Pagina 1 din 4 123 ... UltimulUltimul
Rezultate 1 la 10 din 35

Subiect: Verificare teorie "Query and Click Volume Experiment"

CalinB este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    26
    Data înscrierii
    20th January 2014
    Posturi
    447
    Putere Rep
    26

Lightbulb Verificare teorie "Query and Click Volume Experiment"

Va salut,

Am o idee, sa ne strangem mai multi sa verificam teoria asta: Query and Click Volume Experiment

Pot sa aduc 5-7 vizite de pe ip uri diferite, device uri diferite (3 telefoane din retele diferite, internetul de acasa si cel de la serviciu + wireless uri) pentru a verifica aceasta teorie.

Ar fi frumos sa ne strangem 5-10 oameni sa testem cu vreo 50 de clickuri daca un site urca... iar in felul acesta ne putem ajuta reciproc, in cazul in care rezultatele sunt pozitive.

In experimentul acela era vorba de 175-250 de clickuri si site-ul a urcat de pe pozitia 7 pe pozitia 1 in google. Ma gandesc ca pe .ro se vad rezultatele si cu un numar mai restrans de clickuri, mai ales daca testam un site de pe pagina 7-8.

Ce parere aveti?

gmc
    gmc este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    23
    Data înscrierii
    4th December 2013
    Posturi
    148
    Putere Rep
    23

Implicit

Ok, urci un site pe pozitia 1. Dar daca contentul din site nu este "considerat bun" de alti vizitatori, in timp vei cobori la pozitiile de unde ai urcat, indiferent cit te ajuta colegii/prietenii. Iar la nisele cu concurenta mare, nu sunt suficiente 50x10x10 clickuri...
    Succesul este ca si sarcina. Toata lumea te felicita, dar nimeni nu stie de cate ori ai fost f....

Reputatie:
    26
    Data înscrierii
    20th January 2014
    Posturi
    447
    Putere Rep
    26

Implicit

Nu vorbim de content aici, mor cand va aud cu asta, content content content. Eu propuneam un test, un site relativ simplu, cateva pagini, logic ca va avea contetul relevant pe keywordul testat.
    Ultima modificare făcută de CalinB; 9th May 2016 la 11:25.

Marius Cristian este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    53
    Data înscrierii
    14th January 2007
    Locaţie
    Bucuresti, Romania
    Posturi
    1.519
    Putere Rep
    53

1 out of 1 members found this post helpful.

Implicit

Citat Postat în original de CalinB Vezi Post
    In experimentul acela era vorba de 175-250 de clickuri si site-ul a urcat de pe pozitia 7 pe pozitia 1 in google. Ma gandesc ca pe .ro se vad rezultatele si cu un numar mai restrans de clickuri, mai ales daca testam un site de pe pagina 7-8.

Va fi extrem de suspect un numar mare de clickuri pentru un site de pe pagina 7-8.
    Mai credibil ar fi pentru un site din top (locurile 4-8).
    Puneti-va in locul acelui analist care a elaborat algoritmul : site de pe pagina 7 cu 175-250 de clickuri in timp ce toate paginile 5, 6 si 7 au 11 clickuri in total...
    LE: 11 in total fara siteul tinta.
    Ultima modificare făcută de Marius Cristian; 9th May 2016 la 11:27.

Reputatie:
    26
    Data înscrierii
    20th January 2014
    Posturi
    447
    Putere Rep
    26

Implicit

Citat Postat în original de Marius Cristian Vezi Post
    Va fi extrem de suspect un numar mare de clickuri pentru un site de pe pagina 7-8.
    Mai credibil ar fi pentru un site din top (locurile 4-8).
    Puneti-va in locul acelui analist care a elaborat algoritmul : site de pe pagina 7 cu 175-250 de clickuri in timp ce toate paginile 5, 6 si 7 au 11 clickuri in total...
    Da, ai dreptate. Hai atunci sa testam un site de pe locurile 4-8. Astfel ca si comunitate, putem face ceva util pt toti.

