Pagina 1 din 3 123 UltimulUltimul
Rezultate 1 la 10 din 21

Subiect: situatia mea, intrebarile mele

username este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    31
    Data înscrierii
    14th May 2008
    Vârstă
    45
    Posturi
    42
    Putere Rep
    31

Implicit situatia mea, intrebarile mele

Salut. Este prima oara cand postez dar urmaresc acest forum de mai mult timp si cred ca aici voi gasi ajutorul de care am nevoie pentru care va multumesc anticipat.

Am un domeniu pe care as vrea sa instalez 3 bloguri de genul domeniu.com/blog1, domeniu.com/blog2 si domeniu.com/blog3. Toate cele trei bloguri vor functiona pe platforme wordpress avand o baza de date comuna dar teme diferite (deci sunt 3 wordpresuri diferite, fiecare in cate un director separat pe ftp). As vrea ca pagina principala (domeniu.com) sa fie un index al celor 3 bloguri, urmand sa contina printre altele ultimele posturi din fiecare din cele 3 bloguri. As vrea in linii mari sa ma ajutati sa imi dau seama cum este optim sa optimizez tot site-ul si cele 3 bloguri in special, raspunzand la urmatoarele intrebari:

1. in conditiile in care cele 3 bloguri au teme diferite este cazul sa inscriu in motoare de cautare / dmoz etc site-ul in sine sau fiecare din cele 3 bloguri separat?

2. la google webmasters bag adresa site-ului domeniu.com sau fiecare din adresele celor 3 bloguri?

3. intentionez sa folosesc pentru fiecare blog un plugin de generare a sitemapului. Este bine sa am 3 sitemap-uri?

4. Este suficient sa generez un robots.txt de domeniul principal cu follow *?

Va multumesc pentru raspunsurile voastre si pentru orice sugestie suplimentara.

Netul este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    46
    Data înscrierii
    5th January 2006
    Locaţie
    Iasi
    Vârstă
    46
    Posturi
    1.065
    Putere Rep
    46

Implicit

Daca sunt bloguri diferite, din domenii diferite, de ce nu faci 3 subdomenii?

Bogdan Citoiu este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    34
    Data înscrierii
    15th November 2006
    Locaţie
    Timisoara
    Vârstă
    39
    Posturi
    518
    Putere Rep
    34

Implicit niste sfaturi...

si eu as face cu subdomenii: blog1. domeniu. ro, etc.
    google vede sudomeniul ca un domeniu separat, poti sa le promovezi individual fara probleme.
    unele directoare nu accepta o pagina subdomeniu. domeniu. ro sau domeniu. ro/dir/

1. inscrii (si faci rost de legaturi) fiecare blog in parte, cu cuvinte cheie, descrieri... fiecare blog are tema lui si fiecare trebuie promovat separat.
    2. 3. 4. tratezi cele 3 bloguri ca 3 site-uri diferite... fiecare inscris in webmasters, fiecare cu sitemap-ul lui, robots.txt
    Strazi si obiective din orasul Timisoara localizate pe Harta Timisoara.

startblog este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    31
    Data înscrierii
    22nd December 2007
    Locaţie
    Constanta, Romania
    Posturi
    297
    Putere Rep
    31

Implicit

Cel mai bine ar fi sa instalez platforma wordpress mu (multi user) Este simplu de administrat, poti sa faci cate subdomenii si bloguri au loc pe host si nu trebuie sa instalezi separat fiecare platforma, plus ca "au un index" pe main site cu most recent sau ceva de genul.

thefan este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    36
    Data înscrierii
    30th December 2006
    Locaţie
    Oradea
    Vârstă
    48
    Posturi
    1.433
    Putere Rep
    36

Implicit

Citat Postat în original de bogdi99 Vezi Post
    si eu as face cu subdomenii: blog1. domeniu. ro, etc.
    google vede sudomeniul ca un domeniu separat, poti sa le promovezi individual fara probleme.
    unele directoare nu accepta o pagina subdomeniu. domeniu. ro sau domeniu. ro/dir/
    Exact ca si in cazul meu - doizero.net e domeniul principal, pe care am mai multe bloguri tematice (pe subdomeniu) iar pe domeniul cu veveve am adunat continutul celorlalte tot cu un wordpress. Subdomeniile au PR diferit, sunt promovate in diferite masuri.
    Producător de content SEO în engleză. SEO de voie, de nevoie.

