale.com NU e brand! ceasog.com e brand!
    ...................

Nu-ti mai scriu, ca te superi pe mine, si nu vreau asta!

Felicitari pentru analiza, am vrut doar sa explic cateva "constante" importante care lipsesc.
    Nu trimite PM cu intrebari, posteaza pe forum! Nu ofer sfaturi, audit sau raspunsuri pe PM.

Reputatie:
    36
    Data înscrierii
    4th February 2011
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    38
    Posturi
    440
    Putere Rep
    36

Implicit

Citat Postat în original de Tom Vezi Post
    Comentarii:

"Daca aveti cuvantul principal in titlu, H1-H2 si meta descriere, eu cred ca este foarte evident, atat pentru motoare cat si pentru utilizatori, pentru ce cuvant este relevanta pagina. Din acest motiv nu cred ca mai conteaza cu ce ancora linkuiesc pagina respectiva.

Am domeniu ceasurioriginale.com, trimit linkuri cu lenjerie intima, anvelope iarna, carnati plescoi, ..... urc pe ceasuri originale? Asta sa inteleg din ce ai scris mai sus?
    Asta ar fi culmea, nu cred ca va face nimeni asta niciodata. Nu asta trebuia sa se inteleaga de acolo (poate ca nu am fost eu foarte explicit). Atat timp cat ai cuvantul ala pus unde trebuie, nu cred ca mai este nevoie de sute/mii de linkuri cu aceeasi ancora. Poti sa pui ancore goale cu http:// domeniu.ro de ex. Te ajuta la fel de mult si alea.

A existat un site care pe cuvantul principal a scazut de pe locul 3 pe locul 9, deci nu toate penalizarile facute de Penguin sunt drastice.

A fost pinguin sau Panda? Sau un motiv complet diferit de pinguin?

Eu de ex am avut 3 linkuri ascunse intr-un site, si nu intelegeam de ce cade. Am scos linkurile ascunse si am urcat la "loc".
    Am schimbat contentul pe pagina, am cazut! Nu era nici pinguin nici panda!
    Cade netul 1 zi, cum a fost astazi. Google imi da un "-", dar pt 2-3 zile. Nu e penalizare!
    Sunt convins ca nu era penalizare de pinguin, pt cele 6 pozitii. Putea sa fie chiar un dance, in ziua analizei!
    Nu este vorba de dance aici. Site-ul ala a stat un an de zile pe pozitia 3-4, aici mai dansa din cand in cand. La ultimul penguin a scazut dupa 3 pe 9. Unui client de-al meu, Penguin a penalizat un singur cuvant cheie pe o pagina interna. Dupa locul 5 a scazut pe 16-17. Am scos niste ancore si 3 linkuri sitewide si am revenit pe prima pagina pe pozitia 5-7, dansa aici. Acum este pe 2 pe acel cuvant de 1 luna de zile.

Sincer? E cea mai mare greseala pe care o poti face in seo. Am facut-o si eu la inceput, dar dupa 2 ani, am inteles ca analiza concurentei e o mare greseala. Concurenta iti stabileste TIE STRATEGIA SEO! Gresit! parerea mea.
    Ce se intampla daca concurenta primeste penalizare, la 3 luni dupa ce ai "lucrat" la fel ca ei? Tu ce faci? Dai vina pe concurenta?
    Ce se intampla daca copiezi linkurile concurentei (90% seo in romania), si concurenta la update pande 6.5 sau pinguin 8.5 primeste penalizare. Tu ce faci? Dai vina pe concurenta?

SEO nu se copiaza! Ce a mers acum 1 an, NU mai merge! Ce acum pare ok, maine nu mai e. Linkurile concurentei (loc 1) nu iti garanteaza tie ca obtii acesi pozitie si mai ales ca NU esti PENALIZAT o data cu el! Nu aveti site-uri identice, cod, content, nr pagini, diversitate content..... ca sa "analizezi" concurenta!
    Nu concurenta iti stabileste tie strategia SEO ci tu o faci in functie de ce au facut ei. Acum tu daca vezi ca ala de pe locul 1 e acolo cu 70% ancore in exact match, 50% directoare slabe, 30% comentarii si 10% alte porcarii, nu te apuci sa faci si tu la fel. Inseamna ca faci SEO degeaba. Prin analiza concurentei iti stabilesti niste obiective clare si iti faci niste pasi pe care sa ii urmezi pentru a ajunge pe pagina 1. Poti sa faci lucrurile mai bine ca ei? Cu siguranta. De asta eu zic ca e foarte important sa stii cu cine te bati. Daca nu fac o analiza a concurentei, sa estimez cat de cat un timp, un nr de linkuri, root domains, cum pot sa ma apuc sa ma bat cu emag.ro(am exagerat aici) sau alt domeniu puternic din orice nisa?

Ideea este sa stii ce au facut ei inainte, ca iti dai seama usor daca au facut ceva bine sau daca sunt acolo prin buna vointa lui Google. Nici o astfel de analiza nu este exacta, nici nu are cum sa fie vreodata. Eu am folosit asta de 3 ori pana acum si de fiecare data mi-a fost de folos.

Stiu minim 6 nise unde loc 1 a disparut! Si dupa el, multi altii. Fix din cauza "analizei concurentei". E de ajuns un raport pentru loc 1, si se aplica penalizarea!

Ia in calcul:

Raport Google = concurenta!
    Definitia Brand = XX in 95% din cazuri nu e brand! X e brand. Cand anchorele vin pe "brand", iar brandul il definesti ca : ceasuri originale, atunci e gresit! ceasurioriginale.com NU e brand! ceasog.com e brand!
    ...................