enzoloco este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    20
    Data înscrierii
    26th July 2015
    Locaţie
    Cluj-Napoca
    Vârstă
    45
    Posturi
    391
    Putere Rep
    20

Implicit

Experimentul asta îl poți face și singur. Durează mai mult, dar se poate. Iar rezultatele le vezi în câteva ore.
    Am încercat eu cu o pagină poziționată pe poziția 33 în serp. Am băgat hotspot. Am mers în modul incognito si după aproximativ 20 de clicuri/conectări urcasem pe 31 în curs de o oră.
    Nu m-am uitat mai departe să văd dacă s-ar păstrat poziția însă probabil că nu. Si, dacă aș fi continuat și în zilele următoare probabil că ajungeam pe pagina 2 în serp.
    Concluzie: funcționează. Postase @Robert un articol care cuprindea si experimentul asta, făcut de cineva care se pricepe mai bine.
    Ca să se păstreze poziția, sau să urce, numărul de vizite si timpul petrecut pe site de fiecare vizitator trebuie să fie constant în fiecare zi.
    Listare articole gratuit aici si aici

Reputatie:
    26
    Data înscrierii
    20th January 2014
    Posturi
    447
    Putere Rep
    26

Implicit

Citat Postat în original de enzoloco Vezi Post
    Experimentul asta îl poți face și singur. Durează mai mult, dar se poate. Iar rezultatele le vezi în câteva ore.
    Am încercat eu cu o pagină poziționată pe poziția 33 în serp. Am băgat hotspot. Am mers în modul incognito si după aproximativ 20 de clicuri/conectări urcasem pe 31 în curs de o oră.
    Nu m-am uitat mai departe să văd dacă s-ar păstrat poziția însă probabil că nu. Si, dacă aș fi continuat și în zilele următoare probabil că ajungeam pe pagina 2 în serp.
    Concluzie: funcționează. Postase @Robert un articol care cuprindea si experimentul asta, făcut de cineva care se pricepe mai bine.
    Ca să se păstreze poziția, sau să urce, numărul de vizite si timpul petrecut pe site de fiecare vizitator trebuie să fie constant în fiecare zi.
    Degeaba ai folosit incognito, ip ul a ramas acelasi
    Exact la experimentul postat de Robert ma refeream, daca dai click pe link vezi asta
    Nu il pot face singur, fiindca e ok sa fie cat mai natural, device uri diferite, ip uri diferite, timp diferit petrecut pe site, etc. Nu vreau sa folosesc proxy uri, vpn uri sau tor.

enzoloco este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    20
    Data înscrierii
    26th July 2015
    Locaţie
    Cluj-Napoca
    Vârstă
    45
    Posturi
    391
    Putere Rep
    20

Implicit

Ip este dinamic de pe mobil. Cu alte cuvinte, dacă te deconectezi si te conectezi iar, primești alt ip.
    Listare articole gratuit aici si aici

Marius Cristian este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    53
    Data înscrierii
    14th January 2007
    Locaţie
    Bucuresti, Romania
    Posturi
    1.519
    Putere Rep
    53

Implicit

Citat Postat în original de CalinB Vezi Post
    Degeaba ai folosit incognito, ip ul a ramas acelasi
    Chiar si cu IP diferit, o rata mare de accesari FARA ISTORIC fix pe acelasi site...
    In plus... din aceeasi retea sau aceleasi retele.

Implicarea mai multor utilizatori niveleaza aceste anomalii de trafic, vor fi mai putine matrite.
    Mai ramane doar detectarea unui comportament anormal (ce se intampla dupa clic) al celor implicati in experiment fata de restul vizitatorilor care au cautat acel termen.
    Ultima modificare făcută de Marius Cristian; 9th May 2016 la 12:19.

Vicarious este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    27
    Data înscrierii
    4th June 2013
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    338
    Putere Rep
    27

3 out of 3 members found this post helpful.

