21st November 2012, 18:45
7 out of 7 members found this post helpful.
Am reusit sa termin analiza. In total au strans 32 de site-uri. Cei care mi-ati trimis site-uri pe PM va rog sa ma intrebati despre ele. Nu mai stiu exact ce site-uri de la cine am luat.
Analiza 32 Site-uri Penalizate de Penguin
Am tras si niste concluzii interesante, sunt la sfarsitul articolului.
SEOarch.ro - Strategii si Tehnici de Optimizare. SEO nu inseamna SPAM.
21st November 2012, 21:13
3 out of 3 members found this post helpful.
Comentarii:
"Daca aveti cuvantul principal in titlu, H1-H2 si meta descriere, eu cred ca este foarte evident, atat pentru motoare cat si pentru utilizatori, pentru ce cuvant este relevanta pagina. Din acest motiv nu cred ca mai conteaza cu ce ancora linkuiesc pagina respectiva.
Am domeniu ceasurioriginale.com, trimit linkuri cu lenjerie intima, anvelope iarna, carnati plescoi, ..... urc pe ceasuri originale? Asta sa inteleg din ce ai scris mai sus?
A existat un site care pe cuvantul principal a scazut de pe locul 3 pe locul 9, deci nu toate penalizarile facute de Penguin sunt drastice.
A fost pinguin sau Panda? Sau un motiv complet diferit de pinguin?
Eu de ex am avut 3 linkuri ascunse intr-un site, si nu intelegeam de ce cade. Am scos linkurile ascunse si am urcat la "loc".
Am schimbat contentul pe pagina, am cazut! Nu era nici pinguin nici panda!
Cade netul 1 zi, cum a fost astazi. Google imi da un "-", dar pt 2-3 zile. Nu e penalizare!
Sunt convins ca nu era penalizare de pinguin, pt cele 6 pozitii. Putea sa fie chiar un dance, in ziua analizei!
Faceti o analiza amanuntita a competitorilor,
Sincer? E cea mai mare greseala pe care o poti face in seo. Am facut-o si eu la inceput, dar dupa 2 ani, am inteles ca analiza concurentei e o mare greseala. Concurenta iti stabileste TIE STRATEGIA SEO! Gresit! parerea mea.
Ce se intampla daca concurenta primeste penalizare, la 3 luni dupa ce ai "lucrat" la fel ca ei? Tu ce faci? Dai vina pe concurenta?
Ce se intampla daca copiezi linkurile concurentei (90% seo in romania), si concurenta la update pande 6.5 sau pinguin 8.5 primeste penalizare. Tu ce faci? Dai vina pe concurenta?
SEO nu se copiaza! Ce a mers acum 1 an, NU mai merge! Ce acum pare ok, maine nu mai e. Linkurile concurentei (loc 1) nu iti garanteaza tie ca obtii acesi pozitie si mai ales ca NU esti PENALIZAT o data cu el! Nu aveti site-uri identice, cod, content, nr pagini, diversitate content..... ca sa "analizezi" concurenta!
Stiu minim 6 nise unde loc 1 a disparut! Si dupa el, multi altii. Fix din cauza "analizei concurentei". E de ajuns un raport pentru loc 1, si se aplica penalizarea!
Ia in calcul:
Raport Google = concurenta!
Definitia Brand = XX in 95% din cazuri nu e brand! X e brand. Cand anchorele vin pe "brand", iar brandul il definesti ca : ceasuri originale, atunci e gresit! ceasurioriginale.com NU e brand! ceasog.com e brand!
...................
Nu-ti mai scriu, ca te superi pe mine, si nu vreau asta!
Felicitari pentru analiza, am vrut doar sa explic cateva "constante" importante care lipsesc.
Nu trimite PM cu intrebari, posteaza pe forum! Nu ofer sfaturi, audit sau raspunsuri pe PM.