Cu multi ani in urma am facut un site in 5 limbi. Munca inutila, doar ca am mai invatat cate ceva.
De curant o cucoana mi-a solicitat un site pe .ro cu varianta in engleza (are ea niste parteneri straini). In zadar am incercat sa o conving ca intretinerea site-ului e grea, nu m-a ascultat. Partea de programare se face repede, mai ales cu un framework. Dupa... au intrat partenerii de s-au rupt; in cele din urma l-a abandonat si merge inainte cu pagina de facebook.
Am prieteni pe facebook din china, coreea, india, bulgaria (adica de acolo de unde si caracterele sunt altfel) si le citesc postarile fara probleme. Pe tripadvisor citesc recenzii din toate limbile si de pe orice site arabesc pot afla ce ma intereseaza chiar daca nu are versiune intr-alta limba. Bineinteles ca nu cumpar nimic de pe un astfel de site.

Daca ai clienti straini, fie ca ai magazin online, site de hotel, agentie de turism organizatoare de tururi locale, un sistem de rezervari etc., atunci e musai sa-l faci si in engleza, mai ales modulul de plati. Daca nu, gandeste-te de 2 ori la ce munca te asteapta. Ai putea folosi resursele irosite pe partea de engleza pentru a-l face mai bun pe partea de ro. Sfatul meu e sa-l lasi doar pe ro.