Reputatie:
    31
    Data înscrierii
    14th May 2008
    Vârstă
    45
    Posturi
    42
    Putere Rep
    31

Implicit

In primul rand multumesc celor care mi-au raspuns pana acum, desi recunosc ca nu sunt total lamurit.

Citat Postat în original de startblog Vezi Post
    Cel mai bine ar fi sa instalez platforma wordpress mu (multi user) Este simplu de administrat, poti sa faci cate subdomenii si bloguri au loc pe host si nu trebuie sa instalezi separat fiecare platforma, plus ca "au un index" pe main site cu most recent sau ceva de genul.
    Ideea este ca blogurile le-am instalat deja, folosind Wordpress-ul standard, acum eram deja in perioada de optimizare. Probabil nu m-am exprimat foarte clar in primul post. Am spus ca este vorba de 3 bloguri pentru simplul fapt ca folosesc platforma Wordpress. Este de fapt vorba de 3 mini site-uri hostate pe acelasi domeniu. Nu am nevoie de o platforma multi-user, deci nu stiu daca MU este sau nu solutia cea mai buna. Toate cele 3 mini site-uri sunt administrate de mine si, daca o sa mai apara useri pe viitor, ei vor fi doar "editorialisti" la cele 3 mini site-uri.

Intr-adevar, recunosc ca nu m-am gandit prea mult in momentul in care am ales domeniu.com/blog1 in loc de blog1.domeniu.com. Citisem aici pe forum ca google le vede similar, deci nu am depus prea mult efort ca sa gandesc solutia optima. Blogurile sunt deja sub forma domeniu.com/blog1 si am inceput deja o mica campanie de IBL-uri. Se mai poate acum sa schimb chestia asta si sa adopt ideea de subdomenii? Pot cumva sa fac un permanent redirect de la domeniu.com/blog1 la blog1.domeniu.com si sa continui munca asa cum am inceput-o?

Multumesc

Reputatie:
    36
    Data înscrierii
    30th December 2006
    Locaţie
    Oradea
    Vârstă
    48
    Posturi
    1.433
    Putere Rep
    36

Implicit

Poti face un redirect 301 de la domeniu.tld/blog1 la blog1.domeniu.tld, unde 301 inseamna "moved permanently".
    Dupa cate am inteles, e mai bine cu subdomenii dpdv google ca le vede ca domenii diferite. Dar, in orice caz, decizia iti apartine.

Reputatie:
    31
    Data înscrierii
    14th May 2008
    Vârstă
    45
    Posturi
    42
    Putere Rep
    31

Implicit

Citat Postat în original de thefan Vezi Post
    Exact ca si in cazul meu - doizero.net e domeniul principal, pe care am mai multe bloguri tematice (pe subdomeniu) iar pe domeniul cu veveve am adunat continutul celorlalte tot cu un wordpress. Subdomeniile au PR diferit, sunt promovate in diferite masuri.
    Ai instalat platforma de mai multe ori sau folosesti MU asa cum s-a sugerat mai devreme? Nici in cazul tau n-as prea vedea motive sa fi instalat MU...

Reputatie:
    36
    Data înscrierii
    30th December 2006
    Locaţie
    Oradea
    Vârstă
    48
    Posturi
    1.433
    Putere Rep
    36

Implicit

Am instalat platforma de mai multe ori.
    Ideile de subdomenii au venit pe rand, ulterior am adunat toate feed-urile pe doizero.net.

psaico este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    19th January 2008
    Locaţie
    Cluj Napoca
    Vârstă
    37
    Posturi
    250
    Putere Rep
    0

Implicit

multi o sa-ti recomande aceasi chestie:
    foloseste subdomenii !
    Blog personal: www.psaico.info
    Te scoate din casa: www.clujlife.com

Pagina 1 din 3 123 UltimulUltimul

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Cum pot dovedi ca sunt ale mele?
    De Cristi G în forumul Continut web
    Răspunsuri: 14
    Ultimul Post: 25th January 2010, 16:00
  2. Respectele mele
    De JoeDirt în forumul Prezentare forumisti
    Răspunsuri: 4
    Ultimul Post: 10th August 2009, 13:25
  3. Cat de grava e situatia?
    De ciprian2006 în forumul Google
    Răspunsuri: 4