30th August 2016, 23:30
1 out of 1 members found this post helpful.
Advertoriale/Link-uri cumparate prin Gmail.
Salut baieti,
De cateva saptamani nu-mi da pace o ipoteza si anume ca Google ar putea vedea in GMAIL "comenzile" de advertoriale pe care le trimit anumitor redactori/site-uri pe care vreau sa cumpar si cu care comunic prin contul lor de gmail.
Practic ma gandesc ca daca editorul/bloger-ul respectiv are cont de gmail, in momentul in care eu trimit documentul cu articolul Google poate vedea ca, continutul nu exista indexat si ca dupa in mail exista anumite taguri ca si cont de paypal, plata, sume + simbolul sumei .. etc. si poate deduce ca acel articol este postat in baza unei plati deci ca este advertorial (mai ales daca acel editor/blogger vinde multe advertoriale .. etc.).
Repet, e doar o ipoteza, nu vreau sa par interesant ci doar pun o intrebare care nu stiu cat de reala poate fi in acest moment dar pe care noi ca si seo-isti ar fi bine sa o luam in calcul pe viitor.
31st August 2016, 08:16
1 out of 1 members found this post helpful.
Google îți citește mailurile. Să nu cumva să credeți că nu o face si sa nu cumva să credeți că nu v-ați dat acordul atunci când ați creat contul.
Totuși, citirea asta este mai mult în scopuri publicitare, ca să știe ce add-uri să vă servească.
Nu cred că citește ca să te prindă atunci când cumperi linkuri.
Ca sa fi sigur vorbește codat. În loc de "cumpărare link" zi "plantare"
)
3rd September 2016, 19:40
2 out of 2 members found this post helpful.

Postat în original de
tiroid
e f.clar ca Google se foloseste si se va folosi de orice arma ca sa combata vanzarile de links.
Mie nu mi-e așa de clar; mai mult, algoritmul a devenit din ce in ce mai secret. Daca mai aveam niste indicii cu PR, acum nu ne mai raman decat rezultatele din serps, metricii de la terti si sa ne dam cu parerea.
Eu observ urmatorul lucru:
- reclame sus si jos
- primul apare de 2-3 ori
- daca e cazul, apare un video youtube (asta e singurul site care are un snippet video)
- daca se poate, o pagina de facebook
Pentru putinele locuri ramase, se bate cam multa lume. In primul rand, fara sa cumperi link-uri, n-ai cum intra acolo. In al doilea rand, nimeni nu baga bani in link-uri daca nu serveste o pagina relevanta. So, tot ce e in prima pagina e relevant si business-ul merge brici. De ce ar risca un scandal ca a umblat prin emailuri, scandal care ar putea sa-i trimita in istoria Internetului?
Eu cred ca-ti faci probleme degeaba. Si daca tot nu poti sa dormi, ia drobul de sare de pe horn si fa-ti un cont yahoo!