1 out of 1 members found this post helpful.

Postat în original de
CalinB
In experimentul acela era vorba de 175-250 de clickuri si site-ul a urcat de pe pozitia 7 pe pozitia 1 in google. Ma gandesc ca pe .ro se vad rezultatele si cu un numar mai restrans de clickuri, mai ales daca testam un site de pe pagina 7-8.
Va fi extrem de suspect un numar mare de clickuri pentru un site de pe pagina 7-8.
Mai credibil ar fi pentru un site din top (locurile 4-8).
Puneti-va in locul acelui analist care a elaborat algoritmul : site de pe pagina 7 cu 175-250 de clickuri in timp ce toate paginile 5, 6 si 7 au 11 clickuri in total...
LE: 11 in total fara siteul tinta.
Ultima modificare făcută de Marius Cristian; 9th May 2016 la 11:27.
3 out of 3 members found this post helpful.
Am facut cateva experimente si pot sa va spun ca se poate lasa si cu penalizari pentru site-urile care nu se afla in prima pagina.
Iata cum am procedat:
1. Am folosit 4 browsere (Internet Explorer, FIrefox, Chromodium si Opera). Inainte de fiecare intrare am sters cache-ul browserului. Am facut un istoric de cautare, adica am facut o cautare care nu ma interesa, apoi am dat click pe unul dintre site-urile afisate in prima pagina in go0gle, dupa 20-50 de secunde ma intorceam, treceam la pagina a doua, unde repetam, apoi ajungeam la pagina a treia, unde repetam. Apoi faceam cautarea care ma interesa, unde procedam la fel, cu exceptia ca in pagina a treia dadeam click pe site-ul care ma interesa.
2. Am folosit alternativ 3 rezolutii - 1920x1080, 1680x1050, 1366x768, dar acelasi sistem de operare (Windows 7)
3. Am folosit ip diferit la fiecare intrare
4. Am acordat cate 3-4 clickuri pe zi pentru 2 site-uri aflate in pagina a 3-a. Nisa cu competitie medie.
Dupa prima saptamana fiecare site a castigat cateva locuri fara sa ajunga in pagina a doua. Dupa a doua saptamana amandoua au ajuns in pagina a 2-a. Dupa a 3-a saptamana, un site a ramas in a 2-a pagina, celalalt a ajuns in pagina a 4-a. Dupa a 4-a saptamana, ambele situri au fost penalizate. Nu le-am mai gasit in primele 20 de pagini. Penalizarea s-a aplicat numai pentru pagina pentru care s-a dat click, restul site-ului nu a fost afectat si penalizarea este in curs la mai bine de un an.
Am mai testat cu un alt site schimband frecventa, am dat un click pe saptamana pentru un site aflat in pozitia 28. A urcat pe 22 dupa doua saptamani, Dupa inca o saptamana pe 19. Apoi a ajuns pe 17 si acolo a ramas, chiar daca am continuat cu clickuri inca 4 saptamani. Am observat in a 3-a saptamana fluctuatii foarte mari. Intr-o zi am gasit site-ul pe prima pozitie, dupa cateva ore nu mai era acolo.
Concluzia mea este ca atunci cand go0gle sesizeaza o depasire a unei medii statistice, face si el cateva experimente, ducand site-ul in sus si in jos si colectand date isi da seama unde sa-l pozitioneze. Daca incalcarile statistice continua atunci aplica penalizari. Daca vedeti ca site-ul s-a dus in jos, chiar si un singur loc, si chiar pentru cateva ore, trebuie sa va opriti din a da clickuri. Un punct de referinta important este sa stiti cate cautari se fac pentru expresia respectiva pe luna. Pentru site-ul castigator se faceau 4.400 de cautari pe luna.