Rezultate 1 la 10 din 24

Subiect: Implementare reglemtarii cookies

Afișare hibrid

lecktronix este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    28
    Data înscrierii
    4th July 2011
    Locaţie
    Italia, România
    Vârstă
    53
    Posturi
    191
    Putere Rep
    28

1 out of 1 members found this post helpful.

Implicit

Legea romana bazata pe acesta directiva UE exista de mai mult timp dar aproape nimeni nu o aplica. (Un link util: Informaii despre cookie-uri - document realizat de ApTI )

Oricum, proprietarii de site-uri romani se pot considera norocosi ca trebuie doar sa instiinteze si sa obtina acordul utilizatorului, in alte tari, cum ar fi Italia (lege intrata in vigoare la 3 iunie 2015), cine are un site, pe langa instiintare si obtinerea acordului, trebuie si sa blocheze preventiv cookie-urile si doar dupa ce utilizatorul isi da consimtamantul acestea vor fi plasate in browser. In Italia amenzile sunt foarte usturatoarre: daca nu instiintezi vizitatorul ca folosesti cookie amenda este de la 6000€ pana la 36000€, iar daca instalezi un cookie care traseaza profilul vizitatorului online pentru publicitatea fara acordul vizitatorului amenda este de la 10.000€ pana la 120.000€.

In Romania amenda este de la 5.000 lei pana la 100.000 lei pentru cine nu respecta acesta lege. (link: Legea romaneasca a cookie-urilor )

O. Cosmin este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    28
    Data înscrierii
    16th March 2013
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    39
    Posturi
    332
    Putere Rep
    28

Implicit

Citat Postat în original de lecktronix Vezi Post
    Oricum, proprietarii de site-uri romani se pot considera norocosi ca trebuie doar sa instiinteze si sa obtina acordul utilizatorului, in alte tari, cum ar fi Italia (lege intrata in vigoare la 3 iunie 2015), cine are un site, pe langa instiintare si obtinerea acordului, trebuie si sa blocheze preventiv cookie-urile si doar dupa ce utilizatorul isi da consimtamantul acestea vor fi plasate in browser. In Italia amenzile sunt foarte usturatoarre: daca nu instiintezi vizitatorul ca folosesti cookie amenda este de la 6000€ pana la 36000€, iar daca instalezi un cookie care traseaza profilul vizitatorului online pentru publicitatea fara acordul vizitatorului amenda este de la 10.000€ pana la 120.000€.
    Legea din Italia, daca exista precum spui tu, incalca Conventia Europeana a Drepturilor Omului. Nu vad de ce ar trebui sa ne consideram noi norocosi. E suficient pentru a il avertiza pe utilizator ca folosesti ''prajiturele''. Daca nu le serveste la cafea are dreptul de a parasi site-ul, nu trebuie sa le blochezi tu. E ca si cum tu ai fi obligat sa iti inchizi cainele in baie cand cineva te viziteaza in casa si e alergic la animale.

Daca pui avertismentul intr-o pagina obscura iar utilizatorul continua sa navigheze, nu inseamna ca si-a dat consimtamantul. Trebuie sa faci in asa fel incat sa nu existe nici un dubiu ca odata intrat pe site a luat cunostinta de mesaj.

Prometeu este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    42
    Data înscrierii
    27th October 2007
    Posturi
    1.434
    Putere Rep
    42

Implicit

Citat Postat în original de O. Cosmin Vezi Post
    Legea din Italia, daca exista precum spui tu, incalca Conventia Europeana a Drepturilor Omului. Nu vad de ce ar trebui sa ne consideram noi norocosi. E suficient pentru a il avertiza pe utilizator ca folosesti ''prajiturele''. Daca nu le serveste la cafea are dreptul de a parasi site-ul, nu trebuie sa le blochezi tu. E ca si cum tu ai fi obligat sa iti inchizi cainele in baie cand cineva te viziteaza in casa si e alergic la animale.

Daca pui avertismentul intr-o pagina obscura iar utilizatorul continua sa navigheze, nu inseamna ca si-a dat consimtamantul. Trebuie sa faci in asa fel incat sa nu existe nici un dubiu ca odata intrat pe site a luat cunostinta de mesaj.
    chiar e culmea...

Am si eu o curiozitate? Dintr-un articol pe care l-am citit se estimează că 92% din site-uri folosesc cookieuri. Este clar că o înștiințare de folosință a cookieurilor nu te protejeaza de eventele cookieuri ”malefice”, deci legea este inutila.

Există vreo șansă să facem o petiție, să apelăm la parlamentarii noștri din UE sau care ar fi calea legală a webmasterilor de a combate aceasta lege inutilă? Eu unul sunt deranjat și ca webaster dar și ca vizitator, MĂ ENERVEAZĂ să accept cookieuri pe orice site pe care-l vizitez...

gupi este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    45
    Data înscrierii
    15th March 2008
    Locaţie
    Timisoara
    Posturi
    420
    Putere Rep
    45

Implicit

Citat Postat în original de Prometeu Vezi Post
    chiar e culmea...

Am si eu o curiozitate? Dintr-un articol pe care l-am citit se estimează că 92% din site-uri folosesc cookieuri. Este clar că o înștiințare de folosință a cookieurilor nu te protejeaza de eventele cookieuri ”malefice”, deci legea este inutila.

Există vreo șansă să facem o petiție, să apelăm la parlamentarii noștri din UE sau care ar fi calea legală a webmasterilor de a combate aceasta lege inutilă? Eu unul sunt deranjat și ca webaster dar și ca vizitator, MĂ ENERVEAZĂ să accept cookieuri pe orice site pe care-l vizitez...
    Te enerveaza sa accepti cookie-urile sau te enerveaza sa confirmi mesajul care te anunta ca site-ul foloseste cookie-uri ?
    Sunt totusi, lucruri diferite.

Solutia radicala este simpla: https://duckduckgo.com/?q=cookie+blocker
    .:|:.

Rapsodia este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    33
    Data înscrierii
    18th March 2013
    Locaţie
    Hungary + Chișinău + Câmpina
    Posturi
    2.794
    Putere Rep
    33

Implicit

Citat Postat în original de Prometeu Vezi Post
    chiar e culmea...

Sper si eu sa se rezolve ceva, daca navighezi pe incognito o sa vezi beleaua aia la infinit! Bine ca se gandesc doar la amenzi!
    Ofer servicii Social Media Marketing!. Articole contra cost Oferta generala, ro, fr si ru aici!

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Prin deschidere newsletter acceptati flash cookies
    De BogdanG în forumul SPAM made in .RO
    Răspunsuri: 4
    Ultimul Post: 5th February 2014, 12:30
  2. Răspunsuri: 37
    Ultimul Post: 1st February 2014, 14:26
  3. Implementare h1 WP
    De amigo în forumul Client side
    Răspunsuri: 13
    Ultimul Post: 26th November 2010, 12:58
  4. Implementare XMLRPC
    De thefan în forumul Server side
    Răspunsuri: 0
    Ultimul Post: 22nd July 2008, 16:32
  5. google si cookies
    De pmo în forumul Discutii generale privind optimizarea si motoarele de cautare
    Răspunsuri: 1
    Ultimul Post: 3rd August 2007, 14:31

Permisiuni postare

• Nu puteţi posta subiecte noi.
  • Nu puteţi răspunde la subiecte
  • Nu puteţi adăuga ataşamente
  • Nu puteţi modifica posturile proprii
  •