Eu sunt de alta parere.
Este posibil ca google sa nu fi ajuns asa de des prin acele linkuri noi create si nu prea a avut ce sa puna in SERPs de la tine.
Nu cred ca 6000 pagini cu 404 produce o filtrare si te aduce in jos.
Spre exemplu eu am avut profilele utilizatorilor la inceput de forma asta :
www.fireangel.biz/utilizatori.php?fireangel=liviu_liboy
Am optimizat paginile si eventual am optimizat si linkurile si am ajuns la o noua forma de genul:
www.fireangel.biz/poze.php?sex=baieti&matrimoniale=Alba&fireangel=li viu_liboy
Dupa cum se poate observa din Google au fost ambele indexate ok,singura diferenta fiind doar titlul ,meta description si linkul:
aici
Acele pagini, au in partea de jos o afisare random a membrilor,astfel la orice incarcare pagina este "diferita" din pctdv al G cu pagina initiala ("utilizatori.php?fireangel=liviu_liboy")
Daca am fost filtrat pentru asa ceva?
Nici vorba.Pozitia 5 in serps pt "Matrimoniale Aiud" aici
Prima data am avut in jur de 5000 pagini cu 404.Cam in 3-4 luni au ramas 500 (in index)si de atunci tot asa au stat in G.
Am facut si redirectare 301 ,au disparut din webmaster tool , dar in index tot acolo sunt.
Sfatul meu este sa optimizezi dpdv seo cat mai bine acele pagini(nu ma refer la backlinkuri) si o sa iti revii, si cel mai important adauga in jur de 50 de linkuri interne care sa apara random fiindca au efect mai mare pt multe pagini.
Pe langa astea 50 adauga cam 5-6-7... linkuri care sa mearga ordonat din pagina in pagina,in sensul ca linkul la pagina curenta sa fie primul in aceasta coloana si urmatoarele linkuri sa fie pt paginile urmatoare.
Ele vor avea o eficienta in jur de 70%,adica 70% din pagini vor fi indexate mai des.
Mie mi-a mers destul de bine zic eu. Am reusit sa indexez cam 80 000 pagini iintr-o luna si pentru 1/6 din ele a mai trecut odata.
Bafta
PS: precizez faptul ca am "reusit" sa fac 3 optimizari pe astfel de pagini.
Pe scurt am schimbat din link "matrimoniale=alba" in matrimoniale=aiud,(am schimbat judetul cu localitatea) si mi-a iesit pt cateva mii de pagini a 3-a schimbare.Pentru aceasta pagina inca nu....

Răspunde cu citat