Nu-ti mai scriu, ca te superi pe mine, si nu vreau asta!

Felicitari pentru analiza, am vrut doar sa explic cateva "constante" importante care lipsesc.
    Am vazut si eu nise in care au zburat site-uri care stateau de multa vreme pe locul 1 sau 2. Vreo 3 site-uri in total. Raport nu am facut niciodata si probabil ca nu o sa fac prea curand. M-am mai gandit la asta sincer sa fiu, da' nu prea mi se pare fair play. ceasurioriginale.com nu e brand... Ancora asta e de 10 ori mai buna decat "ceasuri originale". eu as folosi-o pe aia. Ancora pe brand ai putea folosi CeasuriOriginale sau CeasuriOriginale.com, sau imi pot asocia CeasuriOriginale.com cu numele meu si sa primesc linkuri cu ancora Daniel. E perfect legitim.

Puteai sa scrii orice si oricat, sunt parerile tale si le respect. Si cu SEO asta fiecare vede in felul lui si toti au dreptate si nici unul nu are dreptate. Sper ca raspunsurile mele se masoara intrebarilor tale

Mersi si pentru apreciere, sunt sigur ca nu e cea mai tare analiza facuta, dar e ceva in plus ce multi nu au facut. Concluziile mie mi sunt destul de clare: Penguin e subiectiv in functie de nisa, cuvant cheie, nr de cautari lunare.. E un algoritm care trateaza cu siguranta multi mai multi factori, factori la care probabil ca nici nu ne gandim sau nici nu stim ca exista.

remy este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    24
    Data înscrierii
    31st July 2012
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    38
    Posturi
    145
    Putere Rep
    24

Implicit

Analiza foarte ok din punctul meu de vedere. Felicitari pentru rabdare si pentru volumul de munca depus.
    Totusi nu stiu daca merge sa spui ca pinguinul e subiectiv Mai degraba ar merge ca nu e corect propagat si gasesti tot felul de contraargumente si de site-uri care sunt sus facand lucruri old scholl sa le spunem .

@Tom: Contraargumentele tale sunt corecte dar duse un pic la extrem din punctul meu de vedere.
    Am domeniu ceasurioriginale.com, trimit linkuri cu lenjerie intima, anvelope iarna, carnati plescoi, ..... urc pe ceasuri originale
    Eu mai degraba as intelege sa nu abuzezi de anchor text si sa aduci exclusiv linkuri pe ce te doare cel mai tare. Nu cred ca se gandea sa recomande cuiva sa aduca linkuri pe carnati de plescoi.
    Ce se poate reprosa e ca a spus incomplet si nu a zis exact cum ar trebui sa varieze (recomandarea lui)

Sincer? E cea mai mare greseala pe care o poti face in seo.
    Nu zice in analiza lui sa faca tot ce a facut concurenta, dar cu siguranta in ce a facut concurenta vei gasi si lucruri bune si potential ok de promovare pentru tine.
    Eu de exemplu lucrez in paralel pe foarte multe nise si concurenta ma ajuta foarte mult.
    Nu te iei dupa aia care sunt "penalizabili" dar poti sa iei lucrurile bune de la ceilalti care sunt in fata ta.
    Poate ai o afacere locala si de la competitorii tai gasesti mai repede resurse de promovare corecta decat sa pierzi foarte mult timp descoperind prin alte metode.
    Asta nu inseamna ca eu copiez ce a facut altul din punctul meu de vedere.

Reputatie:
    36
    Data înscrierii
    4th February 2011
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    38
    Posturi
    440
    Putere Rep
    36

Implicit

Citat Postat în original de remy Vezi Post
    Eu mai degraba as intelege sa nu abuzezi de anchor text si sa aduci exclusiv linkuri pe ce te doare cel mai tare. Nu cred ca se gandea sa recomande cuiva sa aduca linkuri pe carnati de plescoi.
    Ce se poate reprosa e ca a spus incomplet si nu a zis exact cum ar trebui sa varieze (recomandarea lui)
    Aici e problema, ca nu exista formula magica. Am spus asta in articol. Depinde de la cuvant la cuvant, de la nisa la nisa, de la site la site. In analiza de aia am facut si o medie, ca sa incerc sa trag niste concluzii. Cum am spus si in articol am descoperit tot felul de motive de penalizare. Unele din cauza ancorelor, altele din cauza tipurilor de linkuri, altele pt scheme de linkuri. Erau 2 site-uri care aveau in jur de 200 de root domains si 30 de ipuri. Cum pot sa generalizez? Generalizez simplu: zic ca au facut spam si cam atat.

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Domenii vechi/cunoscute PR0 - ANALIZA !
    De take me away în forumul Bar, lobby...
    Răspunsuri: 6
    Ultimul Post: 30th May 2007, 15:48
  2. Cel.ro si eMAG.ro penalizate in trafic.ro
    De Ovidiu Lixandru în forumul Comert electronic, e-Commerce
    Răspunsuri: 20
    Ultimul Post: 29th September 2006, 19:26
  3. linkuri penalizate de google
    De meetzah în forumul Discutii generale privind optimizarea si motoarele de cautare
    Răspunsuri: 7
    Ultimul Post: 14th November 2005, 15:23

Permisiuni postare

• Nu puteţi posta subiecte noi.
  • Nu puteţi răspunde la subiecte
  • Nu puteţi adăuga ataşamente
  • Nu puteţi modifica posturile proprii
  •