Implicit

Am facut cateva experimente si pot sa va spun ca se poate lasa si cu penalizari pentru site-urile care nu se afla in prima pagina.

Iata cum am procedat:
    1. Am folosit 4 browsere (Internet Explorer, FIrefox, Chromodium si Opera). Inainte de fiecare intrare am sters cache-ul browserului. Am facut un istoric de cautare, adica am facut o cautare care nu ma interesa, apoi am dat click pe unul dintre site-urile afisate in prima pagina in go0gle, dupa 20-50 de secunde ma intorceam, treceam la pagina a doua, unde repetam, apoi ajungeam la pagina a treia, unde repetam. Apoi faceam cautarea care ma interesa, unde procedam la fel, cu exceptia ca in pagina a treia dadeam click pe site-ul care ma interesa.
    2. Am folosit alternativ 3 rezolutii - 1920x1080, 1680x1050, 1366x768, dar acelasi sistem de operare (Windows 7)
    3. Am folosit ip diferit la fiecare intrare
    4. Am acordat cate 3-4 clickuri pe zi pentru 2 site-uri aflate in pagina a 3-a. Nisa cu competitie medie.

Dupa prima saptamana fiecare site a castigat cateva locuri fara sa ajunga in pagina a doua. Dupa a doua saptamana amandoua au ajuns in pagina a 2-a. Dupa a 3-a saptamana, un site a ramas in a 2-a pagina, celalalt a ajuns in pagina a 4-a. Dupa a 4-a saptamana, ambele situri au fost penalizate. Nu le-am mai gasit in primele 20 de pagini. Penalizarea s-a aplicat numai pentru pagina pentru care s-a dat click, restul site-ului nu a fost afectat si penalizarea este in curs la mai bine de un an.

Am mai testat cu un alt site schimband frecventa, am dat un click pe saptamana pentru un site aflat in pozitia 28. A urcat pe 22 dupa doua saptamani, Dupa inca o saptamana pe 19. Apoi a ajuns pe 17 si acolo a ramas, chiar daca am continuat cu clickuri inca 4 saptamani. Am observat in a 3-a saptamana fluctuatii foarte mari. Intr-o zi am gasit site-ul pe prima pozitie, dupa cateva ore nu mai era acolo.

Concluzia mea este ca atunci cand go0gle sesizeaza o depasire a unei medii statistice, face si el cateva experimente, ducand site-ul in sus si in jos si colectand date isi da seama unde sa-l pozitioneze. Daca incalcarile statistice continua atunci aplica penalizari. Daca vedeti ca site-ul s-a dus in jos, chiar si un singur loc, si chiar pentru cateva ore, trebuie sa va opriti din a da clickuri. Un punct de referinta important este sa stiti cate cautari se fac pentru expresia respectiva pe luna. Pentru site-ul castigator se faceau 4.400 de cautari pe luna.

Pagina 1 din 4 123 ... UltimulUltimul

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Soft pentru identificare "click fraud" Google Adwords
    De revenco_andrei în forumul SEO Soft
    Răspunsuri: 11
    Ultimul Post: 13th February 2016, 02:19
  2. Apasarea butonului "Call" e numarat ca si click ?
    De dascalescu în forumul Adwords
    Răspunsuri: 1
    Ultimul Post: 26th April 2015, 22:48
  3. Răspunsuri: 2
    Ultimul Post: 3rd February 2011, 11:54
  4. Răspunsuri: 13
    Ultimul Post: 29th January 2010, 20:33
  5. Se folosesc parametrii "site:" sau "inurl:" in cautari ?
    De Cristian Mezei în forumul Discutii generale privind optimizarea si motoarele de cautare
    Răspunsuri: 3
    Ultimul Post: 26th September 2007, 09:01

Permisiuni postare

• Nu puteţi posta subiecte noi.
  • Nu puteţi răspunde la subiecte
  • Nu puteţi adăuga ataşamente
  • Nu puteţi modifica posturile proprii
  •