24th April 2016, 18:15
1 out of 1 members found this post helpful.
@vertedi
Salut, daca ai instalat AMP pe site-urile tale banuiesc ca ai site-uri de stiri incluse in Google News, deci iti este indispensabil pentru ca fara AMP nu vei intra niciodata in caruselul stirilor.
Pentru cine nu are un site de stiri inclus in GN (ma refer la site-uri statice, bloguri personale, magazine online, etc, etc) AMP este inutil.
Incerc si sa explic de ce spun asta, bineinteles este doar opinia mea personala bazata pe ceea ce vad si inteleg in prezent.
Deseori multi webmasteri confunda obiectivul cu instrumentul. In cazul nostru obiectivul este sa accelerezi incarcarea unei pagini pe un dispozitiv mobil in cat mai putin timp pentru a beneficia de o pozitie cat mai buna in SERP, iar AMP nu este decat un instrument. Dar exista numeroase alte instrumente pentru a face un site cat mai sprinten pe mobile, ma refer la optimizarea pozelor, js, preload, sa eliminati continutul inutil in versiunea pentru mobile, sa investiti intr-un server bun, etc, etc, etc.
Este clar ca fiecare poate sa faca cu site-ul sau ceea ce crede ca este necesar, dar repet, pentru un site care nu este in GN acest instrument este inutil, pentru ca AMP este rezervat doar stirilor. Ce sens ar avea sa instalez AMP pe o pagina de aterizare sau pe pagina unui produs a unui magazin online? Acele pagini nu voi intra niciodata in caruselul AMP si pot sa fac mai rapide acele pagini si fara AMP; in plus nu voi renunta la nici o tehnologie recenta pentru a face pagina cat mai captivanta, capabila sa faca cat mai multe conversii. Cu AMP am impresia ca ma intorc in urma cu 20 de ani, practic este un HTML foarte redus, iar JS este exclus cu desavarsire.
Iata ce se poate face cu AMP in acest moment:
fred.jpg
Iata ce se poate face cu clasicul HTML/CSS/JS:
ferrari.jpg
Pentru mine, neavand site-uri incluse in GN, AMP este deocamdata ceva cu care nu merita sa imi pierd timpul, vazand ca nu aduce nici un beneficiu la pozitionarea site-urilor.