Pagina 2 din 3 PrimulPrimul 123 UltimulUltimul
Rezultate 11 la 20 din 26

Subiect: Reteaua SAPE lovita de Matt Cutts

Tom
    Tom este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    131
    Data înscrierii
    25th September 2010
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    48
    Posturi
    3.169
    Putere Rep
    131

Implicit

@haos. Eu am zis cum as face, dar daca eram 10 insi in echipa si ne puneam la masa cu tool-urile lui google, sigur gaseam solutia.
    @nichita. Nu se stie daca au fost penalizati, dar cu siguranta NU o sa RECUNOASCA nimeni . Poate doar clientii sa se planga, dar din retea toti si-au asumat riscul.
    Nu trimite PM cu intrebari, posteaza pe forum! Nu ofer sfaturi, audit sau raspunsuri pe PM.

lovelife este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    103
    Data înscrierii
    8th July 2006
    Locaţie
    Galati
    Vârstă
    49
    Posturi
    5.993
    Putere Rep
    103

Implicit

Sau poate le-au spart serverul unde aveau o baza de date cu toate site-urile
    Nu ma pricep la SEO dar ma bag in seama

Tom
    Tom este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    131
    Data înscrierii
    25th September 2010
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    48
    Posturi
    3.169
    Putere Rep
    131

Implicit

Citat Postat în original de lovelife Vezi Post
    E extrem de valoroasa pt google, cred ca ar plati destul demult pt ea Are avantaje enorme pt suma platita, plus ROI maricel.

1. dai dovada ca te pricepi, lumea se sperie, si incepe sa-si puna intrebari.
    2. penalizezi 600.000 site-uri, buzz maxim. Se leaga de 1. O parte cei 600k se muta in adwords (cei cu site-uri de business), o alta parte se roaga de tine sa-i ierti, altii isi inchid site-urile (cele de 2 lei)
    3. penalizezi mii, zeci de mii de clienti. Aici sunt foarte multi bani care se muta la google. La fel, unii inchid (site-uri de 2lei), altii se muta in adwords, ca pierd afacerea.

Sa nu uitam ca Google NU trebuie sa motiveze ceea ce face, cand da penalizari. Pur si simplu ti-o da.
    Nu trimite PM cu intrebari, posteaza pe forum! Nu ofer sfaturi, audit sau raspunsuri pe PM.

Marius Cristian este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    53
    Data înscrierii
    14th January 2007
    Locaţie
    Bucuresti, Romania
    Posturi
    1.519
    Putere Rep
    53

Implicit

Minuni face in asemenea tipuri de cazuri un angajat/partener nemultumit.

Reputatie:
    103
    Data înscrierii
    8th July 2006
    Locaţie
    Galati
    Vârstă
    49
    Posturi
    5.993
    Putere Rep
    103

Implicit

Citat Postat în original de Marius Cristian Vezi Post
    Minuni face in asemenea tipuri de cazuri un angajat/partener nemultumit.
    Chiar si prietenii care sunt invidiosi pe tine ca ti-ai luat un porche

filip.camara este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    37
    Data înscrierii
    27th October 2010
    Locaţie
    Romania, Bucuresti
    Posturi
    287
    Putere Rep
    37

Implicit

Din cate stiu eu Sape este folosit in proportie de peste 80% pentru Rusia, unde legea o face Yandex-ul, Google nu conteaza. Deci nu prea are efect actiunea Google, ba chiar ar fi ciudat sa faca asta intr-o piata unde nu el face jocurile, si unde are numai de pierdut cu aceasta miscare (pt. ca in Rusia, Sape este acceptat ca "white seo", 99.9% din siteurile rusesti folosesc Sape). Matrixnet-ul este mult superior algoritmilor Google, foloseste mult mai multi parametrii (cateva sute), si unii spun chiar ca Panda este o incercare a celor de la Google de a copia comportamentul "self learning" al Matrixnet-ului.

Reputatie:
    103
    Data înscrierii
    8th July 2006
    Locaţie
    Galati
    Vârstă
    49
    Posturi
    5.993
    Putere Rep
    103

Implicit

Rusii au si multe site-uri pentru international, nu este doar piata din rusia, si sa nu uitam ca rusia este o piata uriasa si oricat de mica ar fi 25% google si 60% google tot este o felie mare

filip.camara este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    37
    Data înscrierii
    27th October 2010
    Locaţie
    Romania, Bucuresti
    Posturi
    287
    Putere Rep
    37

Implicit

Rusii au si multe site-uri pentru international, nu este doar piata din rusia, si sa nu uitam ca rusia este o piata uriasa si oricat de mica ar fi 25% google si 60% google tot este o felie mare
    Pe principiul asta, spune-mi te rog, cat efort ai facut sa-ti optimizezi siturile .ro pentru Bing?

De altfel, cred ca-ti dai seama ca este si cam imposibil sa optimizezi perfect pentru 2 algoritmi diferiti, pentru ca au parametri de penalizare/punctare diferiti, si atunci ajungi sa optimizezi pentru cel care conteaza cel mai mult.

Google nu poate face acolo ce a facut in restul lumii, adica sa riste sa arate rezultate irelevante prin penalizarea site-urilor care folosesc SAPE (adica majoritatea siteurilor din Rusia) pentru ca ar pierde rapid cota de 25% (care a fost facuta de curand prin faptul ca au platit sa fie motorul de cautare default pt. Firefox, altfel fiind sub 20%).

Reputatie:
    103
    Data înscrierii
    8th July 2006
    Locaţie
    Galati
    Vârstă
    49
    Posturi
    5.993
    Putere Rep
    103

Implicit

Citat Postat în original de filip.camara Vezi Post
    Pe principiul asta, spune-mi te rog, cat efort ai facut sa-ti optimizezi siturile .ro pentru Bing?
    Bing are sub 1%
    Dar repet cred ca tinteste in special site-urile de pe com ce au link-uri din acea retea.
    Nu cunosc dedesubturile strategiei google in regiune, nu stiu nici cum functioneaza yandex, ce rezultate are

Hakuna Matata este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    48
    Data înscrierii
    21st January 2011
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    46
    Posturi
    791
    Putere Rep
    48

1 out of 1 members found this post helpful.

Implicit

Nu este numai Sape, sunt multe astfel de retele, cum ar fi asta

Urmaresc o nisa destul de competitiva pe US [insurance] si pot confirma ca de multa vreme sunt site-uri care rankeaza bine datorita backlinkurilor din reteaua Sape. Baietii lanseaza cate 5 site-uri pe zi si incep bombardarea acestora cu backlinkuri din retea. Au fost momente cand apareau pe prima pagina cu cate 6-7 site-uri pe cuvantul targhetat [estimez ca faceau cam 4-5k pe zi]. Acum observ ca inca mai sunt acolo insa in partea de jos a primei pagini si cu un site. Ori i-au penalizat cum se intampla de obicei, dupa 2-3 luni dispareau cu site-urile alea si apareau cu altele, ori are legatura cu penalizarea Sape, momentan nu pot trage o concluzie.

Parerea mea - Mare parte din cei care participa in astfel de retele o fac constient, tone de site-uri au fost penalizate de pinguin pentru SERPS insa nu si pentru PR. PR conteaza enorm in ecuatie in consecinta decat sa dai delete la site mai bine faci niste bani cu el + motivatia ca-i dai de lucru marelui G.

Am mai spus-o si o repet, imediat ce G va lansa un algoritm de penalizare, sute de mii de webmasteri/milioane vor cauta sa-l pacaleasca... si asa povestea merge mai departe

Pagina 2 din 3 PrimulPrimul 123 UltimulUltimul

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Ca parere aveti de Matt Cutts?
    De Cipiot în forumul Webmaster Tools
    Răspunsuri: 27
    Ultimul Post: 10th January 2013, 13:22
  2. Funny Matt Cutts
    De Emil în forumul Bar, lobby...
    Răspunsuri: 0
    Ultimul Post: 19th April 2011, 11:29
  3. Interviu transcris cu Matt Cutts
    De evolution în forumul Google
    Răspunsuri: 10